11 julegaver til ham, hende og huset

Vi har samlet en god håndfuld af spændende julegaveideer, der hitter på husets ønskeliste lige nu. Og så har vi også fundet lidt forkælelse til ham og hende.

Italiensk kvalitet til badeværelset

Klinker er smukke i badeværelset og Mirage-klinker fra Italien er uovertrufne både i design, kvalitet og funktion. Her finder du alt, hvad du kan drømme om, når det gælder farver, størrelser og udtryk. Fælles for klinkerne er dog, at de er lette at rengøre og at de ikke “suger” bakterier til sig. I badeværelset er kalk ofte et problem, fordi mange belægninger ikke tåler de produkter, der kan fjerne kalken igen. Det kan Mirage-serien. Mirage-serien tåler selv de skrappeste rengøringsmidler uden at ændre udtryk.

Klinkerne fås hos Garant, der også anbefaler, at klinkerne lægges af professionelle. Løsningen på billedet kaldes Tribeca Watts og koster ca. 570 kr. pr. m2.

Strålende messing

Der er kælet for design og funktion i lampeserien Plane fra Tom Dixon. Her er rammen i messingbelagt stål og en hvid glaskugle med dobbelt lag af glas skaber en simpel silhuet, som giver en forunderlig optisk illusion, når lampen tændes. Plane fra Tom Dixon fås som pendler med henholdsvis rund og trekantet ramme.

Lampen her koster ca. 4.750 kr. Nærmeste forhandler af Tom Dixon oplyses hos Roomstore på tlf. 35 43 02 01 / www.roomstore.dk.

Renser luften

I den kolde tid kan det være svært at få nok luftet ud derhjemme. Derfor er det en ekstra god ide at sætte planter, der renser luften i alle boligens rum. Luften renses, når planten gennem sine blade optager og neutraliserer giftstofferne og omdanner luftens CO2 til ilt. Jo større planten er, og jo hurtigere den vokser, jo bedre er dens evne til at forbedre indeklimaet.

Ikke mindst på badeværelset trives disse, sansevieria trifasciata – bedre kendt som svigermors skarpe tunge (tv) og den helt trendy microsorum. Begge planter fås i velassoreterede blomsterbutikker.

Dæk bordet

Julebordet er vigtigt – uanset om du er til den klassiske jul eller gerne prøver nye udtryk. Vi har fundet den smukke, røde Damask hills juledug fra Södahl. Den fås i flere størrelser – fx 140 x 270 cm til ca 750 kr.

Helt oppe på julebeatet kommer du med dugen Reindeer Forest – også fra Södahl – der har sit hele eget julepræg. Det er en moderne vinterdug, som både kan pyntes op med guld, sølv og kobber, så den fremtræder som en egentlig juledug. Den kan også tilsættes pasteller, grå nuancer eller sorte og hvide farver, så den er velegnet til hele vinterperioden. Dugen koster ca. 130 kr. pr. meter.

Styr flammerne

Et nyt revolutionerende produkt bærer navnet Flammepiloten. Har du brændeovn, kan det være svært at huske at få fyldt mere brænde på, for at få en optimal forbrænding. Flammepiloten hjælper dig og giver lyd fra sig, når det er optimalt at putte mere brænde på ovnen.

Flammepiloten føres i farverne hvid og sort og vejledende udsalgspris er sat til ca. 1.600 kr. Flammepiloten er et eksempel på fremtiden inden for miljøforbedring og brændselsøkonomi. Læs mere på ecofan.dk

Lyser om natten

Til børneværelset vil en mammillaria gracilis være et hit. Den sjove plante, der har en selvlysende effekt, hører til i kaktus-familien. Den trives bedst i direkte sol, og findes også som miniplante. Lad pottejorden tørre let ud mellem vandingerne. Fås netop nu hos førende blomsterhandlere.

Nyt og nemt gulv

Click, click siger det nye gulv, Marmoleum Click Liquid Clay, som kan købes hos Garant tæpper. Marmoleum Click har et patenteret kliksystem, der garanterer at du nemt kan montere det derhjemme. Gulvet har en unik komfort, det er lydabsorberende og fantastisk at gå på. Og faktisk er det rigtig nemt at holde i dagligdagen – mild sæbevand er nok. Gulvet findes i rigtig mange spændende mønstrer og farver.

Koster ca. 400 kr. pr m2. Nærmeste forhandler findes hos garant.nu.

Lækkert lys og duft

Voluspa hedder en serie af naturligt produceret duftlys, lavet af bl.a. voks af abrikos & kokos. Hvor de største af lysene har en brændetid på op til 100 timer! Voluspa har også rumdiffusere og en skin care kollektion. Da de er lavet af 100 % naturlige produkter giver de heller ikke hovedpine og er meget behagelige i rummet.

Priser fra ca. 200 kr. Nærmeste forhandler oplyses på tlf: 23802732 eller youshehe.com.

Læs også: Snoede lys – sådan laver du selv de trendy lys, der hitter lige nu

Krøller uden brændte fingre

Det er de færreste af os som har haft et krøllejern i hænderne, der ikke har brændt fingrene, eller været ved at gå ud af sit gode skind over, hvor besværligt det er at sno lokkerne fast og lave perfekte ens krøller. Med Curl Secret fra BaByliss er det nu slut – du kan selv lave smukke krøller, nemt og hurtigt. Tag blot en lille lok hår, sæt den i krøllejernets hoved og klem sammen. Lokken bliver nu selv snoet ind, endda uden at det hiver i hårbunden, og jernet bipper, når lokken er klar. Der er 2 indstillinger for hvor varmt krøllejernet kan blive og 3 indstillinger for hvor længe håret skal krølles.

Curl Secret kan bl.a. købes i Elgiganten og Imerco til ca. 1.300 kr.

Smart til entreen

Vi er vant til at have håndklædetørrere i badeværelset, men designserien DRY fra Smedbo egner sig mindst lige så godt til at tørre og varme fugtigt tøj i entréen og bryggerset. Desuden giver DRY ekstra varme til rummet. DRY Håndklædetørrer fra Smedbo findes i tre størrelser: 500×689 mm, 500×1212 mm og 1000×480 mm.

Set til ca. 2.850 kr. Der fås praktisk tilbehør til alle størrelser, som er nemt lige at hænge på. Mere på www.smedbo.dk.

Opmåling uden konflikt

De fleste af os elsker at kaste sig over gør det selv-projekter i hjemmet, men når der skal måles, bores og samles, så har knap 40 pct. oplevet, at det en eller flere gange har ført til en konflikt med vores partner. Det gør Bosch noget ved. Julegaven herfra er en PLR 15 – sat i verden for at give tommestok og bløde målebånd baghjul.

Helt enkelt handler det om at trykke på knappen – så klarer den lille maskine til ca. 500 kr. resten og lover helt nøjagtige målinger.

Mest læste artikler