3 lækre opskrifter på mad-æbleskiver

Æbleskiver er oftest en sød affære, der nydes mellem måltider. Men æbleskiver fås også i lidt mere måltidsvenlige udgaver. Her får du 3 opskrifter på nærende mad-æbleskiver.

Brug samme grunddej til æbleskiverne

Ens for alle opskrifter er, at du først skal du bruge en æbleskivedej, som du så kan fylde med et af de tre fyld.

Æbleskiver – grunddej

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. natron
  • 1 vaniljestang
  • 25 g sukker
  • 2 æg
  • ½ l kærnemælk
  • 25 g smør, smeltet
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

Sigt hvedemel og natron i en skål. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem godt med sukkeret. Bland æg, vaniljesukker, kærnemælk og smeltet smør i en skål, og rør det godt sammen med melblandingen. Hæld dejen i en kande, så du let kan fordele den på panden.

Opvarm en æbleskivepande og hæld smør i hullerne. Fyld hullerne ¾ op med dej og vend æbleskiverne med en træpind. Steg dine æbleskiver, til de er gyldne.

Æbleskiver med skinke, spinat og feta       

Mad-ableskiver med skinke og spinat.

Ingredienser

  • Feta
  • Frisk spinat
  • Skinke
  • Rød pesto

Fremgangsmåde

Opvarm æbleskivepanden, og tilsæt lidt smør eller anden fedtstof (f.eks. flydende Becel) i hvert hul.

Fyld dej i hullerne, men ikke helt op til kanten da der skal være plads til fyld og til at vende æbleskiven

Tilsæt det ønskede fyld

Brug træpinde til at vende: Når æbleskivernes kanter begynder at stivne, kan æbleskiverne vendes en halv omgang.

Sørg for at æbleskiverne er bagt på alle sider og server æbleskiverne lune

Opskrift og fotos fra konditte.dk

Æbleskiver med confiteret and

Mad æbleskiver med confit de canard.

Ingredienser

  • 1 stk confiteret andelår plukket i meget små stykker
  • 80 g røget bacon
  • ½ øko appelsin – reven skal

Fremgangsmåde

Det røgede bacon, uden svær, steges i ovnen ved 190 g i ca. 15 min. Herefter køles det let af og skæres i små stykker. Andelåret plukkes fra benet og skæres i små tern. Cafe Herkulespavillonen benytter en god kvalitet confiteret andelår fra dåse. Kødet blandes sammen med revet skal af en øko appelsin.

Varm æbleskivepanden op og kom en lille klat smør i hvert hul. Når det er bruset af kommes en skefuld dej i hvert hul –  men fyld kun halvt op. Efter ca. 30 sekunder lægger man forsigtigt en teske fuld af kødblandingen i midten og lidt dej hældes over. Når det bobler og dejen er fast i kanten vendes skiven. Herefter har man en skøn andeskive.

Opskrift fra Herkules Pavillon. 

Æbleskiver med grønkål og to slags ost  

Denne opskrift kræver at du blander dit fyld med æbleskivedejen, så her får du hele opskriften.

Ingredienser

  • 110 g hvedemel
  • 2 spsk. majsstivelse (maizena)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. fint salt
  • 1 spsk. finthakket frisk basilikum
  • 2 håndfulde hakket frisk grønkål
  • 60 g fintrevet parmesanost
  • 2 store æg, delt i blommer og hvider
  • 2,7 dl kærnemælk
  • 3 spsk. smeltet smør, afkølet
  • 100 g. groftrevet fast ost, jeg brugte Castello Alps selection men vesterhavsost vil være god.

Fremgangsmåde

Rør mel, maizena, bagepulver, salt, basilikum, grønkål og parmesan sammen i en stor skål.

Rør æggeblommer sammen med mælk og smør i en lille skål og rør det derefter i melblandingen. Dejen bliver klumpet.

Pisk æggehviderne stive og rør 1/3 i dejen fra før. Vend herefter forsigtigt resteni.

Varm en æbleskivepande rigtig godt op og pensel fordybningerne med lidt smør.

Fyld 1 spsk. dej i en fordybning, drys 1/2 tsk. ost i og dæk med 1 spsk. dej. Fortsæt med resten af fordybningerne. Vend dem 1/3 omgang med et trægrillspyd efter 2-3 minutter, lad dem stege 2 minutter og vend dem herefter helt rundt. De skal være lidt mørkere end mine. Hold de færdige æbleskiver varme i ovnen ved 50 grader.

Opskrift og foto fra linebinevaskemaskine.blogspot.dk

Mest læste artikler