Bestil anden til juleaften over nettet

Vil du gerne sikre dig den perfekte juleand og undgå at gå forgæves til tomme kølediske? Så kan du bestille din juleand over nettet hos alt fra Aarstiderne til Irma og Coop. Tjek Idenyts guide til bestilling af juleænder her. 

Vær beredt på julanden

Juleaften er der 3.6 millioner mennesker, der spiser and. Det er mange mennesker, og endnu vigtigere – det er rigtigt, rigtigt mange ænder!

De færreste har lyst til at ende med den sidste forkølede plastikand i køledisken lillejuleaftensdag. Derfor er det blevet populært at bestille anden til juleaften i god tid.

Økologisk juleand

Der er navnlig de økologiske juleænder, der er rift om. Smagen er ofte bedre, og stegesvindet er mindre. Produktionen er dog stadig så lille, at markedet hurtigt er udsolgt for økoænder. Det har EcoWeb Danmark taget konsekvensen og lavet en guide med links til leverandører af økologiske juleænder. Det drejer sig både om økologiske gårdbrug og slagtere i byerne med en markant økologisk profil.

Den liste, som den danske økologiportal har sammenstillet, er god at gå på opdagelse i . Den er opdelt efter landsdele og omfatter forhandlere med stor geografisk spredning – faktisk helt ned til Marbella på den spanske guldkyst. 

Idényt garanterer ikke for, at oplysningerne i forhandlerlisten er opdaterede, men det er jo bare om at tjekke linksene ud.

Aarstidernes and

Vil man have en Rolls Royce-and, så er Aarstiderne stedet. Hos Aarstiderne kan man få leveret friluftsænder til dørtrinet helt til søndag den 22 december. Ænderne kommer fra en økologisk gård i Them i hjertet af Jylland. Gothenborg-anden er en krydsning mellem den hvide landand og moskusanden, hvilket giver dem et perfekt fedtlag og mørkt kød med fantastisk smag.

Anden har været frosset og kommer til optøning efter endelig bestilling. Den er altså under optøning, når du modtager den, så du ikke skal bruge nær så lang tid på at tø den op. Se, hvordan du bestiller her

Bestil anden i supermarkedet

Flere af de store supermarkedskæder har også taget forbrugernes behov alvorligt for at få styr på juleanden i god tid.

I Coop kan man bestille juleanden eller andet julefjerkræ over nettet. Juleanden kan leveres til din hjemadresse helt frem til. d. 23 december.

Irma er leveringsdygtige i fersk and, gås og kalkun. Fjerkræet kan afhentes i Irma mellem d. 21. og 23 december

Bestilling af gås og kalkun

And er ikke det eneste fjerkræ, der kommer på de danske juleborde. 8 procent af os danskere spise kalkun, og 7 procent af os spiser gås. Hvis du er ude efter gås eller kalkun, så kan du finde flere forhandlere af netop dem på EcoWebs liste over juleænder. Du kan også finde gode kalkuner og gæs hos både Aarstiderne, Irma og Coop. 

43 procent flæskesteg

Svinekam eller mellemkam – populært kaldet flæskesteg – er også en populær spise juleaften. Hele 43 % af alle danske får også serveret flæskesteg juleaften.

Den opmærksomme læser vil have observeret, at det giver langt mere end 100 %. Grunden til det er naturligvis indlysende – flæskesteg hører i mange hjem til julebordet som salt og peber, selvom der i forvejen er and på menuen.

Forudbestilllingen af flæskestegen er generelt ikke sat i system på samme måde som juleanden, igen med Aarstiderne som undtagelsen. Her kan man bestille en fersk flæskesteg, der leveres på samme vilkår som Aarstidernes juleand.

Kilde til statistik: Politiken

Læs også: Andesteg – sådan tilbereder du den dagen før

Mest læste artikler