Vi er rykket ind i Claus Dalbys julekøkken, hvor han laver dadelkonfekt med mandler. Det bedste af det hele er, at de er sukkerfri, men det er smagen ikke. Dadlerne tilfører nemlig en masse dejlig sødme til konfekten, så det vil næsten være som at spise sukkerholdig konfekt.
Følg Claus Dalby på Facebook og på Instagram for at blive inspireret til mere julehygge.
Det skal du bruge
-
200 gram mandler
-
200 gram dadler uden sten
-
1 tsk. vaniljepulver
-
1 spsk. kokosolie eller honning
-
Drys til pynt. Eksempelvis frysetørret hindbær, kakaopulver, kokosmel, lakridspulver, finthakkede mandler eller andet du kan lide
Sådan gør du
-
Rist mandlerne på en tør pande i et par minutter.
Hak dadlerne i grove stykker.
Kom dadlerne i en foodprocessor og blend i et par minutter.
Tilsæt kokosolie eller honning til foodprocessoren.
Tilsæt også vaniljepulver.
Kom de ristede mandler i foodprocessoren og blend i 4-5 minutter til massen er helt findelt.
Hæld massen ud på bordet og tryk den sammen med hænderne. I starten vil massen være lidt løs og smuldrende, men vil efterhånden begynde at hænge sammen jo mere du arbejder med det i hænderne.
Skær portionen op i 12-15 stykker eller flere, hvis du ønsker mindre bidder.
Form hvert stykke til en kugle og rul dem i drysset.