Dansk julemusik – de største og nyeste hits – og et par klassikere

Julemusik er noget, mange danske sangere og musikere har forsøgt sig med. Ikke alle er blevet til hits, men det blev disse 10 danske julesange fra nyere tid.

Drengene fra angora julesang

Dansk julemusik

De gamle julesalmer lever i bedste velgående, når de fleste af os skal danse om juletræet den 24. december. Vi står med sanghæfter, fordi vi ikke kan huske teksten, men det gør ikke julestemningen mindre god. Den nyere danske julemusik, som vi skråler med på i bilen, når vi hører Radio Soft hele november og december, behøver vi ikke teksten til. Mange af disse danske julesange er så gribende i melodien, at vi husker dem. Tilmed er nogle af dem blevet skamspillet på Radio Soft og er dermed blevet til ægte hits i den danske julemusik.

Top 10 danske julesange

Vi har kigget på Kodas sidst opdaterede julehitliste, som er fra julen 2018 og de første måneder af 2019. Tendensen viser, at sange fra julekalendre udfordrer de store klassikere inden for dansk julemusik. Nogle af dem lever endda videre efter julekalenderen er blevet vist i TV.

Find ud af, om din danske yndlingsjulesang er på listen.

I En Stjerneregn Af Sne – Mads Langer

Den absolut mest populære julesang i julen 2018 kommer fra julekalenderen “Tvillingerne og Julemanden”. Selvom julekalenderen første gang blev vist i TV i 2013, har sangen levet i radioen og på diverse streamingtjenester lige siden. Mads Langer har selv udtalt, at hans mål var at skrive en sang, som han kunne spille mange år frem.

Sjovt fact: Mads Langer skrev sangen, mens han lå på stranden i høj sol og varme i juni måned. 

Tag Mig Med – Mads Langer

Denne julesang stammer også fra en julekalender. Mere præcist fra “Theo & Den Magiske Talisman”, der blev sendt i TV i 2018. Mads Langer har skrevet sangen sammen med komponisten Rasmus Bille Bähncke, der tidligere har arbejdet sammen med musikere som Backstreet Boys, Miley Curys og Sting. 

Endelig Jul Igen – Gasolin’

Storhittende dansk julemusik kommer ikke kun fra julekalendre. Hvis man ikke kunne finde en Kim Larsen eller Gasolin sang på en dansk hitliste, ville der nærmest være grund til at tro, det var en fejl. “Endelig jul igen” er b-siden på Gasolins julesingle fra 1979. A-siden er B.S. Ingemanns salme fra 1850 “Dejlig er Jorden”, der er baseret på en schlesisk melodi.

Vi kunne desværre ikke finde sangen med Gasolin. Derfor må du nøjes med det næstbedste – kopibandet ved navn “Midt Om Natten”.

Let Love Be Love – Juice Feat. S.O.A.P & Christina

Endnu en veteran i den danske jule musik. Den udkom tilbage i 1998 og blev den anden mest spillede julesang på dansk radio i 2008-2012. Siden har den modtaget guld for sine 900.000 streams. Sangen er skrevet af sangskriver og producer Remee Jackman.

Det vidste du ikke: Remee har skrevet sangen til sin datter som et råd til hende i livet.

Vil Du Være Min I Nat – Caroline Henderson

Den danske julemusik har i over 20 år været beriget med denne sang. Den er skrevet af Kåre Bjerkø og sunget af Caroline Henderson. Oprindeligt blev den skrevet til “Juletestamentet”, som er en voksenjulekalender fra 1995.

Jul Det’ Cool – MC Einar

“Jul Det’ Cool” er en julerap af MC Einar fra 1988. Den er skrevet i en tid, hvor rap endnu ikke var blevet mainstream. Men Danmark tog alligevel rappen om julens forbrugshelvede til sig, og den er stadig fast inventar på alle danske jule-playlister.  

Tinka – Burhan G & Frida Brygmann

Bag denne sang fra julekalerenden “Tinkas Juleeventyr” står en ægte dansk hitmager, men også, hvad der var en helt ny stemme, da julekalenderen blev set i de danske stuer i 2017. Burhan G har udgivet en hel række hits op gennem 00’erne og 10’erne, mens Frida Brygmann ikke har banet sig vej i musikkens verden endnu. Hvem ved, måske kommer hun til at lave mange flere hits ligesom denne danske julesang. 

Lille Store Verden – Rasmus Seebach

Storcharmøren Rasmus Seebach har smeltet mange kvindehjerter i sine mest aktive år i musikkens verden. Også han er røget med på vognen for musik til julekalendere. I samarbejde med bl.a. sin bror, som også er en kollega, har Rasmus Seebach skrevet og indspillet titelsangen til “Juleønsket”. Juleønsket rullede over TV-skærmene i 2015. 

Nyeste danske julesange – dem du skal kende i år 2021

I år er der kommet et par nye potentielle julehits på gaden, som du allerede nu kan tilføje til juleplaylisten.

God jul – Andres Odbjerg

Andreas Odbjerg har allerede vundet flere musikpriser i år, og han har også skrevet titelsangen til årets julekalender “Kometernes Jul” på TV2. Den hedder “God jul” og du kan høre den her:

Stjernen er til dig – Sanne Salomonsen

Hele Danmarks Sanne Salomonsen er aktuel med en ny julesang, som helt sikkert vil blive spillet i radioen. Sangen hedder “Stjernen er til dig”, og du kan høre den her: 

Endelig jul igen – Clara Sofie

Synes du, at titlen lyder bekendt? Så er det fordi, at det i virkeligheden er Gasolins store julehit, som Clara Sofie har givet nye liv i 2021. Om den kommer til at sparke selveste Gasolin’ af julehitlisten er nok usandsynligt – vurdér selv ved at give den et lyt her: 

Klassiske danske julesange

Flere af de mest populære danske julesange nu til dags kommer fra diverse julekalendre, men vi må endelig ikke glemme de store klassikere, som mange af os har sunget med på gennem tiden. Her kommer to af vores favoritter. 

“Jul i Angora” er den danske komikergruppe Drengene fra Angoras julehit fra 2004. Sangen er uløseligt knyttet til sin musikvideo, hvor de fleste af de gennemgående karakterer i sketchshowet optræder i samlet flok i stil med støttesange som “We are the World”. 

Måske tænker du: Hvad hedder Shubiduas populære julesang? Den man altid kan regne med, at høre i radioen mange gange i juletiden. Den har faktisk to titler, så du kan både finde den under “Den Himmelblå” og “Så er det jul”. Shubidua har haft succes mere flere hits igennem årene – og deres julesang er en af dem.

Disse ti sange har opnået hitstatus i Danmark på baggrund af afspilninger og indtjening. Tendensen viser, at musik fra julekalendre bliver af bedre kvalitet og dermed mere afspillet og har større mulighed for at blive til hits. Denne tendens har vi set meget op gennem 10’erne. Hvorvidt denne type julemusik lever videre år efter år, må tiden vise. De gode gamle juleklassikere, vil nok aldrig forsvinde fra radioen.

GLÆDELIG JUL

Mest læste artikler