Fæld selv juletræer 2022- find en juletræsplantage nær dig

Leder du efter en hyggelig juletræsplantage, hvor du og familien kan fælde jeres eget juletræ? Så finder du her en liste med nogle af de bedste juletræsplantager i Danmark med adresser, links og åbningstider.

fæld selv juletræer bliver hentet

Fæld selv juletræer med hele familien

Er der noget mere hyggeligt end selv at fælde sit eget juletræ? Det giver bare en ekstra god julefornemmelse, når man tager på en vinterlig skovtur ud i det fri med hele familien og fremfor alt – med børnene.

Juletræsskovtur – et byfænomen?

Der er efterhånden mange juletræsplantager i Danmark med fæld selv juletræer. De fleste ligger i ret kort afstand til de større byer. Traditionen med at drage ud i skoven med økse, sav og juleopstemt familie lader til at være et storbysfænomen.

Måske skyldes det, at det ude på landet ikke efterlader den samme stemning af håndholdt jul at fælde juletræer, hvis man til daglig er omkranset af juletræsplantager til alle sider. Og det er der mange, der er blevet, fordi Danmark i løbet af de seneste årtier er blevet storeksportør af juletræer.

Vores guide til fæld selv juletræer fokuserer af samme grund på juletræsplantager i nærheden af de større danske byer. Vi er desuden blevet særligt charmeret, når plantagerne har andre muntre juleindslag som nissestald, kanetur eller en otte meter høj, oppustelig julemand.

Her kan du finde årets hyggelige juletræsplantager med fæld selv juletræer:

Fæld selv juletræer på Sjælland

Hele familien er sammen ude for selv at fælde deres juletræ. Foto: Getty images

Find dit juletræ med hestevogn

På Ryegaard og Trudsholm Godser mellem Roskilde og Holbæk kan du få den helt store julehyggeoplevelse. Her kan du tage en hestevogn ud i skoven, når du selv skal fælde dit eget juletræ.

Der er åbent de sidste fire weekender op mod jul. Fra den 26. november til den 18. december. Der holdes åbent klokken 10-16.

Priserne kan du finde på deres hjemmeside.

Læs mere om fæld selv juletræer på de to godser her.

Til toppen

Jul i Nissestalden på Tonebjerggaard

På Torpmaglevejen 21 ved Hundested kan du købe juletræsfødder og pyntegrønt i Nissestalden og få et glas gratis gløgg, inden du drager med familien ud i skoven for at finde jer det perfekte juletræ. Julemanden kommer også forbi 2.-3.-4. advendtsweekender fra klokken 13-15

I år åbner portene i weekenden alle 4 advendtsweekender, fredag, lørdag og søndag 10-16. Der er også åbent den 19.-20.-21.-22.-23. december fra klokken 10-16.

Læs mere om Nissestalden på Tonebjerggaard her.

Fæld selv juletræer bliver fældet og hentet af en familie
Der er mange familier der har gjort det til en familietradition, at fælde juletræet selv.
Foto: Getty Images

Fæld juletræer og rid på æsler ved Dyssegaarden

I Dyssegaardens juletræsplantage ved Jyllinge i Nordsjælland er der mulighed for selv at fælde sit eget juletræ. I kan også køre med hestevogn og ride på æsler. Julemaden – såsom juleænder og julegæs – kan også bestilles og afhentes på gården ved samme lejlighed.

Få tips til, hvordan du laver den perfekte andesovs her.

Der er weekendåbent, lørdag og søndag, fra den 12. november – 23. december klokken 9-16. Der er også åbent i hverdagene, mandag-torsdag, fra den 21. november – 23. december klokken 10-16.

Juleaftensdag er der åbent klokken 10-13. Adressen er Frederiksborgvej 570, 4000 Roskilde.

Læs mere om åbningstiderne og de forskellige julearrangementer på gården her.

Til toppen

Selvskovning og juletræer i Karlslunde

Hos O-Green i Karlslunde er der hvert år igennem de sidste 25 år kommet mange familier for at fælde deres juletræ selv. De fleste juletræer på plantagen er nordmansgranner, som det i øvrigt er tilfældet på alle de øvrige fæld selv plantager.

Der holdes åbent for både selvskovning og salg af juletræer i de fire sidste weekender inden juleaften fra klokken 10-16.

Find fæld selv juletræer i Karlslunde på Sognevejen 10 eller tjek plantagens hjemmeside ud her.

Juletræer i Vestsjælland

I Skælskør Juletræsplantage kan du komme og få en oplevelse for hele familien med masser af julestemning.

De har åbent fra den 12. november til den 23. december. 9-16.

De har desuden også åbent den 24. december fra 9-12.

Læs mere om julen på Skælskør Juletræsplantage her

Juletræsplantage med sne. Foto: Getty Images

Fæld dit eget juletræ i Højby

I Højby på Nykøbing Sjælland har du selv mulighed, for at fælde dit eget flotte juletræ sammen med hele familien på Hørlykkegård. Her er juletræsplantagen fyldt med masser af juletræer i alle størrelser.

I år er der åbent alle advent-weekender og i ugen op til jul 2022 alle dage kl. 10-16.

Adressen er Højbyvej 25, 4500 Nykøbing Sjælland.

Læs meget mere om Hørlykkegård her.

Til toppen

Holmevang frugtplantage

Holmevang i Taastrup holder også åbent igen i år. Der er både mulighed for at fælde dit eget juletræ, købe gløgg og varm kakao. Besøg også deres julebutik, hvor du har mulighed for at købe julesnaps og en masse fine ting til at pynte hjemmet op til jul.

De har åbent hver weekend i perioden 26. november til den 18. december. fra 10-16.

Der er kun hverdagsåbent i uge 51 fra 10-16. Holmevang frugtplantage har også åbent juleaftensdag, men kun fra 10-13.

Du kan læse meget mere på deres hjemmeside.

Skebjergaard juletræer

Her har du mulighed for at fælde dit eget juletræ og samtidig støtte en god sag. De donerer 25 kr. for hvert solgt fæld-selv-juletræ, til Lukashuset – Danmarks første hospice for børn og unge.

De har åbent lørdage og søndage fra 10-16.

De har åbent i hverdagene fra den 9. december klokken 13-17.

Du kan læse meget mere på deres hjemmeside.

Krogagers plantager

De har åbent kl. 10-16 lørdage og søndage fra 26. november til 24 december.

Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Abildgaarden i Smørum

Tag familien med på udflugt i den friske luft og fæld selv årets juletræ. Der er masser af valgmuligheder, når I skal ud og fælde jeres eget juletræ.


Du kan også finde pyntegrønt, lave din egen juledekoration på juledekorationsværkstedet og tage et smut forbi deres lille butik med julepynt og lokale specialiteter.

De har åbent fra 14. november frem til den 23. december alle dage fra 9-17

Der er åbent juleaftensdag til kl. 12:00.

De har åbent i deres julecafe i weekenderne, samt alle dage fra fredag den 16. til og med torsdag den 22. december kl. 10-16.

Du kan læse meget mere og finde priser på deres hjemmeside.

Fæld selv juletræer på Fyn

Foto: Getty Images

Billige nordmannsgran juletræer til 100 kroner på Juelsbjerggaard

I Rønninge mellem Nyborg og Odense ligger Juelsbjerggaard. Her kan du selv fælde nordmannsgranner i forskellige størrelser for 100 kroner – uanset højden. Du kan også selv nette dit juletræ efter fældning.

Åbningstider julen 2022:

26. november og 27. november

3. december og 4. december

10. december og 11. december

17. december og 18. december

Alle dage fra kl. 9-16. Derudover åbent for ‘selvbetjening’ – efter aftale. 

Det er muligt at låne en sav

Læs mere på Juelbjerggaards hjemmeside her.

Til toppen

Fæld selv juletræer i Jylland

Fæld Selv Juletræer på Stougaarden

Du kan tage hele familie med i juletræsplantagen og finde jeres helt eget juletræ, som I selv fælder og kører hjem på en trækvogn. Der bliver budt på lækkert hjemmebag og noget varmt at drikke.

Her er også en julehule, hvor du trygt kan slippe de mindste kravlenisser løs. Her er pyntet op med halm og gynger.

Der er åbent alle fire adventsweekender, samt i hverdagene fra 19. til 23. December.

Åbningstiderne er fra 12-16.

Du kan læse mere på deres hjemmeside.

Juletræer i nærheden af Skanderborg

I Stjær bakker i nærheden af Skanderborg kan du selv finde og fælde et juletræ, der passer perfekt til dit hjem. Træerne findes i alle størrelser fra 75 centimeter til flere meters højde, og udover fæld selv juletræer er der også et mindre udvalg af fældede træer, bundter af Noblis gran, forskelligt grønt til dekorationer, kogler, færdigbundne kranse, kirkegårdspynt og meget andet.

Efter en tur rundt i den cirka fem hektar store Normann juletræsbeplantning kan du varme dig på et godt glas gløgg, saft og en lille slikpose til børnene – dette er inkluderet i prisen for juletræet, der starter fra 150 kroner.

Der holdes åbent første gang søndag den 22. november fra klokken 10-16 og alle efterfølgende lørdage og søndage til jul klokken 10-16.

Til toppen

Fæld dit eget juletræ ved Århus

i Topkær julestue er der æbleskiver og gløgg i Den gamle Stald og en otte meter høj (oppustelig) julemand ude under åben himmel. Der er også tændt op i bålhuset, hvor I kan poppe popcorn og riste skumfiduser.

I julestuen kan du finde diverse julepynt såsom engle, nisser, juledekorationer, lys og lanterner. Der er også mulighed for at købe forskellige juleøl. Måske er du også heldig at finde årets mandelgave.

Hvis du ønsker selv at fælde et juletræ, er der også rig mulighed for det. Du kan låne både en sav og en vogn til at køre træet på i plantagen. Plantagen ligger otte kilometer uden for Århus centrum og har både nordmannsgran, nobilis og rødgran.

Som noget nyt i år har de lavet deres loft om til et værksted. Her har du mulighed for at lave dekorationer og juleklip.

I julen 2022 er der åbent alle dage fra den 13. november til den 23. december fra klokken 10-17. Læs mere her.

Juletræer ved Sommersminde ved Århus

Bor du ved Århus, kan du og familien tage på juletræsjagt i den fire hektar store juletræsplantage i Skæring nær Århus. Her kan du låne en sav og finde det perfekte juletræ sammen med familien, eller I kan købe et afskovet juletræ. Alle juletræerne koster 160 kroner uanset størrelse og inklusiv netning.

I julen 2022 er der åbent fra lørdag den 26. november og alle efterfølgende lørdage og søndage indtil jul fra klokken 10-16. Der holdes ligeledes åbent den 19,20, 21, 22 og 23 december klokken 12-16. Læs mere om plantagen her.

Til toppen

Fæld dit eget juletræ hos Baskær ved Århus

Hos Baskær ved Galten i nærhenden af Århus kan du og familien fælde jeres eget juletræ. Hos Baskær kan du selv fælde nordmannsgran juletræer i alle størrelser, eller vælge et af de allerede fældede juletræer på gårdspladsen. Børnene kan også deltage i traktorløb og nisseløb med forskellige poster i haven.

I julen 2022 holdes der åbent hver weekend, lørdag og søndag, fra den 26. november og frem til jul klokken 9-17. Der holdes også åbent alle weekender frem til juleaften. Læs mere om om juletræsplantagen her.

Juletræsplantage ved Herning
Juletræsplantage ved Herning.

Øster Skovgaard Julehandel ved Herning

Fire kilometer uden for Herning på Snerlundvej 7 ligger Øster Skovgaard Julehandel. Her kan du følge en nissesti ud i en syv hektar stor juletræsplantage for at fælde dit eget juletræ med familien.

Nissestien byder på julehygge, juleaktiviteter, julekonkurrencer og juleoplevelser for store og små. Juletræsplantagen ved Herning råder også over en 500 kvadratmeter stor butik samt egen julecafé.

Der er åbent fra den 1. september til og med 23. december fra klokken 10.00-17.00. 

Find Øster Skovgaard Julehandel her.

Til toppen

Billige fæld selv juletræer ved Frederikshavn

I Gærum i nærheden af Frederikshavn på Lindetvej 35 ligger Juletræer Nordjylland. Her kan du tage familien ud for at fælde jeres eget juletræ. De tager 1kr. pr. centimeter.

Normannsgran sælges i 5 kg. bundter til 50 kr. og Nobelisgran sælges i 4 kg. bundter til 50 kr.

Der holdes åbent fra november til januar. De har åbent fra 9:30 til 16:30.

De har åbent i deres julestue i weekenden den 10. og 11. december samt samt den 17. og 18 december.

Læs mere om åbningstider og priser her.

Fæld dit eget juletræ hos Stenderupgaard i Vendsyssel

På Stenderupgaard i Vendsyssel kan du selv fælde et juletræ. Her sælger de også pyntegrønt, juledekorationer og kranse fra 11. november 2022 og har åbent hver dag til og med 23. december mellem 10-16.

Alle fire weekender i advendt kan du komme forbi til gløgg og æbleskiver og børnene kan prøve nissestien.

Læs mere om Stenderupgaard og find vej her.

Mangler vi et fæld-selv sted?

Mangler vi nogle hyggelige steder med fæld selv juletræer? Skriv endelig til os på idenyts facebookside, hvis du har et tip til en hyggelig og stemningsfuld juletræsplantage.

Når du har fundet årets juletræ, kan du også bruge december måned på at besøge årets julemarkeder.

Mest læste artikler