Sådan laver du hvid gløgg til julens hygge

Hvid gløgg er et lækkert alternativ til den traditionelle, røde juledrik. Her får du opskriften på en hvid gløgg med hvidvin, ingefær og citrussmag, der passer perfekt til julens kølige aftener. 

Twitter Print

Duften af gløgg hører til december måneds hyggelige dage, og den hvide gløgg er et lækkert alternativ til den traditionelle, røde juledrik. 

Den hvid gløgg kan laves på mange forskellige måder. Her får du opskriften på en hvid gløgg med hvidvin, kumquats og citrussmag, der varmer i de kølige juledage: 

Det skal du bruge

  • 2 friske kumquats (små orange citrusfrugter)
  • 1 frisk citron (ikke overfladebehandlet)
  • 1 stk. tørret ingefær
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljeestang
  • 3 dl sukker
  • 2 dl vand
  • 2 dl hvid portvin
  • 2 flasker hvidvin
  • 2 dl snaps

Sådan gør du

  1. Kom disse ting i en gryde:
  • Kumquats skåret i skiver.
  • Skal revet af hele citronen.
  • Saft presset af hele citronen.
  • Ingefærstykket enten helt eller revet på råkostjern (du skal da bruge ca. 1/2 tsk.).
  • Kanelstangen og vaniljestangen halveret på langs (skrab også kornene ud, og kom dem i gryden).
  • Sukker og vand.

      2. Bring lagen i kog, og lad den simre under låg i ca. en halv time. Du har nu en hvid
          gløgg-essens, der vil få hele huset til at dufte lifligt og krydret af jul.

      3. Tilsæt portvin og hvidvin

      4. Si essensen gennem en sigte (eller et klæde, hvis du vil have den helt klar).
          Tilsæt portvin, hvidvin og snaps (mængden på det sidstnævnte kan du selv justere),
          og varm op under omrøring.

Servering

Husk, gløgg må aldrig koge! Servér i glas, så I kan nyde den gyldne farve. Pynt gerne med et par kumquats i skiver, en halv vanilliestang og evt. et par citronskiver.

 

 

 

Twitter Print

Mest læste artikler