idenyt anbefaler: De bedste tips til julemiddagen

Mangler du et godt tip til julemiddagen? Så har holdet bag idenyt de bedste råd til, hvordan du får den bedste julemiddag.

På idenyt er vi så heldige næsten konstant at kunne beskæftige os med hus og have – både i arbejdstiden og privat.

Derfor giver vi dig i serien ‘idenyt anbefaler’ vores helt personlige bud på det bedste af det bedste – denne gang om de bedste tips til at få den bedste julemiddag.

Har du et hus-og haverelateret emne, du gerne vil have vores bedste tips til, kan du skrive til os her.

Hvad er dit bedste tip til julemiddagen?

Mette Trudsø, chefredaktør

– Hvis man som mig har en mand, der er fremragende til at lave mad, anbefaler jeg, at man holder sig helt ude af køkkenet og lader ham stå for det hele.

Lars, redaktør for vores norske søstermagasin Vi i Villa

– Dæk et pænt bord, og prøv at lave norsk pinnekjøtt (lammekød på spyd, red.). Det er en juleklassisker! 

Jeppe Nybye, journalist

– En julemiddag er et gigantisk projekt, med mindre man er hjemmeboende i et køkken. Derfor foretrækker jeg at dele opgaverne op, så værten ikke bliver ramt af den berygtede julestress.

Hue Mai Møller, digital chef

– Altid lave ekstra meget sovs og brunede kartofler!

Brunede kartofler er en vigtig del af de flestes julemiddage. Foto: Getty Images

Gitte Højbjerg Jensen, direktør

– Der skal GÅS på bordet! Det er ikke nær så fedt som and, og der er mad til mange flere gæster.

Michael Nielsen, salgsansvarlig

Sousvide flæskestegen, så bliver den dejlig saftig og smagsfuld. Det gør det også lidt mindre hektisk, når det sidste skal klares inden serveringen.

Søren Jensen, salgsansvarlig

– Gør så meget du kan i forvejen, så du kan bruge tid på andet end at stå i køkkenet juleaften. Hos os bliver ænderne langtidsstegt, rødkålen kogt og vigtigst af alt sovsen lavet dagen i forvejen. Og glem det med gåsen…. And og flæskesteg er det eneste rigtige!

Susanne Lyngsø, Head of Native Sales and Partnerships

– Sørg for at lave julemaden på dagen, så duften skaber rumlen i maven. Gør også lidt ekstra ud af bordet med fine servietter, gran og andet julepynt.

Et julebord kan pyntes på mange måder. Her er et flot bord med gran. Foto: Getty Images

Daniel Lambevski, Account Manager

– Jeg kan personligt bedst lide at bruge en smule af saften fra stegen til den brune sovs og en spiseskefuld god solbærmarmelade til.

Aviaya Lindestrøm, studentermedhjælper

– Anret det på noget pænt service, så er middagen ekstra indbydende.

Amanda Petri, studentermedhjælper

– Jeg er så heldig og forkælet, at jeg endnu ikke har prøvet at lave julemaden. Men mht. at spise julemaden er mit bedste råd at vente lidt, før man tager en ekstra portion. Det er let at overspise, når maden er god, og oftest er man (meget) mæt, længe inden man stopper.

Caroline Kristensen, praktikant

– Mit bedste råd er at pynte bordet fint, inden gæsterne kommer. Et andet godt råd er at pakke telefonerne langt væk, når I spiser julemad.

Mest læste artikler