DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Jul: Sådan gør du træet til dit eget

December skal bruges på at jule – og hvilken bedre måde at gøre det på end at dekorere træet? Her får du vores bedste idéer til, hvordan du kan gøre juletræet helt unikt.

I alle andre sæsoner er et grantræ bare et grantræ. Men til jul fortrylles det, og bliver til dit helt eget juleeventyr. Det gør det i hvert fald, hvis du har julekassen fuld af pynt, der fortæller enestående og underholdende historier.

Juletraditioner med et personligt twist  

Julen er fuld af traditioner, og de er både hyggelige og værdifulde. Det betyder imidlertid ikke, at du ikke skal gøre traditionerne til dine egne. Du kan starte med juletræet, som kan pyntes med alt fra klassiske kræmmerhus med krøllet hank til tyggegummifarvede glaskugler og broderede ølflasker. 

Ja, for hvem sagde egentlig, at juletræet skulle være kedeligt? I 2022 kan du finde masser af skæv pynt med farverig humor. Det betyder, at du kan gøre træet og dekorationen til noget helt personligt. Hos Ferm Living finder du karakterfuld julepynt, som kan fylde hele julekassen.

Her finder du ikke bare smukke, gyldne blade, elegante papirstjerner og -kræmmerhus og keramiske juleklokker. Du finder også glaskugler, som ligner lyserøde tyggegummibobler, doodle-ornamenter (du skal se det, før du forstår det!) og broderet pynt i københavnertema – f.eks. en ølflaske, den lille havfrue eller Vor Frelsers Kirke. 

Saml familien om juletræspyntningen  

Juletræspyntning er en sjov og kreativ aktivitet for både børn og gamle, og alle midt imellem. Hvis du har en familie, er det derfor oplagt at samle dem om dekorationen af træet. Særligt børn kan få en stor oplevelse ud af at klargøre træet til julen. 

Du får de bedste chancer for at samle familiens medlemmer om aktiviteten, hvis julekassen lokker med spændende pynt. Når låget løftes, skal man straks få lyst til at tage genstandene op og kigge nærmere på dem. Det vil gøre det næsten uimodståeligt at pynte træet.  

Der er altså flere gode grunde til at investere i unik og særlig pynt. Det gør ikke bare dit juletræ til en helt personlig fortolkning af traditionen, det gør det også nemmere at samle familien om dekorationen.  

Start din samling af unik pynt i år  

Hvis du ikke allerede har alverdens skøre, skæve, sjove og smukke stykker julepynt på lager, kan du med fordel starte din samling i år. Den kan med fordel være broget. Julekassen kan således bestå af alt fra hjemmelavet pynt til arvestykker og nyerhvervelser.

Det lyder måske lidt dobbeltkonfekt, men faktisk kan det være en god idé at ønske dig julepynt i julegave. Det er nemlig ikke for sent at hænge et nyt ornament på træet, når dansen er omme, og du kan nyde synet både første og anden juledag. Desuden kan du glæde dig til at hænge pynten på grenen næste år.

Mest læste artikler