10 hjemmelavede julegaver, som du faktisk ville elske at få

Julen varer længe og koster mange penge… MEN det behøver den ikke. Her er vores 10 bud på de bedste hjemmelavede julegaver.

Hjemmelavede julegaver er en kreativ og billig måde at lave gaver på. Julen kan for nogle være en dyr affære, men der er mange, der sætter pris på en hjemmelavet julegave under juletræet. Her får du vores 10 bud på gode gør-det-selv julegaver.

Herunder kan du hoppe direkte ned til den julegave, du vil kaste dig ud i at prøve. Du kan også læse hele artiklen igennem fra A til Å og forhåbenligt blive inspireret.

Lav din egen keramikvase fra genbrugsvaser
Hjemmelavet maleri
Hjemmelavede julegaver med lysestager og fyrfadsstager
Hjemmelavet kageopsats
Hjemmelavet snaps
Lav din egen gavekurv
Hjemmelavede julegaver med billeder
Hjemmelavet nøglering
Hjemmelavet stearinlys
Hjemmelavet gavekort

1. Lav din egen keramikvase af genbrugsvaser

En vase er altid en god ide til en julegave. Den her kan du endda lave med god samvittighed, da du kan gå ned i din lokale genbrugsbutik og finde en gammel vase. Det eneste, du skal bruge, er en gammel vase af glas eller porcelæn, samt noget maling, natron og en pensel.

Til toppen

2. Hjemmelavet maleri

Går du rundt med en skjult Picasso eller Van Gogh i maven, er det nu, du skal prøve at svinge penslen.

Et hjemmemalet maleri er et god ide som en julegave. Det kan både været et simpelt billede eller et abstrakt billede. Det er kun din egen fantasi, der sætter grænser.

Et godt tip, hvis du ikke har de største kunstneriske evner, er at finde en masse gamle billeder og lave en billedecollage. Det gør gaven meget mere personlig og kræver ikke de store kunstneriske evner. Alt du har brug for er et lærred, lim og så de ønskede billeder.

Du kan også bruge spartelmasse som vist herunder.

Til toppen

3. Hjemmelavede julegaver med lysestager og fyrfadsstager

Lysestager og fyrfadsstager kan næsten bruges året rundt. Skal det gøres nemt og billigt, kan du bruge et gammelt glas, der kan tåle varme og en tusch, der er beregnet til glas.

Vi har her et bud på, hvordan du kan lave de flotteste fyrfadsstager, som heller ikke kræver særligt meget. Det er både en billig måde at lave en af dine egne hjemmelavede julegaver, men den er også funktionel.

Til toppen

4. Hjemmelavet kageopsats

Du kan lave en unik kageopsats af gammelt porcelæn. Det eneste, du skal bruge, er gamle porcelænstallerkner. Dem kan du finde i en genbrugsforretning eller bagerst i køkkenskabet. Du skal bruge porcelænslim og gamle porcelænskopper.

Sådan gør du:

Prøv først at stable en model, inden du limer, så du kan se det færdige produkt. Herefter limer du det sammen, når du er tilfreds. Du skal derefter lade det tørre i en dag, og så er din hjemmelavede julegave færdig. Du kan også bore et hul i de valgte tallerkner og herefter skrue et metalstykke på.

Det hjemmelavede kagefad er en sikker favorit hos bage-og kage-glade mennesker. Det er en af de hjemmelavede julegaver, som tager lidt længere tid, men resultatet er det hele værd.

5. Hjemmelavet snaps

Den her gave vil enhver snaps-elsker nyde at finde under juletræet. Hjemmelavet snaps er nemt at lave, og så kan du helt selv vælge, hvad der skal i den. Det er kun din egen kreativitet, der sætter grænser for din hjemmelavede snaps. En kryddersnaps kan være særligt god til jul.

Du har kun brug for en smagsneutral snaps, og herefter kan du helt selv vælge, hvad der skal i af ingredienser.

Til toppen

6. Lav din egen gavekurv

Hvis du står nogle dage før juleaften og mangler en julegave, så er det her et godt tip. Du kan selv samle en kurv med små gaver i. Der kan være alt fra hjemmelavet julekonfekt til hjemmestrikkede strømper og snaps. Det er en af de hjemmelavede julegaver, som du kan gøre meget personlig.

Gå en tur i en genbrugsforretning, og find en kurv, hvis du ikke har en liggende derhjemme i gemmerne. Du kan måske også finde små pynteting, bøger eller legetøj i genbrugsbutikken. Et godt tip er at pakke de små gaver ind i gammelt avispapir. Det giver gaverne lidt mere karakter.

7. Hjemmelavede julegaver med billeder

Billeder og minder går altid hånd i hånd. Du kan gøre fotoalbummet mere personligt, hvis du køber et neutralt fotoalbum. Du kan male, tegne eller skrive på forsiden.

Et godt tip er at skrive en lille besked ud fra hvert billede. Det gør det mere personligt.

Til toppen

8. Hjemmelavet nøglering

En nøglering er et sjovt gør-det-selv projekt. De kan laves i alle mulige former og farver. Det er med sikkerhed en praktisk gave, som mange ville blive glade for at finde under juletræet.

Til toppen

9. Hjemmelavet stearinlys

Stearinlys er også en af de hjemmelavede julegaver, som både er hyggelige og kan fungere godt som pynt til hjemmet. Du kan enten støbe dine egne lys eller lave snoede stearinlys af billige stearinlys.

10. Hjemmelavet gavekort

Et gavekort kan til tider være kedeligt at modtage, og det er ikke særligt personligt. Men du kan være mere kreativ og lave det til en af de gode hjemmelavede julegaver. Den her gave er god, hvis du står og mangler idéer til hjemmelavede julegaver.

Gavekortet kan gøres personligt med et fint billede og tekst. Det kan både laves på computeren eller i hånden. Det kan for eksempel være til en hjemmelavet middag eller en oplevelse.

Til toppen

Mest læste artikler