Lækker julekage med ananas, mandler og rosiner

Prøv et himmelsk mix mellem en dansk julekage og en sydlansk smagsbombe. Kagen skriger af dansk jul med kanel, rosiner og marcipan, og samtidig har den et velgørende eksotisk touch med ananas og papaya. D

Det skal du bruge til julekagen

(1 springform)
  • 150 g smør
  • 200 g rørsukker
  • 3 æg str. m/m
  • 150 g marcipan
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 75 g rosiner
  • 125 g ananas, melon og papaya i tern
  • 50 g hele smuttede mandler

Sådan gør du

Rør smør og sukker blødt. Pisk æg i et ad gangen. Riv marcipanen, og rør den i massen. Bland hvedemel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, rosiner, ananas, melon, papaya og mandler. Rør det sammen med æggemassen, og kom dejen i en smurt form.

Bag julekagen ved 150° i ca. 1 time. Mærk med en strikkepind undervejs, om kagen er færdig, så der ikke hænger dej ved. Drys den med flormelis.
Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler