Juletid er familietid

Julestjerner i spændende farver, kalendere med søde hemmeligheder, gaven med et touch af personlighed og lysende ideer. Sådan er julen 2017.

Vi er godt på vej mod årets hygeligste højtid: Julen 2017 skal hjælpe os igennem de mørke, våde og grå måneder, og der er masser af muligheder for at du med små tips og fornuftige indkøb kan gøre din og familiens jul ekstra spændende, smagfuld og lysende i år.

Julestjernen er ikke kun et stærkt symbol på julen, men også en vidunderlig, ukompliceret gave til til veninder og familie. I år kan du finde julestjernen i rigtig mange spændende kulører, og i størrelser fra mini-planten til det, der nærmest er et julestjernetræ.

Sådan trives din julestjerne trives allerbedst i dit hjem

  • Vælg en plante med kompakte blade og grønne blomsterknopper. Køb aldrig en julestjerne, der har stået ”på gaden” eller i træk. Bring din julestjerne hjem så hurtigt som muligt og sæt den et sted, hvor den ikke får træk eller direkte sollys.
  • Sæt ikke julestjernerne i nærheden frugt eller grøntsager, det får deres blade til at visne hurtigt.
  • Julestjerner tåler ikke at soppe i vand. Efterlad ikke vand i underskolen, og undgå overvanding, ellers smider julestjernen hurtigt bladene. En lille sjat lunkent vand hver anden dag er rigeligt. Der kan tilsætte gødning  i vandet ca. en gang om måneden.
  • Julestjerner kan bruges som afskårne i en vase eller anvendes til andre dekorative formål. Når du klipper julestjerner over, er det vigtigt at stoppe plantesaften hurtigt. Det sker ved at holde den nyklippede stilk i 60°. Herefter sætter du stilken i koldt vand tilsat holdbarhedsmiddel. Afklippede julestjerner holder overraskende længe og kan bevare den flotte farve i ca. to uger. 

Søde hemmeligheder forskønner ventetiden 

Der er ikke noget bedre, end at vågne en adventssøndag eller en grå hverdag til visheden om, at der venter en lille gave, når du står op. Og det er uanset om du er seks eller 66. Markedet bugner af advents- og gavekalendere. Her er teer, karameller, spændende nye vingummier, chokolade af enhver art, legetøjskalendere og meget mere.

Er dit budget ikke dit største, så vil alle med et julehjerte på rette sted være glad for udklippede eller flettede julehjerter, nisser eller anden pynt, løfter om hjælp til rengøring, snerydning eller en fælles middag være gode ideer til en voksen adventskalender.

De viste kalendere – både advents og 24-gaver –  er fra Magasin, hvor selve kalenderen er et stykke smuk julepynt i sig selv, der kan glæde hele måneden. Priser fra ca. 300 kr.

Så skal der pyntes op

Den rigtige julestemning opstår ofte, når du begynder at pynte op derhjemme – og her er lys en vigtig ingrediens.

I handlen kan du købe indendørs lyskæder på batteri til en rimelig billig penge. Bl.a. andet Sirius har et stort udbud. De små kæder skaber stemming på et splitsekund.

Læg dem som på fotoet i en glasbeholder – evt. sammen med stearinlys, kogler, flis, nødder eller grene fra haven. Tænd på afbryderen – så er det jul!

Nisser er selvskrevne i den danske jul, og et nisselandskab glæder de fleste. Klarborg universet byder på nisser I mange størrelser og I de mest fantastiske situationer – og der kommer nye til hvert år. Det søde landskab på fotoet fandt vi I Magasin, der har et stort udbud af Klarborg-nisserne til priser fra ca. 150 kr.

Den personlige julegave

En ny landsdækkende undersøgelse, foretaget af analyseinstituttet Wilke viser, at over halvdelen af danskerne ønsker at finde personlige julegaver under juletræet.

Så mon ikke vi i år kan se masser af nattøj, morgenkåber, glas, julesokker og plaider med indgraveret navn. Flere butikker tilbyder at klare indgraveringen. Det kan være noget af en udfordring at finde gaven til “HAM” – af en eller anden grund står der altid underbukser og sokker på hans ønskeseddel – og det ER jo ikke det mest spændende.

Vi iler derfor med lidt julehjælp til dig og bringer dig 10 ideer til hans julegave i år.

Top 10 julegaveideer til manden:

1. Stay warm – Strik, handsker og tørklæder

2. Mandens legetøj – gadgets, mobiltelefoner, computer, tablets, powerbanks, Go-pro kamera, B&O højtalere

3. Shaving & styling – Kiehl’s Facial Fuel creme, Chanel Allure homme Sport, Bleu De Chanel duft, Dior Sauvage duft, Tom Ford Oud Wood duft, YSL Y duft

4. Klassikeren, som hitter hvert år: Morgenkåber, striktrøjer, undertøj, nattøj, sokker, handsker & halstørklæder

5. Looking good: Skjorter fra fx. Eton, Stenströms, suits fra Hugo Boss, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Ralph Lauren

6. Det maskuline køkken – Whiskey krystalglas fra Nachtmann, kaffemaskine fra Nespresso, Sage “The Barista Express”, Miyabi kokkekniv eller Mauviel grydesæt

7. Young & Cool: Wood Wood, Acne, Les Deux, Adidas, Le Fix, Norse Projects, Tonsure, Han Kjøbenhavn

8. Det aktive liv – sportsudstyr, North Face, 66° North, Peak Performance, Fjällräven, Rains regnjakker

9. Stil & klasse – ure, tasker, kufferter, punge & sko

10. Action & Krimi – oplevelsesgaver,  gavekort og bøger som fx Ravnens rede af Leif Davidsen, Under bjælken, et portræt af kronprins Frederik skrevet af Jens Andersen, Gin af Iben Diamant

Kilde: Magasin

2 tips til lynhurtig julestemning

Sidst får du lige to varme tips til lynhurtig julestemning.

Med en investering på ca. 50 kr. kan du skabe dine egene lys til adventskransen. Det er multikunsteren Shane, der står bag de fire stickers med tal, som er lige til at varme op og stikke I dit personlige lys. Vupti – adventskransen er klaret.

Det smagfulde tip lyder: Bag din yndlingskage og skær den ud I mundrette bidder. Julelysene bliver tændt I familiens øjne, hvis du pynter hvert stykke med et fint juleglansbillede. Det sættes fast med et lille dryp glasur – fremstillet af flormelis og vand.

Og endelig en juledekoration der glimrer I sin enkelthed. En skål – gerne af glas fyldt med valnødder. Herover drysses sølv-, guld- stjerne- eller kobberstøv over nødderne i rigelige mængder. Spray til sidst med lidt hårlak, så støvet fæstner. 

Mest læste artikler