Sådan laver du den den lækreste julekage

Julen nærmer sig, og det er blevet tid til at lave kager, desserter og konfekt. Her får du opskriften på årets bedste julekage: En lækker og dekorativ krydderkage.

Twitter Print

Juletid er bagetid. Forkæl dine gæster med denne krydderkage, der ikke kun smager fantastisk, men også pynter på bordene til julens mange arrangementer.

Få opskriften her: 

Opskrift I Jule krydderkage

Til 8-10 stykker

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 200 g brun farin
  • 250 g mel
  • 4 æg
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 1/4 dl mælk
  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g rosiner
  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.
  2. Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.
  3. Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.

Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan. 

Twitter Print

Mest læste artikler