Juletid er bagetid. Forkæl dine gæster med denne krydderkage, der ikke kun smager fantastisk, men også pynter på bordene til julens mange arrangementer.
Få opskriften her:
Opskrift I Jule krydderkage
Til 8-10 stykker
Det skal du bruge
- 125 g smør
- 200 g brun farin
- 250 g mel
- 4 æg
- 1 tsk natron
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 1/4 dl mælk
- 100 g ren rå marcipan
- 100 g rosiner
- 100 g hvid chokolade
Sådan gør du
- Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.
- Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.
- Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.