Sådan laver du den den lækreste julekage

Julen nærmer sig, og det er blevet tid til at lave kager, desserter og konfekt. Her får du opskriften på årets bedste julekage: En lækker og dekorativ krydderkage.

Juletid er bagetid. Forkæl dine gæster med denne krydderkage, der ikke kun smager fantastisk, men også pynter på bordene til julens mange arrangementer.

Få opskriften her: 

Opskrift I Jule krydderkage

Til 8-10 stykker

Det skal du bruge

  • 125 g smør
  • 200 g brun farin
  • 250 g mel
  • 4 æg
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 tsk. stødte nelliker
  • 1 1/4 dl mælk
  • 100 g ren rå marcipan
  • 100 g rosiner
  • 100 g hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Rør smør og farin og marcipan godt sammen og rør derefter æggene i. Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner. Rør det i dejen skiftevis med mælken, og fyld dejen i en smurt sandkageform eller springform.
  2. Bag kagen ved 170 grader i ca. 1 time. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i kagen. Hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.
  3. Lad kagen køle af og pynt med smeltet hvid chokolade.

Opskriften er fra bogen: Stjernestunder & gæster af Peter Kofod, Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal. Fra Odense Marcipan. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler