Mens vi venter på julen

12 ideer til jul i din bolig både ude og inde.

Winter-wonderland

Efter bedste amerikanske forbillede kan du skabe dit eget juleland med de flotte lysende dekorationer fra I. Jensen Konstsmedje i Sverige. Her er julegaver med 304 LED-lys til 3.500 kr. en snemand på ski til 600 kr. eller et 130 cm højt rensdyr med 184 LED-lys til 3.500 kr. De lysende dekorationer fås bl.a. hos Bauhaus.

God jul til fuglene

Den fine, vinterhvide frøautomat fra Nelson Garden klæder enhver have med sit diskrete og romantiske vintage-design. Gør det nemt for fuglene i den kolde tid ved at fylde frø i automaten, og nyd samtidig at kunne følge med i havens fugleliv fra nærmeste hold. Set til ca. 450 kr. Mere på nelson.dk

Et fugletræ

Et lille juletræ på terrassen sætter stemningen i vejret. Der er det pyntet med klassiske julefugle med klemme. To stk. koster ca. 50 kr. i Ikea.

Rudolf ved døren

Selvfølgelig er det rensdyret Rudolf, der siger “Husk fødderne” i månederne op til jul. Dørmåtten har antiskrid-belægning på bagsiden, så den ligger godt fast. Set hos Ikea til ca. 60 kr.

Guirlander i fuld udblæsning

Kan du ikke få jul nok, skal du måske gøre som familien her. Der er fuld gas på julepynten med lange guirlander af yndlingspynten. Her er træer til ca. 40 kr. for 3 stk. Kugler til ca. 50 kr. for 4 stk. Ikea har pynten.

Varm og rød

Purmos designradiatorer er energivenlige og meget effektive. De fås i flere farver – bl.a. denne smukke rød, der pifter rummet op hele året rundt og ikke kun til jul. Med en vertikal radiator skaber du en fornemmelse af højde i rummet, samtidig med at du får en kraftfuld varmekilde. Faro V har en svagt profileret front og perforerede sider. Den koster ca. 3.600 kr.

Dejlig er den nye stjerne

Selvfølgelig i vinduet lyser den og skaber den perfekte stemning, når skumringen sætter ind. Set hos Ikea til ca. 80 kr.

De fire verdenshjørner

Amaryllys, der også kaldes de fire verdenshjørner, fordi den bærer blomsterhoveder i hvert sit hjørne af stænglen, er helt fantastisk at følge. Først skyder den en kraftig stængel op, og så folder blomsterne sig ud. Med den rigtige pasning, har du noget at se på hele julemåneden.Dyrk den selv med frø fra Nelson Garden, og nyd synet af den prægtige plante. Pris ca. 40 kr. for et brev. Mere på nelson.dk

Det søde julehus

Nu er det slut med skæve peberkagehuse, der ikke vil, som du vil – og som i øvrigt kræver en arkitektuddannelse at bygge. Med en eberkageform fra Orthex går det nemt at forme, bage og bygge det søde hus. Formene koster ca. 40 kr. Nærmeste forhandler på telefon 5350 4090.

Stang-flotte kobberstjerner

På bordet, i vindueskarmen eller på børneværelset lyser de fire stjerner med LED-lys op. Ikea har den batteridrevne dejoration til ca. 150 kr.

Et varme juleeventyr

Middagsgæster i juletiden er intet problem, hvis du installerer det nye Masterchef XL 90 cm komfur fra Saga. Komfuret har med to store ovne på henholdsvis 73 og 67 l samt en indbygget grill, der trækkes ud og ind på glideskinner

Drømmekomfuret til alle masterchefs med 3 ovne (el) og 5 gasblus koster ca. 34.000 kr. Læs mere på www.agaliving.com.

Juletræet visner ikke

Det søde håndlavede Jólatré er født i Island. Det er 70 cm højt og koster ca. 1.000 kr. Til gengæld har du et stykke islandsk brugskunst, der kan bruges mange år fremover. Se mere på  www.jolatre.com.

Mest læste artikler