Opskrift: Mette Blomsterbergs honninghjerter

Mette Blomsterberg giver her hendes kendte opskrift på de bedste honninghjerter.

Der er ingen jul uden honninghjerter! Det er altid en hyggelig aktivitet at dekorere julebag, og honninghjerter er ikke en undtagelse.

Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på julens hjerteformede kage

Det skal du bruge:

Ca. 15 stk.

Dej:

  • 1 tsk potaske
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk honningkagekrydderi
  • 165 g hvedemel
  • 165 g honning

Sprøjteglasur:

  • 100 g flormelis
  • Lidt pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du:

Dej:

1. Rør potasken ud i æggeblommen.

2. Bland honningkagekrydderi og hvedemel godt sammen.

3. Ælt nu alle ingredienserne sammen til en ensartet dej på en røremaskine med dejkrog.

4. Pak dejen i en plastpose, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time og gerne et par dage.

5. Rul dejen ud i lidt ekstra mel i en tykkelse på ½ cm.

6. Udstik dejen med en hjerteudstikker, der måler 7 cm på det bredeste sted.

7. Læg hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hvile i 1 time.

8. Forvarm ovnen til 180 grader. Bag honninghjerterne i ovnen i ca. 8-10 minutter (afhængig af ovnen). Lad dem derefter køle helt af på en bagerist.

Sprøjteglasur:
1. Sigt flormelissen, og pisk den med lidt pasteuriseret æggehvide, til glasuren er kridhvid og luftig.

2. Glasuren skal være så stiv, at den netop ikke flyder sammen, når man rører i den.

3. Kom glasuren i et kornet (kræmmerhus af bagepapir), og klip et lille hul i spidsen.

4. Dekorer nu honninghjerterne med gæsternes navne eller andet.

Tip:
Det er en god idé at øve sig lidt på et stykke bagepapir, inden man går igang med selve hjerterne. Honninghjerterne kan holde sig tildækket på køl i et par uger, men undlad at komme glasur på, hvis de ikke skal spises med det samme.

Opskriften er fra Mette Blomsterbergs kogebog, Blomsterbergs Jul.

Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk i 2022.

Mest læste artikler