2 overraskende metoder til at lave kunstig sne

Det er ikke rigtig jul uden sne. Når det danske vejr ikke altid kan leve op til dette, må vi jo sørge for det selv. Her er to måder, du kan lave kunstig sne på.

Hvordan laver man kunstig sne?

Der er flere muligheder for selv at lave kunstig sne, når vejrguderne ikke er i julehumør. Se hvor let du selv kan lave kunstig sne – som oveni købet ikke smelter.

Kunstig sne af bleer

Bleer forbindes normalvis med babyer, men bleernes fantastiske evne til at suge væde til sig, kan også benyttes i fremstillingen af kunstig sne.

Grunden til at en ble kan suge væde til sig, er en hel masse bittesmå krystaller i vattet, som kan svulme op til mangedobbelt størrelse på meget kort tid. Det er netop disse krystaller, som fremstiller et snelignende materiale.

Sådan laver du kunstig sne af bleer

Kunstig sne med polymer

Videnskabeligt set er polymer et superabsorberende makromolekyle, som er sammensat af mange ens byggestene. For eksempel tilhører plast den polymere familie.

Polymer ligner på mange måder krystallerne, som findes i bleer. Polymer er i samme grad i stand til at suge væde mange gang sin vægt, og på den måde fremstille kunstig sne.

Du kan købe polymer her i en kunstig sne-udgave.

Sådan laver du kunstig sne af polymer

Mest læste artikler