Sådan sætter du nemmest og pænest lyskæder på juletræet

Vil du sikre dig, at juletræets belysning bliver helt perfekt i år, så skal du følge denne lille guide til, hvordan du får styr på lyskæderne til juletræet.

Lyskæder til juletræet

Når du skal pynte juletræet, er det altid en god ide at starte med lyskæderne, inden du pynter med julekugler, guirlander og slutteligt julestjernen. Men lyskæden i sig selv kan være en kunst. Hvis du kender til udfordringerne med at sætte lyskæder på juletræet, så det bliver pænt og ligeligt fordelt, så bør du læse med her.

Miniguide til opsætning af lyskæder på juletræet

1. Brug en lyskæde i samme farve som træet

Du får det flotteste resultat, hvis du bruger lyskæder, som har samme farve ledninger som juletræet – altså grønne. På den måde vil ledningerne fra lyskæderne gå i ét med træet og lysene vil sidde som fine, funklende glimt.

2. Vælg det rette lys

Udover at du bør gå efter en lyskæde med samme grønne farve som juletræet, så er det heller ikke helt underordnet, hvilken type lys, der er på din lyskæde.

Der er intet hyggeligt over en lyskæde med stærkt, blåligt lys. Du bør derfor vælge en lyskæde med varmt, gulligt lys, som giver dit juletræ en afdæmpet og roligt stemning.

3. Start fra bunden

Lyskæden skal nu vikles rundt om træet, og her er det nemmest, hvis du starter fra bunden og arbejder dig op mod toppen. På denne måde vil du mest ensartet kunne vikle lyskæden rundt om juletræet.

Husk at starte med enden, hvor stikket fra lyskæden er, så du kan tilslutte lyskæden til en stikkontakt eller en forlængerledning i gulvhøjde.

4. Udvælg de holdbare grene og vikl lysene på midten af grenene

Når du skal vikle lyskæden på juletræet, bør du udse dig de mest holdbare grene. Derefter skal du så vidt muligt sætte lysene på midten af grenene. Dette vil skabe en flot dynamik i juletræet, da lysene kommer indefra.

Læs også: Lyskæde udendørs til jul | så meget koster lyskæder i strøm

Mest læste artikler