Julemarkeder 2020: Den store guide

Kom i julestemning med idenyts store guide til de bedste julemarkeder. Du finder information om alt fra julemarked på Højbro Plads i København, over Egeskov Slot syd for Odense til Den Gamle By i Århus. Vi guider dig også, hvis du vil besøge et tysk julemarked i eksempelvis Flensborg eller Lübeck.

Stor guide til julemarkeder i 2020

Endelig kom den søde tid. Julemarkedernes tid! Nu popper der omsider julemarkeder op i flere byer rundt om i landet, og duften af glögg og klejner spreder sig over det ganske land.  

Her er en opdateret liste over nogle af de mest hyggelige julemarkeder i Danmark samt et par stykker i Tyskland – julemarkedernes slaraffenland. På vores liste med information om de mange julemarkeder finder du alle de oplysninger, du skal bruge: tid og sted samt links til julemarkedernes hjemmesider og Facebook sider. 

Her kan du finde årets bedste julemarkeder: 

Synes du, vi mangler at omtale netop DIT julemarked, så skriv endelig til os. Så opdaterer vi listen.

BEMÆRK! Flere julemarkeder kan risikere at blive aflyst på grund af Covid-19. Derfor er der også nogle af julemarkederne i denne artikel, som endnu ikke har opdateret med info om julemarkedet på deres sider.

Jul i København

Jul i Tivoli

Hvornår: 13. november – 3. januar 2021
Entre: Med adgangsbillet eller Tivoli kort.

Jul i Tivoli byder på hyggelige boder, funklende julelys og julepynt i lange baner. Et besøg i Haven er en garanti for en æstetisk smuk oplevelse. Der er også jul for de små med aktiviteter som tænding af juletræet, hilse på julemanden, smage på bodernes julegodter og de små kan selvfølgelig prøve de børnevenlige juleforlystelser.

Åbningstider:
Søndag-torsdag: 11-23

Fredag og lørdag: 11- midnat

Juleaften den 24. december: 11-16

Du kan også fejre nytår i Tivoli. På nytårsaften skyder Tivoli det nye år ind. Haven holder derfor denne sidste dag på året åbent til klokken 00.30.

Læs mere om julemarkedet her.

Julemarked på Christiania

//AFLYST 2020//

Der har været julemarked på Fristaden siden 70’erne. Det er ifølge Christiania det smukkeste og mest eksotiske julemarked nord for alperne. Der er både musik, en masse smuk håndværk og smagsprøver på julens godter.

I 2019 foregik det fra den 7.-20. december i Den grå Hal. Følg Christianias julemarked på Facebook.

Julemarked på Højbro Plads

//AFLYST 2020//

Hvornår: 13. november – 22. december
Entre: Gratis.

Følg duften af gløgg og æbleskiver rundt om Storkespringvandet. Lige midt i hjertet af København kan du nyde den dejlige julestemning og smage på småkager og konfekt.

Omgivelserne er historiske med Christiansborg og Strøget i baggrunden og Gammel Strand rundt om hjørnet. Julemarkedet er i den tyske stil med hyggelige træboder. Der vil være salg af alskens julegodter og gode ideer til julegaver.

Åbningstider:
Mandag til onsdag: 11-19
Torsdag: 11-20
Fredag og lørdag: 11-21
Søndag: 12-19

Læs mere om julemarkedet på denne hjemmeside.

Julemarked på Højbro Plads
Der er overflod af julehygge og god stemning på julemarkedet på Højbro Plads.

Flids Julemarked i Nørrebrohallen

//AFLYST 2020//

Hvornår: 5-6. december kl. 11-17
Entre: 30 kr. Gratis for børn under 12 år.

På Flids julemarked kan du komme indenfor i varmen og opleve nutidens skabende kunstnere, designere og kunsthåndværkere sælge deres værker, design og håndværk. Alle er meget velkomne – også barnevogne og hunde i snor.

Læs mere om begivenheden på deres Facebook side.

Balders julebiks

I nørrebrohallens multisal finder du Balders Julebiks, som er en populær indendørs udgave af Balders Biks. Her kan du finde spændende gaver til familie og venner omgivet af julehygge og god musik.

Der er endnu ikke meldt dato ud for 2020, men i 2019 blev julemarkedet afholdt den 10. december.

Julemarked på Kongens Nytorv

//AFLYST 2020//

Hvornår: 13. november – 22. december
Entre: Gratis.

Julemarkedet på Kongens Nytorv ligger på første parket til Magasin Du Nord og Hotel D’Angleterre, der er attraktioner i sig selv med fin juleudsmykning. Imens du nyder synet kan du gå rundt mellem de charmerende boder, der sælger alt fra julekager, konfekt og gløgg til hjemmestrik og flotte nøddeknækkere.

Torsdag til søndag mellem kl. 13 og 17, kan du være heldig at støde på julemanden som byder alle velkommen og ikke er bleg for at posere til et gratis foto.

Åbningstider:
Mandag til onsdag: 11-19
Torsdag: 11-20
Fredag og lørdag: 11-21
Søndag: 12-19

Du kan læse mere om julemarkedet her.

Julemarked på Kongens Nytorv
Julemanden med sine rensdyr på Kongens Nytorv.

Julemarked i Haveselskabets have

På Frederiksberg Runddel kan du finde skønne julesager, julepynt og julebag i Brøndsalen og Paradehuset, når der er julemarked i Haveselskabets have. Du kan også blive inspireret af de mange juledekorationer og finde deko-materialer, hvis du vil kreere dine egne.

Der er endnu ikke meldt dato ud for 2020, men julemarkedet fandt sted den 16.-17. november sidste år.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul på Sjælland

Julemarked på Bakken 

Hvornår: 21. november – 20. december
Entre: Gratis.

Oplev julens glæde allerede ved første skridt ind i Dyrehaven. Skoven smelter sammen med forlystelsesparken, for at skabe et stemningsfuldt juleeventyr for børn og voksne. I Bakkens gader og stræder kan du tage familien med på opdagelse i julemarkedet, som byder på nisser, julepynt og julegodter. Måske kan du også finde årets mandelgave.

En tur på Bakken giver mulighed for at opleve de mange andre juleudstillinger og aktiviteter, som Bakken tilbyder. I kan se juleslottet, nyde en julefrokost og lytte på de syngene rensdyr.

Åbningstider:
Fredage: 14-21
Lørdage: 12-21
Søndage: 12-18

Læs mere om julemarkedet på Bakkens hjemmeside.

Julemarked i Birkegårdens Haver

Hvornår: Alle fire adventsweekender.

Voksne: 80 kr.
Senior 65+:
 75 kr.
Børn (2-12 år): 65 kr.
I Birkegårdens Haver afholdes et fint julemarked med boder både inde i laden og udenfor. Der er rig mulighed for at shoppe julens gaver i den tilhørende butik, hvor der sælges massere af juleting og juleguf til den søde tand. Birkegården byder på julehygge for hele familien og haverne er flot pyntet i massevis af julelys. Der er god plads, så der kan holdes afstand og det hele kan foregå i trygge og forsvarlige rammer.
Åbningstider:
Fredag, lørdag og søndag kl. 14-19.

Her er en lille smagsprøve på den smukke dyne af jylelys, der er lagt ud over Birkegårdens Haver.

Gisselfeld juletorv

//AFLYST 2020//

Hvornår: 20.-22. november og 27.-29- november
Entre: Se priser.

Kom med, når Gisselfeld kloster åbner op for årets juletorv fyldt med duften af jul og inspirerende stande. Juletorvet er Gisselfelds største, og mest stolte, tradition. Der vil være ponyridnig, musik og underholdning samt salg af juletræer og pyntegrønt. Julemanden kommer selvfølgelig også og hilser på.

Åbningstider:
Fredage: 15-20
Lørdage og søndage: 10-16

Julemarked på Gavnø Slot

Hvornår: 6.-8. november og 13.-15. november
Entre: Voksne 85 kr. Børn 35 kr.

På Gavnø Slot afholdes Danmarks største julemarked med omkring 150 boder. Det fantastiske ved dette julemarked er, at det finder sted i slottets historiske avlsbygninger fra   1900-tallet. Her finder du alt hvad et julehjerte begærer: juledekorationer, julealfer, spiritus, julekager og drikke.

Find åbningstider og læs mere på Gavnø Slots hjemmeside (engelsk).

Jul i Dragør

//AFLYST 2020//

Hvornår: alle weekender fra den 21. november – 20. december kl. 12-17
Entre: Gratis

Hvert år forvandler Dragør sig til et juleeventyr for både børn og voksne. Dragør Julemarked er, for nogen, bedre kendt fra DRs julekalender ”Tidsrejsen”. Her spillede julemarkedet en stor rolle og besøger du det, kan du måske genkende Tidsrejsen. Der er nemlig gjort meget ud af at bevare den autentiske stemning fra julekalerenden med de originale boder derfra.

På Dragør julemarked kan du opleve en rigtig nordisk jul. Der er dømt hygge mellem boder som grillhytten, pandekageboden og en masse sjov til børn.

Læs mere om julemarkedet her.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul på Fyn

Eventyrligt Julemarked i Odense

//AFLYST 2020//

Hvornår: 5.-6. december og 12.-13. december
Hvor: Sortebrødre torv
Entre: Gratis

Der ligger en masse spændende historie bag torvet, hvorpå dette julemarked afholdes- Torvet er opkaldt efter Sortebrødre kloster, hvor den dominikanske munkeorden holdte til i 1200-tallet.

På Eventyrligt julemarked kan du nyde julestemningen med en kop varm kakao og opleve hvordan det bugner med spiselige julespecialiteter, håndværk og kunst – én samlet kulturoplevelse.

Læs mere om Eventyrligt julemarked og spørg efter åbningstider på deres Facebook.

Julemarked med gran og pynt
Duften af nyfældet gran, der smyger sig mellem boderne er fælles for mange julemarkeder.

Kulturmaskinens julemarked

Besøg Kulturmaskinens julemarked, hvor der er underholdning og aktiviteter for hele familien. Børnene kan aktiveres i juleværkstedet og i biografen, der viser julefilm.

Der er endnu ikke meldt datoer ud for 2020, men sidste år var julemarkedet åbent den 30. november ti 1. december.

Julemarked i den Gamle Kongeby

//AFLYST 2020//

Hvornår: 4.-6. december og 11.-13. december
Hvor: Rådhus Torvet 1, Nyborg
Entre: Gratis

På julemarked i den Gamle Kongeby kan du opleve julestemning og julehygge i kongelige omgivelser. Det er nemlig i Nyborg, Christian den 3. (1536-1559) ofte holdt jul. Da duftede byen af brænderøg, gran og krydret bagværk som et klart tegn på juleforberedelserne i kongens by. Når du trisser rundt mellem boderne, dufter og smager og der er fuld af liv på julemarkedet, kan det føles som om, at der igen skal forberedes til kongens store julefest.

Se julemarkedets åbningstider her og læs mere om det på Jul i den Gamle Kongebys hjemmeside.

Ravnsborg Julemarked

//AFLYST 2020//

Et utraditionelt julemarked i Jim Lyngvilds hus Ravnsborg. Julemarkedet byder på 40 stande med alt fra skønhedsprodukter og tøj, til øl og vin, brugskunst, keramik og meget mere.

Der er endnu ikke meldt dato ud for 2020, men sidste år kunne du besøge Ravnsborg julemarked den 30. november – 1. december og igen 7.-8. december. Se begivenheden på Facebook.

Julemarked på Harridslevgaard Slot

//AFLYST 2020//

Hvornår: 28.-29. november og 5.-6. december kl. 11-18
Entre: Voksne 70 kr. – børn 3-12 år 35 kr.

På Harridslevgaard Slot på Nordfyn holder de traditionen tro et stort og unikt julemarked i riddersalen med salg af håndfremstillet julepynt og juledekorationer, smykker og brugskunst. Træd ind i renæssanceslottet og nyd oppyntningen, der matcher de forskellige rum. Børn og voksne kan klippe og klistre deres eget julepynt og for børnene er der også skattejagt.

Du kan læse mere om julemarkedet på slottets hjemmeside.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul i Jylland

Aarhus Kunst & Julemarked

//AFLYST 2020//

Hvornår: 21. november til 20. december kl. 11-17
Hvor: Vester Allé 1, 8000 Aarhus C
Entre: gratis

Julemarkedet finder sted i Ridehuset, der ligger lige mellem Rådhuset, Musikhuset og kunstmuseet AROS, kun få minutters gågang fra banegården og gågaden. Når du træder ind i Ridehuset som blev bygget i 1800-tallet, vil du mødes af en smuk lyshimmel og belysning i vinduerne. Det er et rent kunsthåndværkermarked med ca. 80 stande, der udstiller og sælger unikke kunsthåndværker.

Der vil være forskellige aktiviteter og du kan selvfølgelig også sidde og nyde et glas gløgg og æbleskiver.

Læs mere om julemarkedet her.

Jul i Den gamle By i Aarhus

Hvornår: 21. november – 3. januar 2021
Entre: 150 kr. eller adgang m. årskort (køb billet online fra den 9. november)

Læs om markedets tiltag i forbindelse med Covid-19 restriktionerne her.

Den gamle By i Aarhus har i høj grad kulissen til et julemarked med købmandsgårde og gamle konditorier. Her kan du opleve, hvordan danskerne har holdt jul i 400 år og gå på opdagelse i de stemningsfyldte udstillinger og se, hvornår de danske juletraditioner opstod.

Læs mere om julemarkedet på Den Gamle Bys hjemmeside.
Julemarked med forlystelser
Julekarussellerne er pyntet fint op med lys i de forskellige forlystelsesparker.

Jul i Tivoli Friheden

Hvornår: 14. november – 30. december på udvalgte dage*
Entre: 135 kr. eller med medlemskort

Tag familien under armen og spadser gennem en 70 meter lang lystunnel og nyd synet af parkens mere end 3000 julekugler, der funkler og vækker julestemningen hos store og små. 

*se hvilke dage, der er åbent i julen. Du kan også læse mere om julemarkedet på Tivoli Frihedens hjemmeside.

Julemarked i Ålborg 

//AFLYST 2020//

Gå på opdagelse på gammeltorv i de fine små boder, eller snup en varm klejne og et krus gløgg i det kolde vintervejr.

Der er endnu ikke meldt dato ud for 2020, men sidste år afholdtes julemarkedet fra den 15. november til den 31. december.

Jul i Viborg

Viborg har en ambition om at blive Danmarks bedste juleby, og startede i 2018 med at afholde et julemarked på Nytorv. Julemarkedet er med i filmen ‘Julemandens datter’.

Se åbningstider og læs mere om julemarkedet og se billeder fra sidste år.

Designskolens julebazar

I Kolding kan du opleve den populære julebazar med 125 boder. Her kan du finde design produceret af skolens nuværende og tidligere studerende.

Der er endnu ikke meldt dato ud for 2020, men sidste år kunne du besøge bazaren den 6.-7. december. Se sidste års begivenhed.

Ålbæk Julemarked  

Hvornår: 13. november – 20. december
Hvor: Skagensvej 42, 9982 Ålbæk
Entre: Gratis

Ålbæk Julemarked inviterer til lysfest med en smag af jul i Lysets Landsby. Her kan du finde et hyggeligt markedsområde med spændende boder. Der er lagt vægt på at julemarkedet skal udgøre et af Nordjyllands mest spændende og originale julemarkeder med helt specielle oplevelser, smage og produkter.

Åbningstider: fredage, lørdage og søndage i perioden kl. 11-19.

Læs om julemarkedet og find programmet.

Jul hos Iskunsten i Thyborøn

Hvornår: 8. december til 31. december kl. 11-17.
Hvor: Iskunsten, Jernbanegade 1a, 7680 Thyborøn.
Entre: Voksne 79 kr.  børn 69 kr.

Under normale omstændigheder ville Iskunsten åbne op for et helt nyt julemarked, men grundet den aktuelle Covid-19 situation, bliver julemarkedet erstattet af en juleudstilling i iskunst.

Hvem kan sidst huske at sneen var en fast del af juletraditionerne? Det er ganske få. Hos Iskunsten bringes minderne tilbage, og de garanterer børnene og alle andre en hvid jul. Gå på opdagelse i det magiske vinterunivers skabt af fortryllende isskulpturer. Her møder du blandt andet pingviner, julemandens stol og juletræer dekoreret med iskunst. Som det eneste sted i Europa er udstillingen tryllet frem i krystalklart iskunst, skabt af kunstnere fra hele landet.

Jul på slottet

I Danmark er herregårdene og slottene også gået amok i julemarkeder. De er også en god kulisse for julekoglerierne. Det er nu en gang ret let at forestille julenisser pile rundt på de højloftede sale og i spirene på herregårdene.

Måske har DR-julekalenderen, Jul på Slottet, også hjulpet lidt på vej. I dag er det i hvert fald et faktum, at julemarkederne har etableret sig på herregårdene. Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde og slotte.

Jul på Engestofte Gods

//AFLYST 2020//

Hvornår: 5.-6. december
Entre: voksne 50 kr. – børn 10 kr.

Midt i Naturpark Maribosøerne kan du besøge “Danmarks hyggeligste julemarked”, ifølge Engestofte Gods.  Her kan du opleve en helt særlig julestemning mellem 100 stader, levende musik, julemandens værksted, Luciaoptog og guidede ture med den gamle vægter.

Åbningstider: 10-16

Læs mere om julemarkedet på Engestofte Gods’ hjemmeside.

Julemarked i mørke
Julegodter hænger på rad og række i de hyggelige boder.

Julemarked på Koldinghus

//AFLYST 2020//

Hvornår: 4., 5. og 6. december
Entre: voksne 125 kr. – studerende 65 kr. – børn gratis

Der vil være boder i alle slottets store, julepyntede sale, musik i Riddersalen og workshop for børn. 

Find julemarkedets åbningstider.

Jul på Kronborg

//AFLYST 2020//

Hvornår: 27., 28. og 29. november samt 4., 5. og 6. december
Entre: ikke gratis, se priser.

I Helsingør kan du opleve det storslåede julemarked på Kronborg. Når du træder ind i slotsgården mødes du af den herlige duft af friskfældet gran og nybagte æbleskiver. Lysene glimter fra juletræerne og det er svært ikke at komme i julestemning.

Åbningstider: 10-17.

Jul på Tirsbæk Gods

//AFLYST 2020//

Hvornår: 5.-6. december og 12.-13. december kl. 11-17
Entre: 75 kr.

På dette julemarked kan du fælde dit eget juletræ i skoven eller udvælge et på gårdspladsen. Du kan også besøge boderne i de smukke avlsbygninger og få inspiration til julen og julegaver.

Læs mere om julemarkedet på Tirsbæk Gods’ hjemmeside.

Julemarked på Ausumgaard

//AFLYST 2020//

Hvornår: 11.-13. december kl. 10-16
Entre: voksne 60 kr. børn 20 kr.

På julemarkedet på herregården Ausumgaard mellem Struer og Holstebro bliver du mødt af juleglade stadeholdere, julens lækre råvarer og julegaveideer. Børnene kan møde gårdens nisser, pynte kagemænd og koner samt gå på bogstavjagt rundt omkring på markedet.

Læs mere om Ausumgaard julemarked på deres hjemmeside.

Egeskov julemarked

//AFLYST 2020//

Hvornår: 14.-15. og 20. og 21.-22. og 28.-29. november
Entre: voksne 80 kr. børn 40 kr.

Besøg julemarkedet på Egeskov Slot i smukke omgivelser. Du kan opleve kilometer lange guirlander, der leder vejen gennem de forskellige bygninger og mellem veteran biler og flyvemaskiner, kan du gøre en god handel. Der er nemlig en masse flotte boder, der byder på delikatesser, juledekorationer og kunsthåndværk.

Åbningstider:
Fredag den 20. november: 15-20
Lørdage og søndage: 10-16:30

Du kan læse mere om Egeskov julemarked på slottets hjemmeside.

Julemarked på Bernstorff Slot

Hvornnår: 4. – 6. december 2020
Dørene åbner: 4. december kl. 14.00

Kom i julestemning ved at besøge julemarkedet på Bernstorff Slot midt i den smukke Bernstorff park. Her kan du finde alt, hvad hjertet begærer af julegodter og julepynt samt nyde den gode stemning med julemusik og hygge.

Åbningstider: Fredag kl. 14-19. Lørdag og søndag kl. 10-16.

Tilbage til julemarked-oversigten

Julemarkeder i Tyskland

Mange af de danske juletraditioner kommer fra Tyskland. Det gælder for eksempel juletræet – og julemarkederne.

Julemarkeder med træboder, forlystelser og salg af julegodter har vi importeret direkte fra Tyskland. Her har julemarkederne eksisteret helt tilbage fra1300-tallet, hvor det dog handlede om, at indkøbe forråd til juletiden. Fra 1700-tallet begyndte julemarkederne i Tyskland at være mere præget af festivitas og hygge, som vi kender dem i dag.

Her finder du nogle nyttige oplysninger om julemarkederne i tre store nordtyske byer.

BEMÆRK! Der kan være særlige restriktioner og retningslinjer på julemarkederne i forbindelse med den aktuelle Covid-19 situation.

Julemarked i Tyskland
De tusindvis af julelys fortryller gaderne i Tyskland – hjemmet for julemarkeder.

Julemarked i Flensborg

Tag på julemarked i Flensborg midtby, ikke langt fra den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Se på kunsthåndværk og kulinariske julelækkerier så langt øjet rækker i de festligt pyntede hytter og boder. Læs om julemarkedet og find åbningstider på Flensborg Fjords hjemmeside.

Julemarked i Hamborg

Det største og mest traditionsrige julemarked i Hamborg ligger ved pladsen ved byens rådhus – Rathausmarkt. Derudover findes der utallige andre større og mindre julemarkeder. Find forskellige julemarkeder i Hamborg på denne side (tysk hjemmeside). Her er de fleste af byens julemarkeder omtalt.

Julemarked i Lübeck

Lübeck ligger ikke langt væk fra det sydlige Danmark. Bykernen er visse steder meget velbevaret med huse tilbage fra gotikken. Det er også ved byens rådhus, at Lübecks største og mest stemningsfulde julemarked har til huse (tysk hjemmeside).

Jul i Berlin

Berlin er en storby. Her kan man få uger til at gå, hvis man skal besøge alle julemarkederne i byen. Hvis du ikke har tiden til det, så har vi listet de tre største op her:

Juletryllerier på Gendarmenmarkt. Dette julemarked foregår på den mest fortryllende plads i det gamle Østberlin med en kirke i hver sin ende og et stort koncerthus i midten.
Hvornår: 23. november – 31. december kl. 11-22

Julemarked ved Gedächtniskirche (tysk hjemmeside). Dette var inden Tysklands genforening det store julemarked, men det får i dag kamp til stregen fra flere julemarkeder på den anden side af den tidligere Berlinmur. 
Hvornår: 23. november – 3. januar 2021
Se åbningstider nederst på hjemmesiden her.

Julemarked på Alexanderplatz (tysk hjemmeside). Her er vi også i det gamle Østberlin ved det travle trafikknudepunkt og det store ikoniske radiotårn.
Hvornår: 23. november – 27. december kl. 10-22

Jul i det øvrige Tyskland

Det var kun et par highlights fra nogle tyske byer. Der er hundredevis af andre julemarkeder i Tyskland. Kig omkring på dette tyske website om julemarkeder og find det, du vil besøge.

Tilbage til julemarked-oversigten

Mangler dit julemarked?

Mangler dit yndlingsjulemarked på listen, så skriv til os. Vi har plads og hjerterum til endnu flere julemarkeder.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler