Julemarkeder 2021: Den store guide

Kom i julestemning med idenyts store guide til de bedste julemarkeder. Du finder information om alt fra julemarked på Højbro Plads i København, over Egeskov Slot syd for Odense til Den Gamle By i Århus. Vi guider dig også, hvis du vil besøge et tysk julemarked i eksempelvis Flensborg eller Lübeck.

Stor guide til julemarkeder i 2021

Endelig kom den søde tid. Julemarkedernes tid! Nu popper der omsider julemarkeder op i flere byer rundt om i landet, og duften af glögg og klejner spreder sig over det ganske land.  

Her er en opdateret liste over nogle af de mest hyggelige julemarkeder i Danmark samt et par stykker i Tyskland – julemarkedernes slaraffenland. På vores liste med information om de mange julemarkeder finder du alle de oplysninger, du skal bruge: tid og sted samt links til julemarkedernes hjemmesider og Facebook sider. 

COVID-19 OPDATERING

Folketingets Epidemiudvalg har truffet beslutning om, at coronapas indføres fra fredag den 12. november 2021 kl. 06:00 med henblik på at begrænse smittespredning. Dette betyder, at der skal vises coronapas for personer over 15 år. Hold derfor altid øje med eventuelle coronarestriktioner og aflysninger på julemarkedernes egne hjemmesider.

Her kan du finde årets bedste julemarkeder: 

Synes du, vi mangler at omtale netop DIT julemarked, så skriv endelig til os. Så opdaterer vi listen.

Jul i København

Jul i Tivoli

Hvornår: 19. november – 2. januar 2021
Entre: Med adgangsbillet eller Tivoli kort.

Jul i Tivoli byder på hyggelige boder, funklende julelys og julepynt i lange baner. Et besøg i Haven er en garanti for en æstetisk smuk oplevelse. Der er også jul for de små med aktiviteter som tænding af juletræet, hilse på julemanden, smage på bodernes julegodter og de små kan selvfølgelig prøve de børnevenlige juleforlystelser.

Åbningstider:
Søndag-torsdag: 11-22

Fredag og lørdag: 11- 23

Bemærk at Tivoli holder lukket d. 24 december 2021

Du kan også fejre nytår i Tivoli. På nytårsaften skyder Tivoli det nye år ind. Haven holder derfor denne sidste dag på året åbent til klokken 00.30.

Læs mere om julemarkedet her.

Julemarked på Christiania

Der har været julemarked på Fristaden siden 70’erne. Det er ifølge Christiania det smukkeste og mest eksotiske julemarked nord for alperne. Der er både musik, en masse smuk håndværk og smagsprøver på julens godter.

I 2021 foregår det fra den 9.-20. december i Den grå Hal, som holder åbent hver dag fra 12-20. Bemærk at de lukker kl 18 den sidste dag.

Følg Christianias julemarked på Facebook.

Julemarked på Højbro Plads

Hvornår: 12. november – 22. december 2021
Entre: Gratis.

Følg duften af gløgg og æbleskiver rundt om Storkespringvandet. Lige midt i hjertet af København kan du nyde den dejlige julestemning og smage på småkager og konfekt.

Omgivelserne er historiske med Christiansborg og Strøget i baggrunden og Gammel Strand rundt om hjørnet. Julemarkedet er i den tyske stil med hyggelige træboder. Der vil være salg af alskens julegodter og gode ideer til julegaver.

Åbningstider:
Mandag til onsdag: 11-19
Torsdag: 11-20
Fredag og lørdag: 11-21
Søndag: 12-19

Læs mere om julemarkedet på denne hjemmeside.

Julemarked på Højbro Plads
Der er overflod af julehygge og god stemning på julemarkedet på Højbro Plads.

Flids Julemarked i Nørrebrohallen

Hvornår: 4-5. december kl. 11-17
Entre: 30 kr. Gratis for børn under 12 år.

På Flids julemarked kan du komme indenfor i varmen og opleve nutidens skabende kunstnere, designere og kunsthåndværkere sælge deres værker, design og håndværk. Alle er meget velkomne – også barnevogne og hunde i snor.

Læs mere om begivenheden på her eller find den på Facebook.

Jul i Parken

Hvornår: 17.-22. december: kl. 11-21 (juleboder lukker kl. 20) 23. december: kl. 10-15 (juleboder lukker kl. 14)
Entre: Voksne: 100 kr. Børn (4-12 år) 50 kr.
Covid 19: Alle over 15 år skal vise gyldigt coronapas eller en negativ test ved indgangen til julemarkedet.

Parken pynter op til jul og hygge med et stort julemarked med boder rundt om banen samt en 600m2 stor skøjtebane. Ud over 40 flotte juleboder er der lækre Street Food-boder fra Mad & Marked, hvor du kan fylde maven med mad fra nær og fjern samt masser af julegodter.

Glögg og æbleskiver er naturligvis også på menuen, mens du lytter til julemusik og hygger med familie, venner eller kollegaer i Parken.


Læs mere og køb billet her


Vesterbro RAW julemarked

Hvornår: Lørdag d. 11 december kl. 11-17 i DGI-byen
Entre: Gratis

Vesterbro RAW julemarked præsenter 60 boder med alt det skæve, rå, weird og RAWsomme boligtilbehør, kunsthåndværk og kunst, du ikke ser andre steder.
På markedet kan du bl.a. møde: AFTEN spirits og deres kaffe/gran likør, Shabby Luxurys hjemmebyggede steampunk-vogn, Entomechanics håndlavede insekter, Simones sprælledukker plus alt andet, du ikke vidste fandtes.

Læs mere om det anderledes julemarked her

The Lab x the lab kitchen julemarked 2021

Hvornår: 12. december 2021 fra 10-17
Hvor: The Lab, Vermundsgade 40B, 2100 København
Entre: Gratis, men krav om mundbind og Coronapas

The Lab har samlet et stærkt hold af lokale aktører, som indbyder til julegaveshopping, selvforkælelse og inspiration i den søde decembertid. Du kan finde alt fra keramik og glas, interiør, tøj, smykker, print og kunsthåndværker, samt mad og drikke til alle aldre.

The lab kitchen vil være værter for spiselige lækkerier – heriblandt den famøse flæskestegssandwich og hjemmelavet snaps – samt varme drikke, som kan nydes i de velkendte Lab lokaler.

Du kan se mere på deres facebookside her.

Julemarked på Kongens Nytorv

Hvornår: 12. november – 22. december 2021.
Entre: Gratis.

Julemarkedet på Kongens Nytorv ligger på første parket til Magasin Du Nord og Hotel D’Angleterre, der er attraktioner i sig selv med fin juleudsmykning. Imens du nyder synet kan du gå rundt mellem de charmerende boder, der sælger alt fra julekager, konfekt og gløgg til hjemmestrik og flotte nøddeknækkere.

Torsdag til søndag mellem kl. 13 og 17, kan du være heldig at støde på julemanden som byder alle velkommen og ikke er bleg for at posere til et gratis foto.

Åbningstider:
Mandag til onsdag: 11-19
Torsdag: 11-20
Fredag: 11-21
Lørdag: 10-21
Søndag: 12-19

Du kan læse mere om julemarkedet her.

Julemarked på Kongens Nytorv
Julemanden med sine rensdyr på Kongens Nytorv.

Julemarked i Haveselskabets have

Hvornår: 20. november 2021 11-17
Hvor: Frederiksberg Runddel 1 – Haveselskabets Have
Entré: Gratis

På Frederiksberg Runddel kan du finde skønne julesager, julepynt og julebag i Brøndsalen og Paradehuset, når der er julemarked i Haveselskabets have. Du kan også blive inspireret af de mange juledekorationer og finde deko-materialer, hvis du vil kreere dine egne.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul på Sjælland

Julemarked på Bakken 

Hvornår: fredage, lørdage og søndage fra den 26. november til 19. december samt mandag – onsdag den 20. – 22. december.
Entre: Gratis.

Oplev julens glæde allerede ved første skridt ind i Dyrehaven. Skoven smelter sammen med forlystelsesparken, for at skabe et stemningsfuldt juleeventyr for børn og voksne. I Bakkens gader og stræder kan du tage familien med på opdagelse i julemarkedet, som byder på nisser, julepynt og julegodter. Måske kan du også finde årets mandelgave.

En tur på Bakken giver mulighed for at opleve de mange andre juleudstillinger og aktiviteter, som Bakken tilbyder. I kan se juleslottet, nyde en julefrokost og møde julemor, som spreder julehumør i Bakkens små gader og stræder.

Åbningstider i 2021:
Fredage: 14-21
Lørdage: 12-21
Søndage: 12-18
20. – 22. december: 12-19

Læs mere om julemarkedet på Bakkens hjemmeside.

Julemarked i Birkegårdens Haver

Hvornår: den 26.-28. nov., den 3.-5. dec., den 10.-12. dec. og den 17.-19. dec. 2021
Åbningstider: 14-19

Voksne: 90 kr.
Senior 65+:
 85 kr.
Børn 2-12 år: 
Børn (2-12 år): 65 kr.
I Birkegårdens Haver afholdes et fint julemarked med boder både inde i laden og udenfor. Der er rig mulighed for at shoppe julens gaver i den tilhørende butik, hvor der sælges massere af juleting og juleguf til den søde tand. Birkegården byder på julehygge for hele familien og haverne er flot pyntet i massevis af julelys. Der er god plads, så der kan holdes afstand og det hele kan foregå i trygge og forsvarlige rammer.
Åbningstider:

Her er en lille smagsprøve på den smukke dyne af jylelys, der er lagt ud over Birkegårdens Haver.

Gisselfeld juletorv

Hvornår: 19.-21. november og 26.-28 november
Entre: Se priser på deres hjemmeside
CORONPAS PÅKRÆVET FOR ALLE OVER 14 ÅR

Kom med, når Gisselfeld kloster åbner op for årets juletorv fyldt med duften af jul og inspirerende stande. Juletorvet er Gisselfelds største, og mest stolte, tradition. Der vil være ponyridning, musik og underholdning samt salg af juletræer og pyntegrønt. Julemanden kommer selvfølgelig også og hilser på.

Åbningstider:
Fredage: 15-20
Lørdage og søndage: 10-16

Julemarked på Gavnø Slot

Hvornår: 5.-7. november og 12.-14. november
Entre: Voksne 100 kr. Børn (5-12 år) 35 kr.

På Gavnø Slot afholdes Danmarks største julemarked med omkring 150 boder. Det fantastiske ved dette julemarked er, at det finder sted i slottets historiske avlsbygninger fra   1900-tallet. Her finder du alt hvad et julehjerte begærer: juledekorationer, julealfer, spiritus, julekager og drikke.

Find åbningstider og læs mere på Gavnø Slots hjemmeside (engelsk).

Jul i Dragør

Hvornår: alle weekender fra den 27. november – 19. december kl. 12-17
Entre: Gratis

Hvert år forvandler Dragør sig til et juleeventyr for både børn og voksne. Dragør Julemarked er, for nogen, bedre kendt fra DRs julekalender ”Tidsrejsen”. Her spillede julemarkedet en stor rolle og besøger du det, kan du måske genkende Tidsrejsen. Der er nemlig gjort meget ud af at bevare den autentiske stemning fra julekalenderen med de originale boder derfra.

På Dragør julemarked kan du opleve en rigtig nordisk jul. Der er dømt hygge mellem boder som grillhytten, pandekageboden og en masse sjov til børn.

Læs mere om julemarkedet her.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul på Fyn

Eventyrligt Julemarked i Odense

Hvornår: 4.-5. december og 11.-12. december
Hvor: Sortebrødre torv
Entre: Gratis

Der ligger en masse spændende historie bag torvet, hvorpå dette julemarked afholdes. Torvet er opkaldt efter Sortebrødre kloster, hvor den dominikanske munkeorden holdte til i 1200-tallet.

På Eventyrligt julemarked kan du nyde julestemningen med en kop varm kakao og opleve hvordan det bugner med spiselige julespecialiteter, håndværk og kunst – én samlet kulturoplevelse.

Læs mere om Eventyrligt julemarked og spørg efter åbningstider på deres Facebook.

Julemarked med gran og pynt
Duften af nyfældet gran, der smyger sig mellem boderne er fælles for mange julemarkeder.

Julemarked i den Gamle Kongeby

Hvornår:

Lørdag 4. december – åbningstid 10-20
Søndag 5. december – åbningstid 10-16

Lørdag 11. december  – åbningstid 10-20
Søndag 12. december – åbningstid 10-16

Hvor: Rådhus Torvet 1, Nyborg
Entre: Gratis

På julemarked i den Gamle Kongeby kan du opleve julestemning og julehygge i kongelige omgivelser. Det er nemlig i Nyborg, Christian den 3. (1536-1559) ofte holdt jul. Da duftede byen af brænderøg, gran og krydret bagværk som et klart tegn på juleforberedelserne i kongens by. Når du trisser rundt mellem boderne, dufter og smager og der er fuld af liv på julemarkedet, kan det føles som om, at der igen skal forberedes til kongens store julefest.

Læs mere om det på Jul i den Gamle Kongebys hjemmeside.

Ravnsborg Julemarked

Et utraditionelt julemarked i Jim Lyngvilds hus Ravnsborg. Julemarkedet byder på 40 stande med alt fra skønhedsprodukter og tøj, til øl og vin, brugskunst, keramik og meget mere.

I år kan du besøge Ravnsborg julemarked den 30. november – 1. december og igen 7.-8. december 2021. Se mere på deres hjemmeside

Julemarked på Harridslevgaard Slot

Hvornår: hver lørdag og søndag fra d. 20 november til den 12. december 2021 kl. 11-18
Entre: Voksne 70 kr. – børn 3-12 år 35 kr.

På Harridslevgaard Slot på Nordfyn holder de traditionen tro et stort og unikt julemarked i riddersalen med salg af håndfremstillet julepynt og juledekorationer, smykker og brugskunst. Træd ind i renæssanceslottet og nyd oppyntningen, der matcher de forskellige rum. Børn og voksne kan klippe og klistre deres eget julepynt og for børnene er der også skattejagt.

Du kan læse mere om julemarkedet på slottets hjemmeside.

Tilbage til julemarked-oversigten

Jul i Jylland

Aarhus Kunst & Julemarked

Hvornår: 20. november til 19. december kl. 11-17 alle dage mandag-søndag
Hvor: Vester Allé 1, 8000 Aarhus C
Entre: gratis

Julemarkedet finder sted i Ridehuset, der ligger lige mellem Rådhuset, Musikhuset og kunstmuseet AROS, kun få minutters gågang fra banegården og gågaden. Når du træder ind i Ridehuset som blev bygget i 1800-tallet, vil du mødes af en smuk lyshimmel og belysning i vinduerne. Det er et rent kunsthåndværkermarked med ca. 80 stande, der udstiller og sælger unikke kunsthåndværker.

Der vil være forskellige aktiviteter og du kan selvfølgelig også sidde og nyde et glas gløgg og æbleskiver.

Læs mere om julemarkedet her.

Jul i Den gamle By i Aarhus

Hvornår: 20. november 2021 – 2. januar 2022 alle dage
Entre: Voksen: 150 kr. eller adgang m. årskort. Studerende: 75 kr. Børn (0-17 år): gratis.

Bemærk: Den Gamle By beder alle om at købe billet online og dermed reserve et ankomsttidspunkt. Det gælder især, hvis man planlægger et weekendbesøg.

Den gamle By i Aarhus har i høj grad kulissen til et julemarked med købmandsgårde og gamle konditorier. Her kan du opleve, hvordan danskerne har holdt jul i 400 år og gå på opdagelse i de stemningsfyldte udstillinger og se, hvornår de danske juletraditioner opstod.

Læs mere om julemarkedet på Den Gamle Bys hjemmeside.
Julemarked med forlystelser
Julekarussellerne er pyntet fint op med lys i de forskellige forlystelsesparker.

Jul i Tivoli Friheden

Hvornår: 13. november – 30. december på udvalgte dage*
Entre: 140kr. eller med medlemskort

Tag familien under armen og spadser gennem en 70 meter lang lystunnel og nyd synet af parkens mere end 3000 julekugler, der funkler og vækker julestemningen hos store og små. 

*se hvilke dage, der er åbent i julen. Du kan også læse mere om julemarkedet på Tivoli Frihedens hjemmeside.

Julemarked i Aalborg 

Gå på opdagelse på gammeltorv i de fine små boder, eller snup en varm klejne og et krus gløgg i det kolde vintervejr.

Julemarkedet finder sted fra den 20. november til den 23. december.

Hold øje med VisitAalborgs hjemmeside for nærmere information

Jul i Viborg

Hvornår: 26. november – 23. december 2021

Få pulsen ned og julestemningen op med stemningsfulde oplevelser under de tusindvis af julelys på Nytorv. Vi har skabt måske Danmarks smukkeste Julemarked, hvor du kan tage hele familien, venner og kollegaer med til stemningsfulde oplevelser. Viborg har en ambition om at blive Danmarks bedste juleby, og startede i 2018 med at afholde et julemarked på Nytorv. Julemarkedet er med i filmen ‘Julemandens datter’.

Se åbningstider og læs mere om julemarkedet.

Designskolens julebazar

Hvor: Designskolen Kolding.
Hvornår: 8. december kl. 14.00-22.00 og 9. december kl. 11.00-22.00
Entré: 20 kr.

Traditionen tro afholder Designskolen Kolding Julebazar, hvor du med garanti kan finde en personlig gave til én du holder af. Fra godt 125 små boder sælger nuværende og tidligere studerende egne designs bl.a. tryk, print, tekstiler, smykker og meget, meget mere. De unge designere står selv for salget og kan derfor bl.a. fortælle, hvad der har inspireret dem, hvilke materialer der er brugt og hvordan det er fremstillet.

Ålbæk Julemarked  

Hvornår: Fredag, lørdag og søndag fra 12. november – 19. december kl. 11-19
Hvor: Skagensvej 42, 9982 Ålbæk
Entre: Gratis

Ålbæk Julemarked inviterer til lysfest med en smag af jul i Lysets Landsby. Her kan du finde et hyggeligt markedsområde med spændende boder. Der er lagt vægt på at julemarkedet skal udgøre et af Nordjyllands mest spændende og originale julemarkeder med helt specielle oplevelser, smage og produkter.

Læs om julemarkedet og find programmet.

Jul hos Iskunsten i Thyborøn

Hvornår: Lørdag og søndag fra 27. november til 19. december 2021 kl. 11-17.
Hvor: Iskunsten, Jernbanegade 1a, 7680 Thyborøn.
Entre: Se hjemmeside.

Hvem kan sidst huske at sneen var en fast del af juletraditionerne? Det er ganske få. Hos Iskunsten bringes minderne tilbage, og de garanterer børnene og alle andre en hvid jul. Gå på opdagelse i det magiske vinterunivers skabt af fortryllende isskulpturer. Oplev den fantastiske julestemning i Thyborøns gamle frysehus. Her er juleudstilling af isskulpturer, ture med den juleoplyste traktorbus, sjove aktiviteter for børn, boder med julegodter, julepynt og hygge for hele familien.

Se programmet på deres hjemmeside her.

Jul på slottet

I Danmark er herregårdene og slottene også gået amok i julemarkeder. De er også en god kulisse for julekoglerierne. Det er nu en gang ret let at forestille julenisser pile rundt på de højloftede sale og i spirene på herregårdene.

Måske har DR-julekalenderen, Jul på Slottet, også hjulpet lidt på vej. I dag er det i hvert fald et faktum, at julemarkederne har etableret sig på herregårdene. Her er et par af de største julemarkeder på de danske herregårde og slotte.

Jul på Schackenborg slot

Hvornår: tirsdag til søndag fra d. 11. november til og med d. 19. december fra kl. 10-17. Torsdage fra kl. 10-21.
Entre: voksne: 185 kr. Børn (4-15 år): 85 kr.

I samarbejde med blomsterkunstneren Johnny Haugaard byder Schackenborg Slot gæster indenfor til Jul på Schackenborg til juleudstillingen ”Follow Your Star”. Væggene på Schackenborg vil blive omdannet, loftet vil blev åbnet, Guldhornene vil komme tilbage sammen med vægge af mos, tæpper af blade, kogler og gran. Naturen bliver vist på en helt ny måde. Og så kan gæsterne glæde sig til et hav af stjerner.

Lad dig inspirere at Johnny Haugaards kreativitet og besøg årets juleshop på Schackenborg i teltet i slotshaven. Man kan herudover købe æbleskiver, gløgg, varm kakao, te og kaffe, når man besøger slottet i forbindelse med juleudstillingen

Læs mere på deres hjemmeside her.

Jul på Engestofte Gods

Hvornår: 4.-5. december 2021
Entre: voksne 60 kr. – børn 20 kr.

Julemarkedet er et af Lolland og Falsters største julebegivenheder. Et væld af stader, levende musik, julemandens værksted, Luciaoptog og guidede ture med den gamle vægter, giver en hel særlig magisk julestemning. I kan finde årets julegaver blandt et rigt udvalg af brugskunst, dekorationer, keramik, smykker, blomster, nisser og alt hvad ens julehjerte ellers kan begære.

På Engestofte er der også masser af tilbud til børnene. De kan b.l.a. få fortalt juleeventyr, klippe/klistre og lege i børnenes ” eventyrcafe”. Børnene kan også komme over og besøge selveste julemanden i det gamle vandtårn.

Åbningstider: 9-16.
Hunde er ikke tilladt.

Læs mere om julemarkedet på Engestofte Gods’ hjemmeside.

Julemarked i mørke
Julegodter hænger på rad og række i de hyggelige boder.

Julemarked på Koldinghus

Hvornår: 3. – 4. december fra 10-17 og 5. december 2021 10-16.
Entre: voksne 60 kroner + gebyr. Børn under 18: Gratis

Ønsk hinanden glædelig jul på det traditionelle julemarked på byens gamle kongeslot, hvor stikordene er: God mad, godt håndværk og unikke gaver, du ikke kan få andre steder. Vi fylder salene med boder, julemusik, pynt og drillejulenisser og traditionen tro har vi også en juleworkshop og masser af julestemning i Slotsgården.

Billetter kan købes online her.

Julemarked på Bernstorff Slot

Hvornår: 3.-5. december. Fredag kl. 14-19 og lørdag-søndag kl. 10-16
Entre: Voksne: 100 kr. Børn (4-12 år): 30 kr. børn (0-3 år): Gratis.
Bemærk: Der skal fremvises Coronapas eller en negativ test ved indgangen til julemarkedet fra alle personer over 15 år. 

Den første weekend i december omdannes Bernstorff slot til et magisk julemarked. På julemarkedet har du mulighed for at købe årets julegaver, finde fortryllende julepynt, smukke dekorationer og julelækkerier. Der vil også være rig mulighed for at få stillet sulten med både æbleskriver, gløgg, julekager og flæskestegssandwich, samt andre lækre smagsprøver.

Julemanden kommer på besøg både lørdag og søndag, hvor det også vil være muligt at få en tur på en af de søde juleponyer. Se mere på deres hjemmeside her.

Jul på Kronborg

Hvornår: 27. – 28. november samt 4. – 5. december 2021
Åbningstider: 10-17
Entre: Voksne: 85 kr, Børn 4-17 år: 50 kr, Børn under 4 år: Gratis

Lad julefreden sænke sig på Danmarks storslåede renæssanceslot. I slotsgården glimter lysene fra juletræerne, og duften af friskfældet gran og nybagte æbleskiver spreder sig. I Helsingør kan du opleve det storslåede julemarked på Kronborg. Børnene kan komme i julehumør med børneværksteder, og højtlæsning. For de voksne gæster lokker Kronborg blandt andet med julejazz og gospelkoncerter.
Se mere på deres hjemmeside her.

Jul på Tirsbæk Gods

Hvornår: 4.-5. december og 11.-12. december kl. 10-16
Entre: 75 kr.

På dette julemarked kan du fælde dit eget juletræ i skoven eller udvælge et på gårdspladsen. Du kan også besøge boderne i de smukke avlsbygninger og få inspiration til julen og julegaver.

Læs mere om julemarkedet på Tirsbæk Gods’ hjemmeside.

Julemarked på Ausumgaard

Hvornår: 10.-12. december 2021 kl. 10-16
Entre: Voksne: 60 kr. Børn (3-15 år): 30 kr. Børn (0-3 år): Gratis.
Bemærk: Krav om gyldigt coronapas

På det store, gamle høloft finder du alle de lækre og spændende råvarer til julen og her både ost, bagværk, chokolade og nødder, juleand, flæskesteg, vin, snaps, øl og søde sager.

I de gamle stalde og på festloftet finder du masser julepynt og julegaveideer – lige fra outdoor gear til design, interiør, mode, smykker, keramik og andet kunsthåndværk.

Derudover har de mange aktiviteter og underholdning for både børn og voksne, således at man kan nyde hyggelig julemusik til frokosten eller æbleskiverne, og lade børnene hygge sig med spændende workshops eller sjov skattejagt rundt på gården.

Læs mere om Ausumgaard julemarked på deres hjemmeside.

Egeskov julemarked

Hvornår: 13.-14. og 20.-21. og 27.-28 november samt 4.-5. december
Åbningstider: 10-16.30.
Entre: Voksne: 85 kr. Børn (4-12 år): 45 kr.
Bemærk: Gæster over 15 år skal medbringe gyldigt Coronapas og ID når de besøger Egeskov. 

Besøg julemarkedet på Egeskov Slot i smukke omgivelser. Du kan opleve kilometer lange guirlander, der leder vejen gennem de forskellige bygninger og mellem veteran biler og flyvemaskiner, kan du gøre en god handel. Der er nemlig en masse flotte boder, der byder på delikatesser, juledekorationer og kunsthåndværk.

Du kan købe billet til Egeskov julemarked på slottets hjemmeside.

Julemarked på Voergaard Slot

Hvornår: 26. – 28. November og 4.-5. december 2021
Entre: Voksne: 110 kr. Børn (4-12 år): 30 kr. Børn (0-3 år): Gratis.
Åbningstider: Se deres hjemmeside.
Bemærk: besøgende skal vise Coronapas ved indgangen – dog er børn under 15 år undtaget.

Julemarkedet på Voergaard Slot åbner i år slotsportene op for to weekender med julehygge.

Julemarkedet vil præsentere alt hvad hjertet kan begære af julepynt, dekorationer, brugskunst, delikatesser, juletræer, julegodter, glaskunst, mode og mange andre spændende julegaveidéer, hvor de historiske rammer bidrager til at fuldende oplevelsen. For de mindste vil der være mange spændende aktiviteter, man vil bl.a. kunne aflevere sin ønskeseddel til julemanden og hans kone samt møde nissebørnene.

Tilbage til julemarked-oversigten

Julemarkeder i Tyskland

Mange af de danske juletraditioner kommer fra Tyskland. Det gælder for eksempel juletræet – og julemarkederne.

Julemarkeder med træboder, forlystelser og salg af julegodter har vi importeret direkte fra Tyskland. Her har julemarkederne eksisteret helt tilbage fra 1300-tallet, hvor det dog handlede om, at indkøbe forråd til juletiden. Fra 1700-tallet begyndte julemarkederne i Tyskland at være mere præget af festivitas og hygge, som vi kender dem i dag.

Her finder du nogle nyttige oplysninger om julemarkederne i tre store nordtyske byer.

BEMÆRK! Nogle delstater i Tyskland har valgt at aflyse deres julemarkeder 2021 på grund af høj smittestigning. Derudover er der i hele landet indført nye coronarestriktioner. Vær derudover også særlig opmærksom på, at nogle delstater lukker ned for turister foreløbigt t.o.m 12. december og at der mange steder kræves de såkaldte FFP2 masker. De blå medicinske masker, som vi kender herhjemme, er ikke længere nok. Orienter dig om den aktuelle Covid-19 situation i Tyskland, og den specifikke by, du skal besøge, før du tager afsted, så du ikke kommer forgæves.

Julemarked i Tyskland
De tusindvis af julelys fortryller gaderne i Tyskland – hjemmet for julemarkeder.

Julemarked i Flensborg

OBLIGATORISK BRUG AF MUNDBIND I BYENS CENTRUM: Husk at du skal have medicinsk godkendte mundbind på julemarkedet og i bymidten.

Hvornår: 22. november – 31. december 2021

Åbningstider:
Mandag– lørdag:  10:00– 22:00
Søndag: 11:00– 20:00
24.12. + 31.12. til kl. 14:00
25.12. + 26.12. lukket

Tag på julemarked i Flensborg midtby, ikke langt fra den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Flensborgs julemarked i den maleriske gamle bydel inviterer gæster fra nær og fjern til en ganske særlig vinteroplevelse. Om vinteren stråler byens hjerte med varmt lys fra træboder i skandinavisk stil. En kombination af gemütlichkeit og hygge. Se på kunsthåndværk og kulinariske julelækkerier så langt øjet rækker i de festligt pyntede hytter og boder. Læs om julemarkedet og find åbningstider på Flensborg Fjords hjemmeside.

Julemarked i Hamborg

Her gælder den tyske ”2G-regel” (adgang kun for helbredte og vaccinerede) i spiseområderne. Derudover er det obligatorisk at bære medicinsk godkendte mundbind og afstandskrav. 

Hvornår: 22. november – 23. december 2021
Hvor: Rådhuspladsen i Hamborg.
Åbningstider: 11-21. Fredag og lørdag: 11-22

Det største og mest traditionsrige julemarked i Hamborg ligger ved pladsen ved byens rådhus – Rathausmarkt. Derudover findes der utallige andre større og mindre julemarkeder. Find forskellige julemarkeder i Hamborg på denne side (tysk hjemmeside). Her er de fleste af byens julemarkeder omtalt.

Julemarked i Lübeck

Her gælder afstandkrav og maskepligt. Vær særlig opmærksom på, at det kun er såkaldt FFP2 eller OP masker, som er godkendte i delstaten. Disse kan købes i butikkerne.

Hvornår: 22. november – 30. december 2021
Hvor: Lübeck Rådhus
Entre: Gratis

Lübeck ligger ikke langt væk fra det sydlige Danmark. Bykernen er visse steder meget velbevaret med huse tilbage fra gotikken. Det er også ved byens rådhus, at Lübecks største og mest stemningsfulde julemarked har til huse.

Se julemarkedets åbningstider her.

Jul i Berlin

Berlin har indført 2G-reglen overalt, hvilket vil sige, at der kræves vaccinations- eller immunitetspas alle steder. En negativ test accepteres ikke som gyldigt coronapas.

Berlin er en storby. Her kan man få uger til at gå, hvis man skal besøge alle julemarkederne i byen. Hvis du ikke har tiden til det, så har vi listet de tre største op her:

Juletryllerier på Gendarmenmarkt. Dette julemarked foregår på den mest fortryllende plads i det gamle Østberlin med en kirke i hver sin ende og et stort koncerthus i midten.
Hvornår: 22. november – 31. december 2021 kl. 11-22

Julemarked ved Gedächtniskirche (tysk hjemmeside). Dette var inden Tysklands genforening det store julemarked, men det får i dag kamp til stregen fra flere julemarkeder på den anden side af den tidligere Berlinmur. 
Hvornår: 22. november 2021 – 2. januar 2022
Se åbningstider nederst på hjemmesiden her.

Julemarked på Alexanderplatz (tysk hjemmeside). Her er vi også i det gamle Østberlin ved det travle trafikknudepunkt og det store ikoniske radiotårn.
Hvornår: 22. november – 26. december 2021 kl. 10-22

Jul i det øvrige Tyskland

Det var kun et par highlights fra nogle tyske byer. Der er hundredevis af andre julemarkeder i Tyskland. Kig omkring på dette tyske website om julemarkeder og find det, du vil besøge.

Tilbage til julemarked-oversigten

Mangler dit julemarked?

Mangler dit yndlingsjulemarked på listen, så skriv til os. Vi har plads og hjerterum til endnu flere julemarkeder.

Mest læste artikler