Svævende hjerte over København: Tivoli lyser himlen op til jul

Fredag den 13. november åbner Tivoli for julesæsonen og det sker med intet mindre end et svævende lyshjerte over hovedstaden.

Jul i Tivoli strækker sig fra den 13. november til og med den 3. januar 2021, og temaet denne gang er Hjerternes Fest, skriver Tivoli i en pressemeddelelse. Meget belejligt kommer det i en tid fyldt med afsavn, og hvor vi har ekstra behov for kærlighed, varme og glæde.

Temaet slås fast med Tivolis hidtil mest avancerede lysinstallation, et lysende rødt hjerte på himlen over Glassalen, lavet af lysdesigner Jesper Kongshaug. Lysbilledet på himlen vil skifte karakter og lokation afhængigt af, hvordan vejret og skyerne udvikler sig. Hjertet skal symbolisere sammenhold med fokus på det gode samvær, men med afstand til hinanden. På den måde vil Tivoli sende en kærlig hilsen til byens borgere og besøgende.

– I vores forhastede hverdag er tiden knap til at være sammen. Derfor byder julesæsonen i år på Hjerternes Fest, den fest som alle gerne vil med til. For os gælder det om, at man som gæst får den særlige følsomme fornemmelse, hvor du næsten svæver på en sky, siger Tivolis design director Jacob Helenius.


Hjertetræet i baggrunden som år efter år pryder Tivoli haven i julesæsonen. PR-foto Tivoli.

En ny procedure

Som de fleste bekendt er 2020 et år, hvor vi har skulle vænne os til nye regler og skikke. Tivoli har som noget nyt indført forhåndsreservation af tid til at komme ind i haven for at undgå trængsel ved Tivolis indgange. Der åbnes for bestilling af billet-reservationer den 10. november.

Tivoli opfordrer gæster til at planlægge deres besøg søndag til torsdag, så de undgår at stimle sammen på fredage og lørdage, der som regel er de mest populære dage. Inde i selve haven forsøger Tivoli at sprede de besøgende med flere, nye lysopsætninger rundt omkring Tivoli-Søen.

– Vi håber, at gæsterne vil hjælpe os med at holde afstand og udvise tålmodighed, så vi sammen kommer igennem julesæsonen til fælles glæde. Vi har gjort os umage med at fordele mange aktiviteter ude i det fri i haveanlægget, siger Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.


Tivolis juleplakat. PR-foto Tivoli.

Mest læste artikler