10 ting hundens hjemmeapotek SKAL indeholde

Din hund har også brug for en førstehjælpskasse, som altid er klar, hvis den kommer til skade. Klorhexidin og en bomuldssok er på listen. Se alle 10 ting, som nødhjælpskassen helst skal indeholde.

Det akutte hundeapotek

Ethvert hundehjem bør have et husapotek til deres hund. På den måde er du forberedt, hvis der opstår en akut situation. Med en førstehjælpskasse for hunde vil du være forberedt på det værste, og du vil kunne reagere med det samme.

Lav en førstehjælpskasse til hunden

Du kan med fordel samle husapoteket i en kasse, som du kan tage den med dig. Det kan eksempelvis være på ferie eller i sommerhuset.

Disse 10 midler skal hundens hjemmeapotek indeholde

1. Bomuldssok

Hav en bomuldssok i kassen til for eksempel at beskytte hundens poter med, hvis den har et åbent sår.

2. Saltvandsdråber

Saltvandsdråber er gode at skylle med, hvis hunden har fået fremmedlegemer i øjnene. Det skal være den samme slags saltvandsråber, som du selv ville bruge.

3. Ris, torskerogn eller fisk

Har din hund fået akut dårlig mave, kan du sætte den på skånekost af enten ris, torskerogn eller frossen lys fisk.

4. Baby-zinksalve

Du kan bruge baby-zinksalve til at smøre på smårifter og røde, irriterede poter.

5. Slikasparges på dåse

Har din hund ved et uheld spist en spids genstand som eksempelvis ben fra kylling eller glasskår, kan slikasparges være redningen. De bløde slikasparges vil vikle sig rundt om den skarpe genstand og hjælpe med at få den ud uden at skære hul på mave og tarme.

6. Flåttang

En flåttang er et vigtigt redskab i husapoteket. Trods brug af diverse flåtmidler kan det ske at din hund bliver angrebet af flåter. Så sørg for at have en flåttang ved hånden, så du hurtigt og i tide kan fjerne dem.

7. Kamillete

Kamille har mange gode egenskaber, der kan afhjælpe skader og sygdomme.

Kamillete har naturlige desinficerende egenskaber, som kan afhjælpe dårlige hundemaver. Kold kamillete kan også dulme mindre hudirritationer, da kamillete har den effekt, at det dræber svampe og bakterietilstande. Et lunken tebrev kan også have en dæmpende effekt på irriterede øjne.

8. Termometer

Det er godt at have et termometer ved hånden. Hvis din hund bliver syg, kan du hurtigt se, om din hunds temperatur er for lav eller høj. Husk at bruge vaseline, når du måler din hunds temperatur.

Hundes normaltemperatur er 38,5 grader. Hunden har feber, hvis temperaturen måler over 39 grader

9. Klorhexidin

Hav altid en klorhexidin spray i dit hjemmeapotek, så du hurtigt og nemt kan rense sår og skrammer på din hund. Holdes sårene rene, vil de hurtigere hele.

10. Ørerens

Det kan være rigtig ubehageligt for din hund, hvis ørene er fyldt med ørevoks. Sørg derfor for at have ørerens ved hånden, så du nemt kan rense din hunds øre.

Men rens kun, hvis du ser ørevoks! Renser du rene ører, vil det have den modsatte virkning og skade ørene.

Vær altid i samråd med en dyrlæge

HUSK at det er vigtigt at være i kontakt med en dyrlæge, når du hjemmebehandler.

Kommer din hund til skade, er det altid en god ide at ringe hurtigt til dyrlægen. Dyrlægen kan give den fornødne, hurtige rådgivning, og det kan i mange tilfælde spare turen til dyreklinikken. 

Mest læste artikler