10 sjove tricks, som alle hunde kan lære

Med blot en klikker og lommen fuld af godbidder kan du lære din hund disse 10 tricks, som både er sjove for dig og din hund. 

10 sjove hundetricks

Det siges, at gamle hunde ikke kan lære nye tricks, men det betyder ikke, at det er sandt. Stort set alle hunde kan lære tricks, og vi har samlet 10 tricks, du kan starte med at lære din hund.

De fleste af tricksene kræver en klikker, store mængder godbidder og en god portion tålmodighed, så fyld lommerne med hundegodter og kast dig ud i hundetræningen.

1. Kys

Med dette lille trick kan du lære din hund at give dig et let, lille kindkys, og det eneste, du skal bruge, er en klikker, godbidder og en post-it eller noget andet med en klistret overflade, for eksempel tape.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund kyssetricket.

2. Giv pote

Giv pote er et klassisk trick, som du nemt kan lære din hund. Du skal bruge en klikker eller et ord såsom ”godt” eller ”dygtig” samt godbidder.

Sådan lærer du din hund at give pote

1. Første trin er at tage et par godbidder i en lukket hånd. De fleste hunde vil prøve at få fat med poten, når de ikke kan få godbidden med munden, så stik den lukkede hånd med godbidderne ned til din hånd.

Når hunden rører din hånd med poten, skal du klikke eller sige dit ord, for eksempel ”dygtig” og belønne den med en godbid. Gentag, indtil din hund berører din hånd hver gang.

2. Når hunden rører din hånd med poten hver gang, skal du skifte til en tom hånd, altså helt uden godbidder. Vis din hund din tomme håndflade i hundens øjenhøjde, og når den berører håndfladen med poten, skal du klikke eller rose og give den en godbid.

3. Næste trin er at træne din hund til at berøre din hånd i længere tid. Her gør du det samme som i trin 2, men venter lidt længere tid med at klikke og belønne.

4. Nu kan du arbejde på at tilføje en verbal kommando, for eksempel ”giv pote”. Det gør du ved at sige kommandoen først og derefter vise hunden din hånd, lade den berøre hånden og så klikke og belønne.

Se tricket på video her.

3. Gø på kommando

Du kan lære din hund at gø på kommando, men vær opmærksom på, at det kræver mere tålmodighed og fungerer bedst for de lidt mere lærenemme hunderacer.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund at gø på kommando.

4. Rul rundt

Lær din hund at lave rul rundt-tricket ved at lokke den med godbidder.

Sådan lærer du din hund at rulle rundt

1. Når du skal lære din hund at rulle rundt, skal du huske at gøre det langsomt og have god tålmodighed. Start med at tage en godbid i hånden og før den hen til hundens snude og derefter ned til jorden – hundens snude skal følge med. Giv hunden godbidden, når hunden har lagt sig ned.

2. Tag en ny godbid i hånden, før den hen til hundens snude og skub blidt til hundens snude med godbidden, så hundens snude føres bagover og hundens vægt skifter til den ene side. Giv hunden godbidden.

3. Tag en tredje godbid i hånden og lav samme trick med blidt at føre hundens snude mod samme side, som du skubbede mod før, så hunden ender med at begynde at rulle. Beløn hunden med godbidden.

4. Med en fjerde og sidste godbid skubber du hundens snude længere om, så den til sidst skifter vægten til den anden side og således har rullet hele vejen rundt, og så giver du hunden godbidden ved at lægge den lidt væk fra hunden, 10-20 cm, så den er nødt til at rulle hele vejen rundt for at få den.

Øv tricket, til din hund kan det.

Se tricket på video her.

5. Hente ting

Det er sjovt at lade hunden hente pinde og bolde, og for nogle hunde kommer det ganske naturligt, mens andre skal lære det. For at lære din hund at hente bolden, skal du bruge en lang line samt godbidder.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund at hente bolden.

6. Dreje rundt

Din hund kan lære at dreje rundt om sig selv, og det er faktisk ikke så svært at lære den det.

Sådan lærer du din hund at dreje rundt

1. Du skal bruge en håndfuld godbidder og en klikker. Tag alle godbidderne i den ene hånd, og hold en enkelt frem, som du skal bruge til at lokke hunden med.

2. Stik hånden med godbidderne ned til hundens snude, og lok hunden til en stående position – det er vigtigt, at hunden står op, når den skal dreje, så den laver tricket rigtigt.

Lok derefter hunden rundt i en cirkel med godbidden ved snuden, klik, når den har gået rundt og giv den godbidden.

Gentag øvelsen, indtil hunden har lært det, og husk at holde godbidden nede i snudehøjde, så hunden ikke prøver at hoppe op efter den. Sørg for at lokke hunden rundt i samme retning hver gang, så den ikke bliver forvirret.

3. Når hunden har lært at gå rundt én gang, kan du prøve at få den til at tage to runder i træk på samme måde. Lok hunden rundt med en godbid ligesom før, og lok så en omgang mere, hvorefter du klikker og giver den godbidden.

4. Nu kan du prøve at lokke hunden uden en godbid, så tøm hånden for godbidder og lok hunden rundt i en cirkel ligesom før. Klik og giv den derefter en godbid. På den måde bliver hånden et signal om at dreje i stedet for bare at lokke. Gentag øvelsen, og husk at belønne med en godbid og et klik hver gang.

5. Hvis du har lyst, kan du tilføje en verbal kommando såsom ’drej’ eller noget andet, du gerne vil kalde tricket. Sig kommandoen, og drej derefter hunden rundt som før, så hunden lærer at associere kommandoen med håndsignalet og øvelsen. Klik og beløn derefter.

Når du har øvet nok gange, kan hunden lære at lave tricket uden godbidder.

Se tricket på video her.

7. Spil død

Hvis der er en lille skuespiller gemt i din hund, kan du lære den at spille død på kommando.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund at spille død.

8. Stå på bagbenene

Det ser rigtig sødt ud, hvis du lærer din hund at stå på bagbenene. Se her, hvordan du gør.

Sådan lærer du din hund at stå på bagbenene

1. Første skridt er at lære din hund at rejse sig lidt efter en godbid. Hold en godbid over hundens hoved, så den strækker sig op efter godbidden, og giv den så godbidden.

Gør dette nogle gange, hvor du hæver hånden længere og længere op, så hunden strækker sig mere efter godbidden og til sidst kommer op på poterne.

2. Næste del af øvelsen ligner meget, men her skal du ikke have en godbid i hånden. Hav alle dine godbidder i den anden hånd, så du kan belønne hunden bagefter.

Brug den samme hånd som før til at lokke hunden op, og når den så stiller sig på bagbenene, fører du godbidshånden hen til lokkehånden og tager en godbid fra den, uden at hunden ser det.

Dette er for, at hunden ikke begynder at kigge efter den anden hånd, hvor alle godbidderne er, men lærer at holde øje med lokkehånden.

Efterhånden kan du undlade at holde hånden helt ind over hunden og nøjes med at lave signalet lidt tættere på kroppen, så den associerer tegnet med tricket.

3. Hvis du vil lære din hund at reagere på en verbal kommando, kan du finde et ord såsom ’op’, som du siger lige før, du laver håndtegnet og lader hunden lave øvelsen. Når du har øvet det nok, kan du lære hunden blot at reagere på den verbale kommando.

Se tricket på video her.

9. Sid pænt

Din hunde kan lære at sidde pænt med poterne oppe, og det ser ikke bare sødt ud, men træner også din hunds balance og kernestyrke.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund at sidde pænt.

10. Kram

Når din hund har lært at sidde pænt, kan du bygge videre på tricket med et kram.

Se i videoen, hvordan du lærer din hund at kramme.

Kilde: Dogtime

Mest læste artikler