Familiehund: 10 små hunde, der er perfekte til børnefamilier

Det er dejligt at have hund i familien, men hvilken skal man vælge? Her er 10 små hunderacer, der er gode til børnefamilier.

10 hunde, der er gode til børnefamilier

Når man skal have ny hund som familie, så gælder det om at vælge én, der har det rigtige temperament til familielivet og især til børnene, så det bliver et godt match. Der kan være flere ting, der vurderes som vigtige af den enkelte familie, når de leder efter en børnevenlig hunde. Man kan f.eks. lede efter

  • Små hunderacer, der ikke fælder
  • Små hunde, der ikke gør
  • Små og rolige hunderacer

Hunde i samme hunderace kan have forskellig personlighed. Prægningen fra deres ejere spiller også ind. Derfor kan hunde fra alle racer udvikle sig til storgøende dyr. Det, man kan sige, om små hunderacer er, at de generelt ikke gøer og glammer lige så skræmmende, som store vagthunde undertiden kan gøre. 

Når det drejer sig om familieunde er det også vigtigt at overveje, om I som familie kan tilbyde hunden de rette omstændigheder, således at hunden bliver korrekt stimuleret og passet og derved får mulighed for at udfolde dens børnevenlige træk.  

Hvis I har brug for lidt inspiration til at vælge jeres nye familiemedlem, er her 10 små racer, som er perfekte til hundeglade familier.

De 10 bedste familiehunde

1. Mops – den snorkende familiehund
2. Beagle – perfekt til den aktive familie
3. Bichon havanais – den allergivenlige hund
4. Shetland sheepdog – god til træning
5. Boston terrier – fremavlet som ledsagerhund
6. Yorkshire terrier – den rejsevenlige hund
7. Cavalier King Charles spaniel
8. Pembroke Welsh corgi – den lavbenede hyrdehund
9. Keeshond – dygtig til agility
10. Cocker spaniel – knytter tætte bånd til børn

1. Mops – den snorkende familiehund

Mopsen er en sjov, kærlig hund med en social personlighed, der gør den til en god familiehund.

Mopsen er en sjov, kærlig hund med en social personlighed, der gør den til en god familiehund. Den lille mops er lidt doven og kræver ikke megen motion i forhold til andre hunde.

Pelsen på en mops er også særdeles behagelig og blød at ae for små børn. Den lille charmerende hund med aner tilbage i Kina er i øvrigt fremavlet til at være en selskabshund, så der gemmer sig ikke en glubsk jagthund i dens gener.

En mops har det med at give mærkelige lyde fra sig og snorke, når den sover. Det er sødt at lytte til for både børn og voksne. De hyggelige lyde skyldes dog en medfødt defekt, som er opstået som et biprodukt ved avlsarbejdet. Det er ting, som det også er værd at indtænke, hvis man vælger en mops.

Læs mere om Mopsens historie og den særlige karaktertræk her 

Tilbage

2. Beagle – perfekt til den aktive familie

Beaglen er lille til medium i størrelsen, og den er oprindeligt blevet avlet til at være en jagthund

Beaglen er lille til medium i størrelsen, og den er oprindeligt blevet avlet til at være en jagthund, hvilket den stadig er god til den dag i dag. De er blide hunde med et godt temperament, og de er kendt for ikke at være gode vagthunde, da de er meget åbne og sociale. Beaglen kræver relativt meget motion, og er dermed perfekt til en aktiv familie med børn. 

Læs også: Tegninger af dyr – søde, nemme og flotte dyre-tegninger i sort-hvid

Tilbage

3. Bichon havanais – den allergivenlige hund

Bichon havanais er allergivenlig, da den så at sige ikke fælder.

Den lille, silkebløde hund er en god familiehund med et kærligt temperament, og den er nem at træne. Sidst, men ikke mindst, er Bichon havanais allergivenlig, da den så at sige ikke fælder. Så er der allergi i familien, er den et godt bud på en lille hund.

Læs også: Alt om bomuldshunden – den gamle pirathund med den allergivenlige pels 

Tilbage

4. Shetland sheepdog – god til træning

Shetland Sheepdog eller Sheltien, som den også kaldes, er god til de aktive familier.

Shetland Sheepdog eller Sheltien, som den også kaldes, er god til de aktive familier. Den er energisk, og den skal gerne trænes, da den trives bedst med at blive udfordret fysisk og mentalt. Sheltien giver mindelser om den mere langhårede Collie. Shetland sheepdog stammer i øvrigt, som navnet antyder, fra Shetlandsøerne.

Læs også: Valg af hunderace – her er de ti mest populære hunderacer i Danmark

Tilbage

5. Boston terrier – fremavlet som ledsagerhund

Boston terrieren er en social og lidt fjollet hund, der er perfekte ledsagerhunde

Boston terrieren er en social og lidt fjollet hund, der er perfekte ledsagerhunde – det er dét, de er fremavlet til, og de er rigtigt gode til børnefamilier.

Tilbage

6. Yorkshire terrier – den rejsevenlige hund

Yorkshire terrieren er en lille hund med stor personlighed, som er helt perfekt, hvis du og din familie er glade for at rejse meget.

Yorkshire terrieren er en lille hund med stor personlighed, som er helt perfekt, hvis du og din familie er glade for at rejse meget. Den er nemlig let at passe ind i de forskellige rejserygsække og -tasker, som findes til hunde.

Den lille hunderace virker desuden ikke så skræmmende på børn, der undertiden kan have haft dårlige oplevelser med store hunde. Tag dog ikke fejl – Yorkshire terrieren kan sagtens bjæffe autoritivt og dermed holde vagt om sin familie.

Tilbage

7. Cavalier King Charles spaniel

Denne lille "spaniel" er en blid hund, der er meget kærlig mod både familie og fremmede.

Denne lille “spaniel” er en blid hund, der er meget kærlig mod både familie og fremmede. De er små men hårdføre, og de tilpasser sig nemt til forskellige miljøer og situationer. 

Tilbage

8. Pembroke Welsh corgi – den lavbenede hyrdehund

Corgien er en venlig hund, der godt kan lide at have noget at lave.

Corgien er en venlig hund, der godt kan lide at have noget at lave. Den er oprindeligt en hyrdehund, og den er rigtig god til en familie, der bor på en gård eller lignende, hvor den kan få rigeligt med fysisk og mental stimulation. 

Læs også: De 10 mest populære katteracer i Danmark

Tilbage

9. Keeshond – dygtig til agility 

Keeshonden er en medium størrelse spidshund, som er meget intelligent og ivrig efter at behage.

Keeshonden er en medium størrelse spidshund, som er meget intelligent og ivrig efter at behage. De er meget kærlige over for familien og er rigtigt gode til børn, og samtidigt er de også dygtige til lydighedstræning, agility og lignende.

Tilbage

10. Cocker spaniel – knytter tætte bånd til børn

Både den amerikanske og engelske Cocker spaniel er jagthunde, der samtidigt udgør en god familiehund.

Både den amerikanske og engelske Cocker spaniel er jagthunde, der samtidigt udgør en god familiehund.

En Cocker spaniel er ikke en decideret lille hunderace, men den har flere af de karaktertræk og de fordele, der kendetegner små hunderacer. Dels fylder den ikke for meget, og dels er den livlig og aktiv. Samtidig er Cocker spaniels både intelligente og meget kærlige over for deres familier, som de knytter tætte bånd til. Kort sagt er Cocker Spaniel en glimrende og børnevenlig familiehund.  

Tilbage

Kilder: iheartdogs.com, sheknows.com

Mest læste artikler