5 tips til hvordan du reducerer omkostningerne ved at holde kæledyr

På mange måder beriger det hverdagen at have kæledyr, men det kan hurtigt blive dyrt. Prisen løber op, da din nye ven har brug for mad og legetøj, og vi må ikke glemme besøgene hos dyrelægen.

12.000 kr. for at holde hund

Det er ikke helt billigt at have et kæledyr i hjemmet. På bare et år kan det koste omkring 12.000 kr. at have en hund, da der skal betales for mad, udstyr, legetøj, forsikringer og besøg hos dyrelægen. Der findes dog billigere alternativer. En fisk koster for eksempel kun omkring 1600 kr. om året.

Du kan her få 5 tips til, hvordan det kan blive billigere for dig at holde kæledyr i husstanden.

1. Adopter et dyr

Hvis du vil spare lidt penge fra start, kunne det være en god idé at adoptere et kæledyr. I en dyreforretning eller hos en kennel, kan priserne godt være skruet lidt op, men hvis du finder et dyreinternat, kan du spare mange penge.

Du skal dog være opmærksom på at tjekke dyret for sygdomme, inden du adopterer. Ellers kan det blive en omkostningsfuld affære senere i dyrets liv.

2. Brug din familie og dine venner

Hvis du skal på en forlænget weekend eller skal ud en hel aften, og du ikke vil lade dit kæledyr være alene hjemme, så se bort fra at bruge penge på at få den passet.

Snak med din familie eller dine venner, om de kunne tænke sig, at gå en tur med din hund. Du kan som tak vælge at give en plade chokolade eller en blomst. Dette er en mere personlig, billig og nemmere metode at gøre brug af.

3. Undersøg priser

Altid undersøg priser på ting og behandlinger til dit dyr. Undersøg, hvilken dyrelæge i dit nærområde, som er billigst, og som matcher dit og dyrets behov.

Samtidig skal du så vidt muligt undgå at købe foder og medicin hos dyrelægen, da det meste kan findes online til billigere priser.

4. Gør det selv

Du kan spare nogle penge ved selv at hjælpe dit dyr med hygiejnen.

Det kræver måske et par forsøg, men efter et par gange har du hurtigt lært, hvordan du kan klippe dit kæledyrs negle, og dermed sparer besøget hos en dyreklinik. Samtidig kan du selv stå for at klippe, bade og børste dit dyr. 

5. Vær opmærksom

Hold øje med dit dyr. Er den blevet mere doven? Spiser den ikke op? Reagerer den på sit navn?

Det er vigtigt at holde øje med, om dit dyr forandrer sig, da det kan være et tegn på sygdom. Det er derfor vigtigt at du bruger tid og penge på dyrelægebesøg, hvis du har mistanke om at noget er galt. Hold tiderne til helbredundersøgelserne, så du kan tage sygdommen i optrækket. Det er langt billigere end hvis dit kæledyr skal behandles, når den er alvorligt syg.

Link: dr.dk

Mest læste artikler