7 almene fejl du laver, når du bader din hund

Hvis du som ejer ikke er opmærksom på dine fejl, risikerer du at gøre hunden uvillig til at gøre et bad til et fremadrettet ritual.

1. Forkert temperatur

Har du ikke nogen ingen idé om, du bader din hund med for varmt eller for koldt vand? Du skal gå efter lunkent vand. Hvis vandet er for varmt eller koldt, vil det give en negativ stimulus, som i den lange ende kan resultere i, at din hund ikke vil bades fremadrettet.

2. Menneskeshampoo vs. hundeshampoo

Har du en god shampoo, som du bare elsker? Hvorfor ikke indvie din hund i sagerne? Den tanke kan strejfe mange mennesker, men hvis du seriøst overvejer det, så skal du lade være. Hundenes pH-værdi afviger fra menneskers. Desuden indeholder menneskeshampoo hyppigt parfumer, som ikke kommer din hund til gavn. Brug derfor altid hundeshampoo, når du bader din hund.

3. Du tørrer din hund forkert

Det er en god idé at have håndklæder klar, inden du begynder at give din hund et bad. Læg et håndklæde på gulvet, så du og din hund ikke unødvendigt risikerer at miste fodfæstet. Brug håndklædet til at få det meste af pelsen tørt. Ellers skal hunden nok sørge for at gøre dig opmærksom på det ved at ryste det sidste af.

4. Vandstyrken er for høj

En håndholdt bruser er klart at foretrække, når du vasker din hund. Så har du bedre kontrol over situationen. Hvis du vasker med en for høj styrke, vil den høje lyd af vandstyrken højst sandsynligt skræmme din hund. Det vil du gerne undgå.

5. Du anvender shampooen forkert

Når du tilsætter sæbe på din hunds pels, skal du huske at massere shampooen grundigt ind. Men vent med at skylle din hund! Før shampooens indhold kan nå at få en virkning, så vent i ca. 10 minutter. Derefter kan du skylle din hund. 

6. Du glemmer at børste pelsen

Hvis du har en hund med en manke som en løve eller bare har en lang pels, så vil det være oplagt at rede pelsen ud før, du bader hunden. Det er desuden en rigtig god idé at børste din hund igen, når den er tør. På den måde får du børstet løse hår væk, og du vil opleve at din hund ikke fælder nær så meget.

7. Steder du især skal være opmærksomme på

Hundens ører og øjne er noget, du konstant skal være opmærksom på. I stedet for at skylle hovedet med vand fra bruseren, anbefales det at bruge en våd klud eller håndklæde. På den måde undgår du, at hunden får en ubehagelig oplevelse.

Kilde: petMD.com og virbac.dk

Mest læste artikler