9 overraskende – men almindelige – ting, der gør din hund bange

Se her, om din hund lider af én af disse 9 helt almindelige fobier.

9 hverdagsting, som din hund kan være bange for

Du har sikkert oplevet, at din hund har været bange for torden, eller måske går den helt grassat, når du hiver støvsugeren frem. Begge ting er faktisk helt almindelige fobier for hunde – se her, hvad 9 af de mest almindelige fobier er.

1. Torden

Fobi for torden eller astrafobi, som det også hedder, er en meget almindelig hundefrygt.

Det kan variere, hvor slemt det er – nogle hunde har det i mild grad, hvor de måske ryster lidt eller har halen mellem benene, mens andre hunde reagerer mere voldsomt og gemmer sig, bliver destruktive eller endda mister kontrollen over blæren.

Nogle hunde kan også fornemme, at der kommer tordenvejr, før det rammer, så hvis din hund viser tegn på frygt, kan det være derfor. 

2. Fyrværkeri

Fyrværkeri er endnu en klassisk og meget almindelig frygt for hunde. Ligesom med torden er det de høje, uforudsigelige lyde samt lysglimt, der skræmmer hundene.

Med nogle hunde kan fobien afhjælpes, hvis de efterhånden udsættes for lyden af fyrværkeri, så de kan vænne sig til det. Hvis det ikke hjælper, kan du overveje at behandle den for angst for at hjælpe den.

3. At blive efterladt

Hunde kan lide af separationsangst, og det kan føre til, at hunden udviser destruktiv adfærd, når ejerne forlader huset. Andre symptomer på separationsangst kan være overdreven gøen, eller at hunden tisser i huset.

Hvis din hund lider af denne fobi, kan du prøve at ændre dine vaner, når du forlader huset. Hvis du gør nogle andre ting, før du forlader huset og forlader huset uden det store postyr, kan det hjælpe på hundens angst. 

Det er desuden en fordel, hvis hunden langsomt vænnes til at være alene hjemme, før du lader den være alene.

4. Dyrlægen

Hunde er sjældent glade for dyrlægen, og det er skyldes det uvante miljø med underlige lugte, nye måder at blive behandlet på, det at blive tilbageholdt samt at modtage vaccinationer.

Det er ikke så mærkeligt, at hunde ikke er vilde med at komme til dyrlægen, men det kan hjælpe, hvis du tager hunden med på besøg hos dyrlægen, bare for besøgets skyld. På den måde vænner hunden sig til dyrlægens praksis og forbinder det med noget mere positivt.

5. At køre i bil

Nogle hunde elsker at køre i bil og stikker gladeligt hovedet ud ad vinduet, men for andre er det knapt så rart at være i en bil.

Det skyldes ofte, at hunden ikke er blevet vænnet til biler tidligt, eller fordi den har haft en negativ oplevelse med køresyge – eller fordi turen i bilen har ført til internatet eller dyrlægen.

Hunden kan komme af med sin frygt, hvis du giver den godbidder og roser den for at komme ind i bilen, og hvis frygten ikke skyldes køresyge, kan det måske hjælpe at tage den på hyggeture, der ikke involverer dyrlægen.

6. Trapper

Frygten for trapper kommer sig næsten altid af, at hunden ikke er blevet vænnet til trapper tidligt i livet. Derfor bør du vænne din hund til det, når den er hvalp, men hvis det er for sent, kan du eventuelt lave det til en leg for din hund. 

7. Fremmede mennesker

Denne frygt kan være lidt svær at overkomme, da du af gode grunde ikke kan sørge for, at din hund vænner sig til og accepterer alle nye mennesker.

Derfor er det vigtigt at give din hund tid til at vænne sig til nye personer og lade den komme til dem i sit eget tempo, så den ikke ender med at reagere på en uhensigtsmæssig måde.

8. Børn

Hvis der ikke allerede er børn i familien, når du får hunden, kan det være svært for den at vænne sig dem, når den er vant til dem fra starten. Mange hunde har desuden også haft negative oplevelser med børn, da hunden kan opfatte barnets glade leg med hunden som en trussel.

Hvis din hund er bange for børn, er det en god idé at arbejde med en hundetræner, så den vænner sig til det.

9. Tilfældige objekter

Mange hunde har en frygt for specifikke objekter; det kan være støvsugeren, et stykke legetøj eller en særlig juledekoration. Denne slags frygt er sjældent så alvorlig, da objekter som oftest kan flyttes, så hunden ikke kan se dem, men det kan alligevel blive problematisk.

Løsningen på denne fobi kan være at introducere din hund for tingene på en rolig og behagelig måde, så din hund ikke kender objektet bedre.

Kilde: The Spruce

Mest læste artikler