Din hund er klogere, end du tror!

Ny forskning viser, at hunde nemt kan narre sin ejer eller andre mennesker, ved blot at vide om du er gavmild eller nærig med godbidder.

Sådan narrer din hund dig

En undersøgelse viser, at hunde nemt kan løbe om hjørner med mennesker, og få akkurat hvad de har sat sig for, ved blot at vide, om du er gavmild eller nærig med godbidder.

Et overbevisende forsøg

I et forsøg har forskere sat 27 hunde overfor to forskellige mennesketyper; mennesker, der enten var gavmilde eller nærige med godbidder.

Inden forsøget blev igangsat, fik hundene lov til at lære de to mennesketyper at kende, og der fik hundene hurtigt luret hvem, der var hvem; hvem kunne de få godbidder af og hvem der var den nærige person, som aldrig gav noget lækkert.

Efter at hundene havde hilst på de to mennesketyper, blev de præsenteret for tre bokse med mad

  • I den første boks lå der en saftig pølse
  • I den anden madboks lå der en tør og kedelig hundekiks
  • Den tredje boks var helt tom

Efter præsentationen af de tre bokse med mad, fik hundene mulighed for at føre en af hver mennesketype hen til en af madboksene.

Blev den nærige person blev ført hen til madboksen med den saftige pølse, fik hunden ikke lov til at spise den, hvorimod hvis hunden førte den gavmilde person derhen, måtte den godt spise pølsen.

Målet med undersøgelsen

Målet med undersøgelsen var at se, om der var forskel på, hvilken boks hundene førte personen hen til i forhold til, hvad de hunden gerne ville opnå.

Et overraskende resultat

De fleste gange førte hunden den nærige person over til den tomme boks. Hunden vidste, at den alligevel ikke ville blive forkælet med godbidder af denne person, og der ville derfor ikke være nogen grund til at føre personen over til boksen med hundekiks eller pølse.

Omvendt blev den gavmilde person – de fleste af gangene – ført hen til boksen med den saftige pølse, således hunden fik lov til at nyde denne.

Denne taktiske tankegang viste sig at blive gentaget gang på gang i løbet af undersøgelse. Forskerene mener ikke, at der er tale om en tilfældighed.

Kilde: New Scientist

Mest læste artikler