Dyrlæge advarer: Dødelig hundevirus fundet i hvalpe på Fyn

Flere hundehvalpe er blevet aflivet efter fund af dødelig virus. 

Smittefarlig hundevirus fundet

I sidste uge er der fundet en farlig virus i et kuld hundehvalpe på Fyn, og de er efterfølgende blevet aflivet for at begrænse smittefaren.

Der er tale om den farlige Parvovirus, der er meget smittefarlig blandt hunde, og især hvalpe og ikke-vaccinerede hunde er i farezonen. Det er dog vigtigt at understrege, at virussen ikke smitter mennesker.

Høj dødelighed

For en måned siden blev et andet kuld hvalpe desværre også aflivet på Nordøstfyn, og virussen har på nuværende tidspunkt kostet i alt 14 hunde livet.

Dødeligheden blandt smittede hunde ligger på 80-95%, så det er vigtigt at sørge for, at din hund så vidt muligt ikke kommer i kontakt med andre hunde eller deres afføring.

“Vi anbefaler, at alle hvalpeejere og opdrættere udviser stor forsigtighed i forhold til at møde andre hunde og så vidt muligt holder sine hvalpe på egen matrikel,” siger dyrlæge Anne Louise Sparvath fra Årslev Dyreklinik til TV2 Fyn.

“Da der er tale om en virus, findes der ingen reel behandling, hvorfor dødeligheden blandt ikke-vaccinerede hvalpe er 80-95 procent,” siger hun yderligere.

Symptomer og smitte

Parvovirus er heldigvis en temmelig sjælden virus, og den er sidst blevet konstateret på Fyn i 2010, men den er svær at komme til livs.

Virussen smitter gennem jord og afføring, og virussen kan faktisk overleve op til seks måneder i jorden, så det er meget vigtigt, at din hund er fuldt vaccineret.

Den er desuden resistent over for rengøringsmidler, og den kan spredes gennem hud, tøj, fodtøj og andet, så den er svær at slippe af med. Sygdommen går i udbrud efter 4-14 dage efter smitte, og symptomerne er nedsat appetit, opkastning og blodig diarré.

Kilder: TV2 Fyn, WebMD Pets

Mest læste artikler