Dyrlæge advarer: Påskegodbid kan forgifte din hund

Påske er lig med masser af chokolade. Dog er det vigtigt at huske på, at chokoladen er giftig for vores hunde.

Påskegodbid kan forgifte din hund

For mange af os byder påsken på masser af lækre godbidder i form af påskeæg og chokoladeharer. Har du hund, skal du dog være påpasselig med at lade chokoladen ligge fremme. Hvad der for mennesker er en lækker snack kan nemlig være dødsensfarligt for vores firbenede venner.

Hos TV2 Østjylland advarer Lone Plum, som er dyrlæge fra Randers Dyrehospital, kraftigt mod at lade hundene spise chokolade.

Allerede før påsken var gået rigtigt i gang, oplevede hun i weekenden at få tre hunde ind, der var blevet forgiftet af chokolade.

– Det er en tikkende bombe, man kan have til at lægge på stuebordet derhjemme, og så kommer der sådan en sulten hund forbi. Så kan den jo hurtigt ryge indenbords, siger Lone Plum til TV2 Østjylland.

Hunde er meget mere følsomme over for koffein og theobromin, som findes i kakaobønnen, end vi er. Så der skal ikke så meget til, før de kan begynde at få en forgiftningstilstand, foklarer hun til TV-stationen.

Kun 15 gram chokolade kan være skyld i forgiftning hos en hund på 10 kg. Vær derfor opmærksom på ikke at have chokolade liggende et sted, hvor hunden kan få fat i det.

Generelt har vores hunde ikke godt af at blive fodret med menneskemad. Udover ikke at kunne tåle chokolade, er der nemlig en række andre madvarer, som også er giftige for vores hunde.

Se en liste over, hvad hunde absolut ikke må spise her

Mest læste artikler