Få dig en hund og lev længere

Menneskets bedste ven, hunden, kan faktisk andet end at skabe glæde. Undersøgelser viser nemlig, at hunden har en positiv effekt på din sundhed.

Hunden er nøglen til et længere liv

Vi alle kender til ordsproget: Hunden er menneskets bedste ven.

Og de fleste hundeejere kan højst sandsynligvis nikke genkendende til den påstand, fordi der er ingen tvivl, hunden ER menneskets bedste ven, om man vil det eller ej.

Den elsker at være en del af familien og vil gøre alt for dig. Hunden er et dejligt kæledyr og faktisk kan den være med til at give dig et længere liv. Dermed sagt, hvis du ønsker et langt og godt liv med mindre risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdomme, kan menneskets bedste ven være den optimale løsning.

American Heart Asscociation siger nemlig: ”at eje kæledyr – specielt hunde – kan være medvirkende til en reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme.”

For at opnå den positive effekt sundhedsmæssigt, er det afgørende at du selv går gode og lange ture med din hund – langs skovbrynet, stranden eller blot i den lokale “hundepark”. Det er akkurat det, som er hovedårsagen til, at hunden har en positiv effekt for dit helbred. Dét at du kommer ud at røre dig er en gevinst for dit helbred, og hvorfor ikke have en hund at gøre det med? 

Hundeejere får også andre sundhedsgevinster med sig

1. En større social kontaktflade

Når du er ude og gå tur med din hund, er mulighederne for at interagere med andre hundeejere større. På den måde kan du skabe nye bekendtskaber og dermed få en større social kontaktflade.

2. Bedre form

Du får mere motion, når du har en hund. De skal luftes dagligt og dermed kommer du op fra sofaen og ud i den friske luft. Faktisk har forskere fra Michigan State University sagt, at 60% af hundeejere motionerer mere eller langt mere end de sundhedsmæssigt anbefalede mængder.

3. Øget livsglæde og selvværd

Forskere har påvist, at hundeejere får øget deres selvværd. Udsagn fra testgruppen af hundeejere, som American Psycholigical Association havde studeret, viste at de oplevede langt større selvværd og deres fysiske aktivitet blev ligeledes øget. Derudover oplevede de fleste, at de havde langt mindre angst for tyveri.

4. Risikoen for at få depression mindskes

Dét at have hund, skaber en hel speciel lykkefølelse. Den viser sin kærlighed med blot et enkelt blik og den hopper rundt af glæde, når du kommer hjem fra arbejde – og denne glæde vi mennesker får fra vores hund, er simpelthen med til at reducere tendensen til depression.

Kilde: Aktiv Træning, illvid.dk

Mest læste artikler