Her er de 10 klogeste hunderacer

Der er ingen tvivl om, at nogle hunde er klogere end andre, men hvilke racer er de klogeste? Er din hund på listen over de klogeste hunderacer?

De klogeste hunde

Der er ingen tvivl om, at nogle hunde er klogere end andre, men hvilke racer er de klogeste? Hundes intelligens vurderes ud fra, hvor hurtigt de lærer nye kommandoer og deres villighed til at udføre dem, og de 10 klogeste racer udfører dem faktisk 95% af gangene – eller endnu oftere.

Hvis du vil vide, om din hund er på listen, så læs med her.

10. Australian cattle dog

Den australske cattle dog er en unik blanding mellem racen australsk hyrdehund og den vilde dingo. Det er en meget aktiv hund, som kræver masser af leg, aktivitet og træning gennem hele livet, og den er velegnet til agility og anden hundesport.

9. Rottweiler

Rottweilere er oprindeligt hyrdehunde, men i dag kender vi dem nok nærmere som vagthunde.

Det er de også velegnede til, da de er vagtsomme og har et stærkt beskyttelsesinstinkt. Rottweileren er også velegnet til hundesport og kræver meget træning, motion og aktivering.

8. Papillon

Papillon betyder ‘sommerfugl’ på fransk, og den lille hund er navngivet således på grund dens fine ører. Papillonen er en venlig og nysgerrig hund, som er meget lærenem, og den er derfor velegnet til hundesport og dygtig til at lære tricks.

7. Labrador retriever

Labradoren er en udbredt familiehund, men er faktisk også en Danmarks mest populære race til jagt.

Den er meget børnevenlig og god til familier, og den skal aktiveres og trænes meget. Den er en ægte vandhund, og er også fra naturens side meget villig til at hente ting.

6. Shetland sheepdog

Som navnet indikerer, stammer Shetland sheepdog – eller sheltie – fra Shetlandsøerne. Den er oprindeligt en hyrdehund, så den kan have tendens til at ‘hyrde’ familien.

Sheltien er dog heldigvis nem at træne, så hyrdeegenskaberne kan trænes væk, og den kan sagtens trænes i agility, lydighed og meget andet.

5. Dobermannpinscher

Dobermannen er nok bedst kendt som vagt- og beskyttelseshund, og det med god grund. Det er en vagtsom hunderace, som beskytter sin familie, og de er meget villige til at samarbejde.

Den moderne dobermann er dog hverken så temperamentsfuld eller aggressiv, som racen engang var, da de er gennem de senere år er blevet avlet til at være blidere hunde.

4. Golden retriever

Ligesom labradoren er golden retrieveren meget villig til at hente ting, og den er også en god jagthund.

Det er en blid hund, som ofte trives godt som familiehund, men det kommer an på, om de er opdrættet til at være jagt- eller udstillingshunde. De er dog oprindeligt jagthunde, så de skal aktiveres og trænes meget.

3. Schæfer

Schæferhunden benyttes ofte som arbejdshund i forbindelse med militær og politi, og den er også god som fører- og servicehund. Den er en god vagthund, dygtig til sporing og kræver masser af motion og aktivitet. 

Læs også: Top 10 hunderacer i Danmark: historie, pasning og pleje

2. Puddel

Pudlen kendetegnes af den krøllede pels og en særlig klipning, som man måske kunne tro var kommet til på grund af hundeshows.

Men pudlen er faktisk en jagthund og en eminent svømmer, og den særegne klipning er opstået for at gøre dem endnu bedre svømmere med særlige pomponer omkring leddene for at beskytte disse.

1. Border collie

Border collien er den klogeste hund på listen og kendt som den ultimative hyrdehund. De er meget samarbejdsvillige, har et stærkt hyrdeinstinkt, og de er så godt som utrættelige.

De er ideelle til alle former for hundesport, og det er en god idé at træne dem grundigt, så de ikke begynder at ‘hyrde’ familien og jagte cyklister og biler.

Kilder: Rover, WebMD, Hundeejere.dk

Mest læste artikler