Hvad betyder det når en hund skubber til dig med sin snude?

Det kan betyde flere ting. Tolkningen kan gå fra en kærlig søgen om opmærksomhed til en alvorlig advarsel og en trussel om at bide til næste gang. Se her, hvordan du fortolker en hunds snudefølelser.

Den følsommme hundesnude

En hunds snude er ekstrem følsom. Det er den helt konkret på grund af sin meget høje koncentration af nerveender i forhold til på resten af hundens krop.

Disse mange nerver bliver i udpræget grad brugt til noget. De er ikke mindst årsag til, at hundens lugtesans er så suveræn, som den er. Snuden er desuden også et sted, hvor hunde er særligt sårbare og følsomme over for blandt andet solskoldning og enhver form for berøring.

En hundesnude er faktisk så individuel, at man ville kunne tage noget, der svarer til et fingeraftryk hos mennesker, på hundens snude.

Der er kort sagt en god grund til at være særlig opmærksom på de følelser, som hunden udtrykker med sin meget følsomme snude, og her er det særligt oplagt at lære at fortolke hundes brug af deres snuder til at skubbe og puffe. Det kan nemlig betyde alt fra kærlighed til rødt kort til de dyr eller mennesker, som får et skub med snuden.

Læs også: Dette er de 10 hunderacer, som danskerne helst vil have

Det kærlige skub med snuden

Mange hundeejere kan sikkert nikke genkendende til de små puf med snuden, som man får af sin hund, når man enten selv dukker op der, hvor hunden befinder sig, eller hunden vender tilbage fra en tur ude i det fri.

Den slags er bare en hyggelig og fredelig adfærd. Det er hundens måde at sige: “Her er jeg”. Man kan også få et puf på benen af hunden, når den ligger under spisebordet. Det er også en måde for hunden at gøre opmærksom på sig selv og måske endda også at vise en særlig interesse for det, der er på bordet.

Det underkastende skub med snuden

Et skub med snuden kan også være et udtryk for underkastelse. Hunde er jo fra naturen et flokdyr, og det er naturlig adfærd for en hund at vise sin underlegenhed over for en hund med højere status. Det kan gøres ved at sænke kroppen og krybe sig sig sammen, men det kan også komme til udtryk ved, at en hund skubber til et individ med højere status med sin snude.

Det truende slag med snuden

Det er altid en tilsnigelse at oversætte hundes adfærd til menneskelige termer og begreber. Det er dog et faktum, at et skub fra en hundesnude i nogle tilfælde kan og bør fortolkes som en kraftig advarsel.

I denne youtube-video kan du se et eksempel på en veritabelt slag fra en hund med snuden op i ansigtet på et menneske, der fuldstændig har forsømt at være opmærksom på hundens signaler.

Som forsvar for kvinden på filmen kan man sige, at hun ikke har kunne se det, vi kan: at det hvide i hundens øjne tydeligt er trådt frem i øjenkrogene. Dette blik er en kendt adfærdsindikator for, at en hund føler sig nervøs og ilde til mode.

Det gode ved et snudeslag fra en hund

Et sådan slag med snuden op i ansigtet kan være smertefuldt og give en solid blodtud. Det gode ved snudeslaget er, at det ikke er blevet til et bid – endnu. For det vil ofte være næste trin, hvis årsagen til hundens stress ikke elimineres.

Selvom en sådan uppercut fra en hunds snude er en ubehagelig oplevelse, så er der alligevel god grund til at nære beundring for hundes ordløse evner til at vise følelser. Snudeslaget er en optrapning, men samtidig en hundekultiveret måde at undgå, at en konflikt eskalerer.

Kilde: dailydogdiscoveries.com

Mest læste artikler