Hvis din hund gør disse 16 ting, elsker den dig meget HØJT

Hunde er for det meste kærlige og hengivne dyr, men kan du afkode, hvornår og hvordan din hund siger "jeg elsker dig"?

Der er 10.000 forskellige måder at sige, at man holder af én på, men på hundesprog er det ikke altid nemt at forstå. Nu har vi samlet en guide, som du kan bruge til at afkode din hund.

1. Kigger dig dybt i øjnene

Hvis du ofte føler dig nedstirret af din hund, skal du hverken føle dig krænket eller udsat – det er nemlig ren og skær kærlighed. Ifølge hundeeksperten Brian Hare er det et tegn på hengivenhed og værdsættelse.

Hvis du får øjenkontakt med din hund, imens I putter på sofaen eller leger på gulvet, vil begge jeres hjerner frigive det hormon, som hedder oxytocin. Det er det selvsamme hormon, som frigives når en nybagt mor, knytter bånd med sit nyfødte barn.

Men vær varsom med øjenkontakten og søg den kun i gode, positive situationer, da den ellers kan virke direkte, dominerende og en smule skræmmende for din hund.

2. Gaber I på samme tid?

Et gab kan smitte som bare pokker (selv for hunde), men et smittende gab er også tegn på tryghed og velvære. Så hvis du og din hund gaber om kap, kan I snildt læne jer tilbage og nyde hinandens selskab, for ingen farer lurer om hjørnet.

3. Læner sig op af dig

Når din hund læner sig op ad dig – typisk i siddende stilling – er det et tegn på ømhed og stolthed. Hunden vil gerne være så tæt på dig som muligt og søger blot det bedste selskab, som den kan få.

Din hund vil agere på samme måde, hvis der opstår en anderledes eller lettere skræmmende situation, som gør din hund nervøs. Det er igen et tegn på, at din hund ser dig som sin sikkerhed.

4. Vil putte efter aftensmåltidet

Der hersker ingen tvivl om, at mad er genvejen til enhver hunds hjerte – og kærligheden, den skal du nok få at føle.

De daglige måltider er et af hundens højdepunkter i løbet af dagen og den person i hjemmet, som skænker op, er oftest også hundens yndlingsmenneske. Bliv da heller ikke overrasket, hvis din hund efterfølgende, vil vise sin taknemmelighed med lidt nærhed på sofaen.

5. Udtrykker sig med sine øjenbryn

Det er ikke kun halen, som indikerer hundens humør, glæde eller følelser generelt – hundens øjenbryn er også en vigtig kommunikationsform.

Når hunden er positivt stemt og glad, løfter den sine øjenbryn som et kærligt, indbydende tegn. Hvis den derimod introduceres til noget fremmed eller skræmmende, sænker den sine øjenbryn.

6. Kigger længselsfuldt efter dig

Hvis du forlader hjemmet og kan mærke din hunds bløde øjne og længselsfulde blik, er det ikke nødvendigvis et tegn på ulykke eller sorg.

Din hund vil selvfølgelig gerne være sammen med dig, men hvis den er tryg og opdraget godt, ved den godt, at du kommer tilbage.

Hvis din hund derimod panikker og markerer sig med lyd og mimik, er det et tegn på utryghed – det betyder dog ikke, at din hund ikke holder af dig.

7. Hvis din hund er overdrevet glad ved din hjemkomst

Hvis du oplever, at din hund er overdrevet glad, begejstret og logrer med halen, når du kommer hjem, kan du roligt tage det som et kærligt tegn på, at den er glad!

At du kommer hjem igen, er formentlig dagens største højdepunkt, som din hund har set frem til, siden du forlod den, så tag endelig godt imod velkomstkomiteen.

8. Vil sove nær dig

Det er ikke altid, at hunden er velkommen i soveværelset, men hvis den gerne vil ind i soveværelset i sin iver efter at sove nær dig, er det en kæmpe kærlighedserklæring. Hvis hunden gerne vil sove nær/med dig, er det fordi, at den er loyal og beskyttende.

Men selvom det lyder hyggeligt, bør du ikke lade din hund komme op i sengen. Læs her hvorfor.

9. Bringer dig sit yndlingslegetøj

Det er ikke altid lækkert at få en gennemtygget, våd bamse i skødet, men tanken er sød! For når din hund bringer dig sit yndlingslegetøj, er det ikke altid, fordi den vil lege kasteleg. Derimod er det et tegn på, at den gerne vil dele med dig – altså dét som bedste venner gør.

Hvis du oplever, at din hund deler med dig, må du huske at rose den, for det er både sødt og kærligt ment.

10. Lytter til din stemme

Din hund lytter konstant til, hvad du siger, og hvordan du siger det. Ifølge NPR forstår hunde, det du siger, ved at adskille ordene fra tonen, de siges med. Og hvis din hund reagerer på din stemme og kommer løbende, når du kalder, så kan du godt regne med, at det er, fordi den elsker dig ret højt.

11. Vil hellere kløs end at få en godbid

Hvis du prøver at træne din hund eksempelvis til hvalpetræning, er et af spørgsmålene, der ofte dukker op, hvad der er den bedste måde at belønne hunden på. Ifølge Science Magazine reagerer hunde bedre på at blive klappet, kløet og rost, end de gør ved at få en godbid. Så hvis din hund hellere vil have lidt opmærksomhed og et par gode kløture på maven, så er det som regel også et tegn på, at den nærer dybe følelser for dig.

Det beviser desuden også, hvor vigtig social interaktion er for hunde, så husk altid at give din hund så meget opmærksomhed, som du overhovedet orker. Du kan jo også godt lide, når nogen snakker med dig.

12. Udviser glæde overfor dig

Et studie udført af professor Gregory Berns i New York viste, at man ved brug af en MRI kunne scanne og kortlægge hundes hjerneaktivitet, og resultatet var ret fascinerende. Det lader nemlig til at hunde (og en lang række andre dyr) har følelser på samme måde, som vi mennesker har det.

Det er selvfølgelig ikke lige de fleste, der har en MRI-scanner liggende, men hvis din hund virker glad for at være sammen med dig, eller har et tæt forhold til eksempelvis familiens børn, så er det er yderst positivt tegn.

13. Den prøver at kommunikere med dig

Kommer din hund og hilser på dig, når du kommer indenfor døren? Eller er der afslappet øjenkontakt? Eller putter den med dig, selvom den ikke vil have noget? Kommer den med legetøj? Eller vil den bare gerne opholde sig i samme rum som dig? Så er det er tegn på, at den prøver at være social og kommunikere med dig, og det betyder, at den anser dig for at være meget mere end bare personen, der sørger for mad.

14. Den prøver at følge reglerne

Hunde har – ligesom mennesker – forskellige personlighedstyper. Nogle hunde er empatiske, nogle har god hukommelse, og nogle hunde virker generelt bare lidt mere intelligente end andre. Hvis din hund gør alt, hvad den kan for at gøre, hvad du siger og efterleve de regler, du har sat op, så er det meget positivt.

15. Du er familie

Hunde anser ifølge Mic ikke blot deres ejere for at være gode venner. Den anser os faktisk meget gerne som værende familie. Når du er glad, er hunden glad, og hvis du er ked af det, vil du helt sikkert bemærke, at den også kan finde på at blive lidt trist. Hunden er nemlig meget opsat på at være opmærksom på, hvordan du har det.

16. Gengæld din hunds kærlighed

Gregory Berns, Ph.D og professor indenfor neurologi, mener, at hunde sagtens kan fornemme, om du holder af dem.

Hvis et menneske ikke holder af sin hund, vil hunden formentlig heller ikke holde af sin ejer. Kærlighed og glade følelser skal gengældes så husk, at overøse din hund med masser af kærlighed – du vil ikke fortryde det!

Kilde: Littletings

Mest læste artikler