Hvis din hund har fået grå pels, kan det betyde at den er stresset

Spekulerer du på, hvorfor din hund har grå hår, selvom den kun er 2 år gammel? Så kan du få svaret her.

Har din hund grå hår?

De grå hår følger ikke kun med alderen. Nej, de grå hår kan sagtens komme af stress. Så hvis din hund er ung, men du aner nogle grå hår ved snuden eller andre steder, så kan det være din hund er stresset. Undersøgelser viser nemlig, at grå hår kan forekomme, hvis din hund er nervøs eller angst – det er derfor en god idé at holde godt øje med din hunds pels.

5 tegn på, at din hund er stresset

1. Diarré og forstoppelse

Diarré og forstoppelse kan være indikatorer på at din hund er stresset. Ligeledes hvis den har andre problemer med fordøjelsen. Fordøjelsesproblemer opstår ikke kun ved indtagelsen af forkerte madvarer, det kommer også af nervøsitet, angst eller stress. Hvis fordøjelsesproblemerne har varet i mere end 24 timer, skal du tage fat i dyrelægen, som dernæst kan hjælpe dig på rette vej.

2. Mindre appetit

Oplever du, at din hund ikke gider spise sin mad og at den mister interessen, selvom du putter yndlings leverpostejen i, så er den højst sandsynligt stresset. Derfor er det en god idé at holde øje med om din hund spiser det, den skal, og om den holder sin normalvægt.

3. Isolation

Mennesker har sommetider brug for alene tid, og sådan har hunde det også. Men hvis din hund bliver ved med at søge væk og isolere sig selv fra mennesker eller andre dyr, så er det et tegn på, at der er noget galt.

4. Sover mere end den plejer

Sover din hund mere end den plejer at gøre, og er den mere doven end normalt? Så kan det være en god idé at holde ekstra øje med den, da det ligeledes kan være tegn på stress. Dovenhed er for det meste et af de første tegn på, at din hund fejler noget. Derfor skal du gå til dyrelægen, hvis du oplever ændringer i din hunds søvnrytme og aktivitetsniveau, da det kan skyldes ting som stress, hjerte problemer, diabetes eller noget helt fjerde.

5. Aggressivitet

Udviser din hund aggressivitet over for mennesker og dyr, er det også et tegn på, at den kan være stresset. Hold øje med din hunds ansigts- og krops udtryk, når andre dyr eller mennesker nærmer sig, da det ofte er der, du kan se om din hund har en mere aggressiv adfærd.

Hvad kan du nu gøre?

Hvis din hund viser tegn på at den er stresset, skal du opsøge en dyrelæge. Men der er nogle ting, du selv kan gøre for at undgå at din hun når til det punkt, hvor den bliver alt for stresset.

  • Du kan gå flere ture med den. Den elsker at komme ud og snuse til alt og ingenting.
  • Leg med din hund. Kast eventuel en pind eller bold.
  • Giv din hund en ”sikkerheds-zone”, hvor den kan søge hen, hvis den bliver nervøs eller bange. Det kan være at den har brug for at komme væk når det tordner eller hvis du hører høj musik. I ”sikkerheds-zonen” kan du med fordel lægge et tæppe eller et stykke legetøj som din hund føler sig tryg ved.

Kilde: Petmd, Huffingtonpost

Mest læste artikler