Hvorfor klør det på min hund?

Oplever du, at din hund er begyndt at klø sig mere, end den plejer? Det kan der være en meget god grund til. Her er fem årsager til, at det klør på din hund.

hunden klør sig selv

1. Allergier

Præcis lige som det for mennesker kan ske, at man inhalerer allergener, kan det også ske for hunde. De mest normale grunde til, at hunden klør er mug, græs, pollen og støvmider.

Mennesker vil normalt have kløende øjne og løbende næse som symptomer, men en hund vil have problemer med kløende poter, ansigt eller ører.

Det kan være en udfordring at diagnosticere allergier, men hos dyrelægen kan din hund få foretaget hud- og blodtests, der kan hjælpe med at identificere, hvilken form for allergi, der er problemet.

2. Madallergier

Det kløende problem kan også have noget at gøre med den mad, som din hund spiser. Hvis hunden er allergisk overfor en ingrediens i den mad, den får serveret, vil den udvikle problemer i huden under pelsen.

Hvede, korn, visse former for proteiner samt mælkeprodukter kan være med til at udvikle problemer. For at diagnosticere en madallergi hos din hund, vil dyrelægen som oftest anbefale en særlig diet til kæledyret. 

3. Lopper

Lopper er nogle meget små parasitter, der ikke har vinger, men som til gengæld kan hoppe relativt langt for deres størrelse. Når en loppe har forladt sin kokon og bliver voksne, leder de efter et varmt og godt sted at være. Det er her dit kæledyr kommer ind i billedet. Og der går ikke lang tid fra loppen har fået sit første måltid til at den begynder at yngle og lægge æg i pelsen på din hund. En af de største indikationer på, at hunden har fået lopper, er intens kløen eller bid i huden.

4. Flåter

Lidt ligesom lopper, så har flåter også brug for en vært, for at holde sig selv i live. Flåter er i familie med edderkopper, skorpioner og mider, og de hverken flyver eller hopper. I stedet lever de i lave buske eller i græsset, hvor de sidder klar til at bide sig fast på et dyr eller menneske.

Hvis en flåt har sat sig fast på din hund, så vil den højst sandsynlig klø sig på lige nøjagtigt det sted, som flåten har sat sig fast.

5. Skabmider

Skabmider er mikroskopiske insekter, der ofte udhuler plads i hundens pels og hud for at holde sig i live. Når skabmiden bider sig igennem huden, vil det ofte resultere i inflammation, infektion og en helt masse kradsning. Der findes en række forskellige former for skabmider, men én ting har de tilfælles, og det er, at de bestemt ikke er sjove for din hund.

Mest læste artikler