Ødelægger hundetis græsplænen?

Lyse, visne pletter i græsplænen – det er, hvad mange hundeejere døjer med. Men det findes der råd for. 

Derfor visner din græsplæne

Oplever du brune pletter i græsplænen, kan det skyldes din hunds tis. Urin i almindelighed indeholder en forholdsvis stor mænge kvælstof – og det samme gælder derfor naturligvis også hundetis. I mindre mængder kan hundens tis faktisk virke som gødning for græsset.

Problemet er dog ofte, at hunde søger de vante steder hen, hvilket giver en overdreven kvælstofmængde på samme sted. I sådanne mængder vil kvælstof ikke længere virke som gødning, men derimod som gift, der vil slå græsset ihjel. Og det er netop det, mange hundeejere oplever som gule, visne pletter i græsplænen.

Sådan får du din græsplæne grøn igen

Når de visne pletter melder sin ankomst, er der ikke andet at gøre end at så nyt græs på de ramte områder. 

Ifølge Bolius.dk skal du grave 10-15 centimeter af jorden i det ramte område, hvorefter du fylder hullet med jord og sår græs på ny.

Du kan læse mere om, hvordan du får succes med at så græs her.

Græsset vokser til af sig selv igen

Ifølge Søren Ryge er det dog slet ikke nødvendigt at så nyt græs. Han mener blot, at det kræver lidt tålmodighed: “I løbet af maj-juni vokser pletterne til med græs igen helt af sig selv. På ære!”, udtaler Søren Ryge til Politiken.dk.

3 tips til at forebygge svedne græspletter

Er skaden endnu ikke sket, så kan du forebygge de visne pletter med disse 3 tips.

1. Lav et hundetoilet

Afskærm haven, så hunden kun har mulighed for at besørge i en udvalgt del af haven. På den måde slipper du for de gule pletter i hele haven. Du kan vælge at hælde flis eller lignende ud, så du skåner græsset lidt. I hundens voksne leveår, vil den helt af sig selv kun besørge dette sted, og du kan fjerne afskærmningen.

Husk dog at give hunden nok plads. Er hundetoilettet for lille, vil den ikke føle sig tilpas ved at gå derind. Desuden er det både rarest og nemmest for hunden at lære at bruge hundetoilettet fra hvalpestadiet.

2. Luft hunden 3 gange dagligt

Alle hundeejere ved, at det er vigtigt at lufte sin hund – både for dens fysiske såvel som dens psykiske helbred. Men en luftetur vil naturligvis også mindske besørgelsen i haven betydeligt.

3. Produkt som nedbryder kvælstof i hundens urin

Der findes også produkter på markedet, som hjælper med at binde ammoniakken i urinen, som forårsager afsvitsningerne i græsplænen. Eksempelvis findes der Green-UM tabletter til hunden, som er baseret på naturlige ingredienser. Det er dog altid vigtigt som hundeejer at bedømme, hvorvidt dette er den rigtige løsning for netop din hund.

Det kan de visne pletter i græsplænen også skyldes:

Mest læste artikler