Pas på! Grillmaden kan dræbe din hund!

Det kan være fristende at give sin hund resterne fra aftenens grillmad, for at forkæle den lidt ekstra. Men pas på – grillmad kan være direkte farligt for din hund. Læs med herunder og find ud af hvilke ting, du skal undgå at give din hund. 

Ben og knogler

Spareribs og dele fra skroget af stegte kyllinger og lign. skal du ikke give din hund, selvom den elsker det. Benene kan splintre, når hunden tygger i det, og splinterne kan i værste fald være så skarpe, at de laver skader i hundens mave og tarm. Derudover kan de små ben sætte sig fast i hundens tarmsystem eller spiserør, hvilket kan resultere i, at benet skal opereres ud.

Læs også: Test: Hvilket stegetermometer skal du vælge til grill og ovn?

Hotdogs

Hvis den skæres ud i små bidder, kan du godt give din hund lidt af din grillede hotdog. Gør det dog ikke for tit, da en hotdog indeholder en del kalorier og fedt. Undlad at give din hund en hel hotdog, som ikke er skåret ud. Hunden kan ende med at sluge hotdoggen, fordi den er begejstret, og du risikerer derfor at hotdoggen sætter sig fast.

Fed mad

Meget grillmad har et højt fedtindhold, hvilket generelt er rigtig skidt for hunde. Hvis din hund bliver fodret med meget fedtholdigt mad kan det resulterer i, at din hund får akut bygspytkirtelbetændelse. Bygspytkirtelbetændelse vil vise sig i form af opkast, smerter i maven, tab af appetit, diarré, feber, nedstemhed og dehydrering hos hunden.

Læs også: Hortensia i krukker og bede er en fryd til langt ud på vinteren

Majskolber

De er ofte til som tilbehør til grillmad, og majs i sig selv er ikke farlige for din hund af spise. Det handler derimod om selve kolben, så kan være farlig, da den kan sætte sig fast i hundens tarmsystem. Majskobler kan ikke nedbrydes i hundens tarme, og det kan i værste fald resultere i, at din hund skal en tur på operationsbordet.

Avocado, løg og hvidløg

En god omgang guacamole kan gøre sig godt til grillmad. Dog kan hunde ikke tåle avocado, og de er også allergiske overfor både løg og hvidløg som ofte blandes i.

Læs også: Alt du skal vide om hunde i løbetid

Vindruer

Et læskende stykke frugt kan være lækkert for din hund i sommervarmen, men giv endelig ikke din hund vindruer. Hunde kan tåle det meste frugt, men vindruer er giftige for din hund. Det samme gælder rosiner.

Chokolade

Hunde er glade for chokolade og vil elske at få en bid, hvis de får lov. Du skal dog ikke give din hund lov til at få chokolade, da det kan være meget giftigt for den at indtage det. Selv små doser chokolade kan gøre din hund syg, og forgiftningen viser sig blandt andet i form af opkast, øget tørst og hyppigere vandladning. Ofte vil symptomerne vise sig imellem alt fra et par timer til 24 timer efter, at hunden har spist chokolade, og det kan tage op til tre dage for symptomerne at aftage.

Kilde: Netdyrlaege.dk

Mest læste artikler