Sådan får du hunden i bad

De firbenede skal luftes i alt slags vejr, og for hundeejere betyder det ofte beskidte poter i huset. Her er tricksene, der får hunden i bad.

Lyden af en bruser kan få mange hunde til at stikke halen mellem benene, og ofte ender det med, at du selv får mere bad end hunden. Der findes heldigvis råd, som sørger for at badeturen bliver en god oplevelse for både hund og hundeejer.

Som oftest er et bad om måneden nok for de fleste hunde. Hunde, der har en olieret pels, som f.eks. bassethunde har muligvis brug for at komme i bad en gang om ugen. Hunde, der har en pels, der er vandafvisende, som rottweilere, skal ikke i bad så ofte, da man ellers risikerer at trække den naturlige olie ud af deres pels. Hvis din hund har en meget tyk pels, har den det bedst med færre bade og flere børstninger. Ved hyppige børstninger kommer du af med løse og døde hår, og du får fordelt deres naturlige olie ud i hele pelsen. Olien er nemlig med til at holde pelsen og huden sund.

Læs også: Shih Tzu | 10 facts for begyndere og let øvede hundejere

Sådan gør du

1. Tjek vandets temperatur

Bad din hund i lunkent vand. For varmt eller for koldt vand er ubehageligt for hunden, og så sætter den ikke pris på at blive badet.

2. Brug en håndbruser

Det er bedst at benytte et håndholdt brusehoved, når du vasker din hund.

Det gør det lettere for dig at kontrollere situationen. Samtidig må vandstyrken ikke være for høj. Hunde hører nemlig 10 gange bedre end mennesker, så et højt vandtryk lyder meget højt for hunden, og det kan gøre den utryg. Der findes også brusehoveder, som er specielt designede til hunde.

3. Pas på hundens øjne

Hundens øjne er meget sarte, og dem skal du derfor være meget opmærksom på under badet. Hunde synes, at det er meget ubehageligt at blive skyllet i hovedet med vand, så derfor bør du i stedet duppe din hund i hovedet med en våd klud eller et vådt håndklæde.

4. Hav håndklæderne klar

Et badeværelsesgulv kan godt blive meget glat, når det er vådt, og din hund kan nemt miste fodfæstet på det glatte gulv. Derfor er det en god ide, at der ligger et håndklæde klart, som din hund kan træde ud på, så den ikke falder.

5. Tal eller syng til hunden, hvis din hund bliver bange

Det kan godt være, din hund vil begynde at ryste og føle sig bange. Den bedste måde at berolige den på er ved at tale til den med venlig stemme og give ros. Du kan også synge for den. Man har før set, at sange har en god indvirkning på en hunds humør.

Kilder: kæledyrsguiden.dk, myanimals.com, altomfrontline,dk

Mest læste artikler