Sådan får du din hund sikkert gennem de mørke måneder

Vintermånederne kan være farlige for din hund. Ifølge tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral fordobles antallet af påkørte hunde nemlig i november og december. Se 3 råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem de mørke måneder her. 

Når urene stilles til vintertid, bliver dagene mørkere, og det betyder, at det bliver sværere at se hinanden i trafikken. Det er især et problem for vores firbenede venner, der bliver mindre synlige på de daglige lufteture.

Hvis du vil passe på din hund i vintermånederne, er det derfor vigtigt, at du sørger for ekstra synbarhed!

Dobbelt så mange påkørsler

Vagtcentralen modtager i alt omkring 300 henvendelser om året om påkørte hunde, og derfor er det ifølge Dyrenes Beskyttelse vigtigt, at din hund har reflekser eller lys på, når den logrende bevæger sig ud i verden. 

”Det er vigtigt at sørge for reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring eller dæmring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte,” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Når dyrene stikker af

De henvendelser som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får, er primært om hunde, der er stukket af fra haver eller fra deres ejer på gåturen. Derfor opfordrer de også hundeejere til at give enten reflekser eller lys på hunden, når den lukkes ud i haven. 

Opfordringen gælder dog ikke kun hunde og heste men alle dyr, som bliver luftet i trafikken. Da dyr er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, er de nemlig svære at se for en bilist. 

3 råd til at sikre din hund synbarhed i trafikken

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund. På den måde kan hunden både ser når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen.

  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.

  • Husk at en reflekssnor nemmere kan ses fra bilen og er derfor særligt god til små hunde.

Mest læste artikler