3 tricks der får din hund til at elske køreturen

Er din hund ikke vild med at køre i bil? Bare rolig, med disse tre nemme tricks kommer din hund til at springe af glæde, hver gang du siger ”Skal vi ud og køre en tur?”. 

Nogle hunde er vilde med at køre bil, mens andre bliver nervøse og stressede ved synet af den firehjulede kasse. Hvis din hund virker bange eller stresset når den kommer hen til bilen, så er det noget du skal tage hånd om med samme. Frygten kan nemlig eskalere og gøre bilturen ulidelig for både dig selv og din bedste ven.

Vi viser dig her tre tricks, som får din hund til at slappe af og viser din hund, at en køretur sagtens kan være en god oplevelse.

1. Gør bilen til et trygt sted at være

Til at starte med et det vigtigt, at du gør bilen til et sted, hvor din hund har lyst til at være. Hvis din hund har et tæppe eller en hundekurv som den elsker, kan du placere det i bilen, så din hund har et sted at ligge som virker bekendt. Det vil give din hund en fornemmelse af tryghed.

2. Gør din hund tryg ved bilen og beløn den

Mange hunde bliver nervøse bare ved synet af bilen, og hvis du vil gøre din hund tryg ved at køre i bil er det vigtigt, at du tager små skridt.

  • Start med at få din hund til at hoppe ind i bilen. Ros den, giv den en godbid og lad den komme ud af bilen igen. Gentag dette indtil din hund er tryg ved at hoppe ind i bilen.
  • Start bilens motor, mens din hund står ved siden af bilen. Stig ud af bilen, giv din hund en godbid og sluk så motoren.
  • Nu kan du lade din hund hoppe ind i bilen igen, hvorefter du starter motoren dog uden at køre nogen steder – husk at give din hund en godbid efter du har startet motoren.
  • Når du føler at din hund er tryg ved at være i bilen, kan du køre bilen lidt ud på gaden og køre den direkte ind i din carport igen. Hvis din hund forblev rolig på den lille køretur, kan du prøve at køre en lidt længere tur med den. Husk at give din hund en godbid når I kommer hjem igen, så den forbinder køreturen med en positiv oplevelse.

3. Tænk over køreturens destination

For mange hunde er det faktisk ikke selve køreturen de er bange for, men derimod destinationen. Hvis du kun kører en tur med din hund, når I skal til dyrelægen eller til hundesalonen, vil din hund hurtigt komme til at hade bilen, da den transporter dem hen til en sted, hvor den ikke har lyst til at være.

For at mindske din hunds frygt for bilen er det derfor vigtigt, at størstedelen af jeres køreture ender et sted, hvor din hund godt kan lide at være. Du kan for eksempel køre en tur på stranden eller i skoven, hvor den kan møde andre hunde eller tage en tur ned til den lokale dyrehandel, hvor den kan komme med ind og få en godbid.

På den måde vil din hund forbinde bilen med positive oplevelser i stedet for negative, og den vil hurtigt blive gladere for at køre bil.

Hvis du prøver disse tre tricks, vil din hund hurtigt blive tryg ved køreturen og komme til at elske bilen, lige så højt som du selv gør.

Find flere gode råd og bilguides på AutoOffer – Danmarks største online forhandler af nye biler.

Mest læste artikler