10 tegn på, at din kat virkelig elsker dig

Det kan sommetider være svært at afkode sin kats signaler. Men hvis du oplever et af disse 10 tegn, så ved du at din kat elsker dig.

Tegn på at din kat virkelig elsker dig

1. Spinder kraftigere

Som regel spinder katte af flere forskellige årsager, men når du høre en ekstra høj spinden, betyder dette at din kat viser en helt særlig kærlighed til dig. Når katte spinder hjælper det dem blandt andet til at slappe af, samt at udvise en følelse af tilfredshed.

2. Kærlige bid

Det er nemt at se forskel på om din kat bider af kærlighed eller af andre årsager. Når katten bider af kærlighed, bider den forsigtigt i din hånd eller en del af din krop, mens den leger, eller mens du fodrer den.

3. Æltning eller massage

Når din kat giver dig opmærksomhed ved at massere eller ælte med poterne, kan du være sikker på, at den føler en dyb hengivenhed for dig, selvom det foregår med klørene fremme. Katten ved ikke, at det faktisk kan gøre ondt, og prøver blot at give dig samme kærlighed, som du giver den.

Når din kat giver dig opmærksomhed ved at massere eller ælte med poterne, kan du være sikker på, at den føler en dyb hengivenhed for dig

4. Viser maven frem

En måde hvorpå katten prøver at få din opmærksomhed er, når den kaster sig på gulvet og ruller rundt. At vise maven frem, er nemlig et tegn på tillid, da de oftest ikke viser de sårbare dele af kroppen frem.

5. Blink

Det siges, at katte kysser med øjnene, men at de gemmer deres øjenkontakt til dem de holder af og stoler på. Så hvis du en dag får øjenkontakt med din kat, og den blinker langsomt til dig, så betyder det at den elsker dig.

6. Skub med panden

Når katten giver dig et kærligt skub med panden, er det et tegn på at den virkelig elsker dig. Det er dens måde at markere dig, som en af dens egne, med de duftkirtler, den har siddende omkring nakken og hovedet. Det samme gælder, når din kat løber mellem benene på dig og når lægger sig ved siden af dig og gerne vil i kontakt med dig. Det er alt sammen et tegn på kærlighed og tryghed.

Når katten giver dig et kærligt skub med panden, er det et tegn på at den virkelig elsker dig.

7. Slikker dine ører eller dit hår

Når din kat slikker eller vasker dit hår eller ører, er det et af de tydeligste tegn på venskab og tillid, som virkelig viser, hvor højt den elsker dig.

Læs også: Danmarks 10 mest populære katteracer – hører din kat til én af dem?

8. Slæber døde dyr med hjem

Selvom det kan være lidt ulækkert, når din kan slæber døde dyr med ind i huset, er det et tegn på, at den regner dig som familie, og prøver at lære dig at fange dit eget bytte.

9. Løfter halen højt

Din kats hale er en stærk indikator for dens humør. Jo højere den bærer sin hale, jo mere tilfreds og glad er den. Og hvis den snører halen omkring dig, er det fordi den er ekstra kærlig.

10. Følger dig over alt

Det kan være lidt irriterende til tider, men når din kat følger efter dig overalt, er det et tegn på, at den kan lide dig og gerne vil være der, hvor du er.

Mest læste artikler