10 uundgåelige og sjove sandheder om katte

Se her 10 måder din kat påvirker dig på - helt uden at du opdager det.

Katte påvirker måden vi indretter os på

Alle, der har en kat, ved hvor tæt knyttet man bliver, og vi føler os heldige at vi kan dele vores hjem med dem. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at kattenes behov og ønsker har indflydelse på, hvordan vi indretter vores hjem. Hvis du er en af dem, der lever med kat, kan du garanteret nikke genkendende til disse sjove sandheder om katte.

1. Dit interiør vil begynde at matche din kat

Har du en hvid kat? Så er din nye sofa formentlig også købt i en lys nuance. Uden at bemærke det, er du formentlig begyndt at købe både møbler og pyntegenstande i farvetoner, der i højere grad matcher din kat. Men som en del af familien er det vel kun naturligt, at deres omgivelser bør fremhæve deres bedste sider.

2. De sover, hvor det passer dem

Du har i bedste tro været ude og bruge en pæn sum penge, så din kat kan ligge blødt og godt rundt omkring i hjemmet. Men pengene er spildt, for din kat sover lige hvor den lyster – uden at tage hensyn til dine anstrengelser. Oftest finder du den der hvor du mindst ønsker den skal ligge: på køkkenbordet, sofabordet, på din plads i sofaen eller lige midt i sengen.

3. De har en evne til at spotte hvor du lige har gjort rent

Har du lige vasket gulv eller støvsuget? Så vil din kat højst sandsynligt tage en hurtig beslutning; løbe ud i regnen, vende sig i mudder og trave ind over dit rene gulv, så du kan starte forfra med rengøringen.

4. Det er slut med flotte møbler

Næsten uanset hvor stort et kradsetræ, og hvor mange, du køber, så vil din kat før eller siden kradse i dine møbler. Og så må vi bare håbe, at din kat overser dine mange dyre nips på hylden ved siden af.

Læs også: Sådan får du din kat til at stoppe med at kradse i møblerne

5. Du vil bittert fortryde dit lækre, mørke trægulv

Det virkede som en fantastisk idé at male dine gulve i en mørk, brun farve. Men så kom din fine hvide kat og den spottede rimelig hurtigt, hvor glad du er for dit gulv. Mon ikke det ville være endnu flottere, hvis det var dækket af hvide kattehår? Din håndholdte støvsuger har med garanti aldrig været til så stor nytte som nu.

6. Kattelemme og skydedøre er en dårlig kombination

Selvom du sikkert er ret vild med det lysindfald, der kommer fra dine skydedøre, så har din kat helt sikkert lagt andre planer for dig. En lille kattelem i væggen ved siden af dørene kunne selvfølgelig være en smart løsning. Men chancen for at din kat bare vil sætte sig foran skydedøren og miave indtil du åbner, er størst. 

7. Åbne rum er din kats nye racerbane

Katteejere ved, at der ikke er noget katte elsker højere, end at tonse rundt i store åbne rum eller hvis døren står på klem ind til soveværelset. Særligt kl. 03.00 om morgenen. De skal jo også holde sig i form…

8. Pyntegenstande i kattetema vil langsomt dominere hjemmet

Du lovede dig selv, du aldrig ville blive den type. Men så købte du en enkelt pude, og én blev til flere. Men så skulle du også lige have et kattetæppe, der nu fylder hele sengen…

Læs også: katteracer – kat eller hund, racekat eller huskat – 6 spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du anskaffer dig en kat.

9. Kattebakken vil ødelægge dit stilfulde hjem

Kattebakker og stilfulde hjem passer bare ikke sammen. Der er næsten ikke den ting du ikke vil gøre, for at skjule kattebakken, især når du får gæster! Dog har du også lært, at hvis du gemmer den alt for godt, så har din kat det fint, med at bruge dørmåtten som kattebakke.

10. De elsker at snige sig ind på dig

Til tider vil din kat stikke hovedet frem bagfra, når du mindst venter det, og det resulterer ofte i et forskrækket og galoperende hjerte. Det kan også være din yndlingslampe, der vælter, eller du pludselig har et sæt fine kattetænder i storetåen midt om natten. Uanset hvad, så er katten hovedmistænkt for at lave løjer. 

Mest læste artikler