15 problemer, som kun katteejere forstår

Kattehår overalt, mærker fra katteklør på sofaen og mærkværdige trofæer... Hvis du har kat, vil du med garanti kunne genkende mange af disse ting.

1. Katte i hovedhøjde – eller endnu højere

Din kat kravler op på skabe, hylder eller andre steder. Og det sker derfor ofte at du bliver forskrækket over at se din kat ovenpå køleskabet – langt over hovedhøjde.

2. Støvsugning

Støvsugning er aldrig noget, der bare overståes længere. Din kat og støvsugeren bliver aldrig bedste venner – på trods af at de ofte har hilst på hinanden.

3. Når du giver opmærksom til andre

Katte kan godt blive jaloux. Og din kat bliver derfor fornærmet, når du giver familiens nye baby mere opmærksomhed, end du giver den. Katten var her jo først.

4. Legetøjet er sjældent spændende

Man falder tit over noget sødt eller sjovt legetøj, som man er helt overbevist om, at katten bare vil elske, så det ryger lige med kurven. Bare for at erfare, at så snart man kommer hjem, så er kassen, legetøjet kom i, langt mere interessant. Man burde være blevet klogere, men alligevel fortsætter vi selvfølgelig med at købe nyt.

5. Mærkværdige trofæer

Man ved, at man har været katteejer mere end bare et øjeblik, når man ikke længere bliver helt forfærdet over at se en molestreret solsort eller mus ligge på gulvet ved siden af sengen, når man vågner.

6. Manglende plads i sengen

Mange katte synes det er hyggeligt at krybe med i seng om aftnen. Den har det dog med at stjæle benpladsen i fodenden, eller den bedste plads på hovedpuden.

7. Dit toiletpapirforbrug eksploderer

For rullen er da et kattelegetøj. Det giver da sig selv…

8. Klør? Hvilke klør?

Om katten ikke ved det – eller bare er ligeglad – vides ikke helt, men uanset hvad, så ender lege-sessioner meget ofte med kradsemærker fra kattens sylespidse klør. Og man må også bare erkende, at alt hvad der kan kradses i stykker formentlig bliver det.

9. Glem privatlivet

Medmindre du vittterlig får spærret badeværelses-døren, så kan du være helt sikker på, at der ret hurtigt vil sidde en kat foran dig, som undrer dig over, hvorfor du ikke har givet den opmærksomhed de sidste 10 minutter.

10. Kattehår overalt

Du vidste godt, at der ville være kattehår i dit hjem, da du lod det firbenede dyr flytte ind. Men du havde ikke forestillet dig, at der ville være kattehår på gulvet, i alle hjørner og i sengen. Og på køkkenbordet. Og på spisebordet. Og…

11. Når du gerne vil putte med din kat

… Men den har andre planer! 

12. Når du ikke gider putte med din kat

… Men den har andre planer.

13. Din vandhane er altid optaget

Du kender det med sikkerhed… Din kat står altid og slikker på vandhanen i køkkenet for at få vand. Af uransagelige årsager er vandhanen bedre end vandskålen.

14. Din hankat går ombord på sofapuden

Det var ellers så hyggeligt at putte på sofaen, men pludselig ser du din hankat være “igang” med sofapuden.

15. Der er krig om maden

Du ved, at du ikke skal lade maden stå for sig selv for længe, inden katten har besluttet sig for, at måltidet faktisk tilhører den…

Mest læste artikler