19 katte, der koster en formue

Verdens dyreste kat koster over 150.000 kr. Se, hvordan den - og de 18 andre hundedyre katteracer - ser ud. 

Der findes flere hundrede forskellige katteracer i verden.

Der findes flere hundrede forskellige katteracer i verden. Alle er de forskellige. Nogle har meget pels, mens andre intet har. Nogle er egenrådige, mens andre er utrolig kælende. Nogle foræres væk gratis, mens andre er meget dyre. Fælles for dem alle er, at de er utroligt smukke – og vi elsker dem.

Vi giver her en liste over nogle af de dyreste katte i verden. Og vi tør godt love, at nogle af dem er overraskende dyre!

Norsk skovkat

Den norske skovkat blev opdrættet af vikingerne for over 2000 år siden.

Den norske skovkat blev opdrættet af vikingerne for over 2000 år siden. Det er verdens anden største kat, kun overgået af Maine Coon. Prisen på en killing kan variere fra ca. 4.500 til 7.500 kr.

Himalaya kat

Himalaya katten minder meget om perserkatten, men adskiller sig med dens karakteristiske smukke blå øjne

Himalaya katten minder meget om perserkatten, men adskiller sig med dens karakteristiske, smukke blå øjne og de mørke områder i pelsen omkring ansigtet, poterne, ørene og halen.

Himalaya katten stammer fra USA, hvor den blev opdrættet i 1950. En killing koster mellem ca. 3.000 og 8.600 kr.

Scottish Fold

Scottish Fold er en ikke godkendt katterace i Danmark.

Scottish Fold er en ikke godkendt katterace i Danmark. Den er kendetegnet ved dens hængende ører, som stammer fra en genetisk mutation. Kattene er utroligt kloge og kan koste fra 1.500 kr. helt op til 10.000 kr for en show kat.

Peterbald

Peterbald er en russisk katterace, som kan være enten hårløs, næsten hårløs eller ruhåret.

Peterbald er en russisk katterace, som kan være enten hårløs, næsten hårløs eller ruhåret. Kattene er meget sociale og nemme at træne. En Peterbald koster fra ca. 3.000 til 10.000 kr. afhængig af, hvor skaldet den er.

Egyptisk Mau

Den egyptiske Mau går 3.000 år tilbage til det antikke Egypten.

Den egyptiske Mau går 3.000 år tilbage til det antikke Egypten. Katten har både plettet skind og pels og koster op til 10.000 kr.

Maine Coon

Maine Coon er verdens største katterace og kan veje fra 4 kg op til 15 kg.

Maine Coon er verdens største katterace og kan veje fra 4 kg op til 15 kg. På trods af sin enorme størrelse, er Maine Coon en venlig race perfekt som familiekat. Maine Coon killinger ligger på en pris mellem 4.000 og 7.500 kr. afhængig af, hvor de købes.

LaPerm

LaPerm er en af de mest usædvanlige katteracer i verden.

LaPerm er en af de mest usædvanlige katteracer i verden. Den blev første gang set i USA i 1980. Kattene skiller sig ud ved deres let genkendelige krøllede pels. LaPerm katte er desuden hypeallergene. En killing koster omkring 8.000 kr.

Russian Blue

Den russiske kat går helt tilbage til 1800-tallet og var foretrukket som kongelig kat i den russiske Zar-familie.

Den russiske kat går helt tilbage til 1800-tallet og var foretrukket som kongelig kat i den russiske Zar-familie. Racen er blevet mere og mere populær over de seneste årrækker og siges at skulle bringe held til hjemmet. Hvis du mangler held, kan du anskaffe en killing fra ca. 4.000 kr. og op efter.

Serengeti

En fuldvoksen Serengeti kat vejer omkring 8-12 kg.

Serengeti katten blev opdrættet i Californien i 1994. En fuldvoksen Serengeti kat vejer omkring 8-12 kg. Katten kan købes for ca. 4.000 kr. og op.

Elf

Elf katten er en forholdsvis ny katterace.

Elf katten er en forholdsvis ny katterace. Den blev opdrættet i USA i 2006 og er både venlig og klog. Hvis du gerne vil have fingrene i den unikke kat, må du slippe hele 12.000 kr.

Toyger

Toyger katten ligner med dens stribede pels en tiger, hvilket også forklarer navnet.

Toyger katten ligner med dens stribede pels en tiger, hvilket også forklarer navnet. Katteracen blev eftersigende endda udviklet for at få folk til at tænke på bevarelsen af vilde tigere. En killing koster her hjemme fra 7.500 til 9.500 kr.

American Curl

American Curl katteracen blev udviklet i 1981 i Californien og er karakteriseret ved dens ører,

Katteracen blev udviklet i 1981 i Californien og er karakteriseret ved dens ører, der stritter bagud som små horn. Katten kan anskaffes for mellem 5.000 og 13.000 kr.

Chausie

Chausieracen stammer fra Egypten og endnu et eksempel på en af verdens mest sjældne katteracer.

Chausieracen stammer fra Egypten og endnu et eksempel på en af verdens mest sjældne katteracer. Den blev udviklet ved at krydse huskatten med en junglekat. Resultatet blev en yderst social kat, som kan købes for mellem 5.000 og 13.000 kr.

Bengalkat

Bengalkatten er en relativ ny race, der opstod i USA i 1980erne.

Bengalkatten er en relativ ny race, der opstod i USA i 1980erne. Den er en krydsning mellem en asiatisk leopardkat og en tamkat. Minileoparden koster mellem 7.000 og 15.000 kr.

Khao Manee

Khao Manee katten stammer fra Thailand, hvor den i antikken var kendt som en royal kat, der betød held og velstand.

Khao Manee katten stammer fra Thailand, hvor den i antikken var kendt som en royal kat, der betød held og velstand. Den er også kendt for sine diamandøjne, der kan være både guld og blå eller en af hver. Du kan købe en Khao Manee for 10.000 til 15.000 kr.

Safari

Safarikatten blev opdrættet i USA i 1970erne for at udforske leukæmi.

Safarikatten blev opdrættet i USA i 1970erne for at udforske leukæmi. Den sjældne race er en krydsning mellem en huskat og den vilde sydamerikanske Geoffroys kat. Safarikillinger koster fra 26.500 til 53.000 kr.

Karakal

Karakalen er i fare for at være en uddøende race.

Karakalen er i fare for at være en uddøende race. Den har tidligere været kategoriseret som et vildt rovdyr, men er siden blevet et eksklusivt og dyrt kæledyr. Den uddøende race koster fra 23.000 til 80.000 kr.

Savannah F1

Savannah katten er en krydsning mellem en afrikansk serval og en huskat.

Savannah katten er en krydsning mellem en afrikansk serval og en huskat. Katteracen er kendt for sin høje intelligens og kræver masser af plads at boltre sig på. En Savannah killing koster mellem 8.000 og 80.000 kr. afhængig af hvilken generation og størrelse de har.

Ashera

Ashera katten springer skalaen, når det kommer til katte, der koster en formue.

Ashera katten springer skalaen, når det kommer til katte, der koster en formue. Den vanvittig dyre kat er verdens mest eksotiske huskat. Det blev opdrættet ved at krydse en huskat med en asiatisk leopardkat. Skal du blive en stolt ejer af den majestætiske kat, skal du være klar til at punge ud med over 150.000 kr.

Kilde: Brightside.me, Killingelisten.dk, Kattepote.dk, Kattegale.dk, Catbreedsinformation.com 

Mest læste artikler