8 af de mest kælne katteracer

Hvis du gerne vil have en putte-kat, der finder sig i stort set alt, bør du overveje at anskaffe dig en af disse 8 katteracer.

Katteracer, der vil ændre din hverdag

Hvem vil ikke gerne have en kat, der elsker dig lige så højt som du elsker den? Gengældt kærlighed er ikke noget man forbinder så ofte med katte, som man gør det med hunde. Men for disse otte katteracer er det ikke tilfældet. Dette er nemlig otte af de kærligste katteracer du kan opstøve. 

De er nævnt i vilkårlig rækkefølge, men der er intet vilkårligt ved deres oprigtigt kærlige sind. Mange af kattende deler de samme egenskaber, hvilket gør alle otte til noget helt særligt i katte verdenen. Anskaf dig en af disse racer og du vil uden tvivl mærke kærligheden fylde dit hjem. 

1. Scottish Fold/Scottish Straight

Katteracen med de nedfoldede ører og et stille og tilbagelænet sind. En scottish fold kommer både nedfoldede og oprejste ører, men uanset hvilken type du får, vil de have samme ting til fælles; nemlig ubetinget kærlighed til deres mennesker og lysten til at følge dem over alt. 

Racen elsker deres familie og vil helst være i nærheden hele tiden, derfor skal det ikke komme som nogen overraskelse, at den vil følge dig fra rum til rum og iagttage dine aktiviteter. En scottish kat er en stille og rolig kat med et ansigtsudtryk, der kan få medlidenheden frem i den mest følelseskolde person. 

Læs også: De 10 mest populære katteracer i Danmark – særlige karaktertræk og kendetegn. Priser og hyppige sygdomme hos hver enkelt katterace. 

2. Siameser

Du kender måske siameseren gennem den stereotype opfattelse af, at den er snu og listig og til tider selvisk. Det kan dog ikke være længere fra virkeligheden. Katteracen er både hengiven og kærlig overfor sine mennesker og elsker at lege. 

Det er en katterace, der er en smule mere livlig end mange andre. Så hvis du gerne vil have en kat, der elsker at lege lige så meget som den elsker at blive klappet og kælet med, så er siameseren for dig. 

Læs om en siameser der er verdens ældste kat: Scooter er verdens ældste nulevende kat

3. Hellig Birma

Denne katteraces største ønske er, at gøre dens ejer glad. Det er en katterace, der vil gøre alt for sin ejer i gengæld for kærlighed og opmærksomhed. Hvis du er glad, er din hellig birma klar til at lege og omvendt, hvis det har været en presset dag og humøret ikke er helt i top, kan din hellig birma mærke det og vil trøste dig med kys og kram. Dog slipper du nok ikke for lidt opmuntring, da racen elsker at underholde og lave katte-kunster for sin ejer.

4. Kurilian bobtail

Den russiske katterace med den store, flotte og pjuskede hale. Katten kan se vild og løveagtig ud, men er det absolut modsatte. Racen har et blidt og kærligt temperament og elsker at putte sig ind til sin ejer.

Det er en yderst intelligent katterace, som nyder at være social. En kurilian bobtail vil være perfekt som supplement til dine andre husdyr, da den trives fortrinligt med andre katte og endda hunde. 

Læs også: 12 facts om katte, som du nok ikke kender til 

5. Burmeser

Dette er en kat, der trives bedst med meget opmærksomhed fra deres familier. Det er en utrolig social race, der ikke tøver med at gøre ethvert tilgængeligt skød til en putte-plads. Det er en race, der i allerhøjeste grad fungerer godt sammen med børn, både store som små.

Burmesere er loyale katte, der tror på det bedste i alle, og vil straks skynde sig hen og tage imod alle gæster på trods af aldrig at have mødt dem før. Så længe der er mulighed for at blive kælet med, er de på pletten.

Læs også: Sådan klipper du negle på din hund og kat 

6. Sphynx

Mange fravælger denne specielle katterace på grund af den manglende hårpragt. Det er desværre en skam, da ligeså mange burde tilvælge den på grund af dens kærlige, udadvendte og venlige sind.

Sphynx katten er en race med et unikt udseende og et lige så unikt sind. Det er en race, der er ivrig efter at være nær sine ejere og som er utrolig loyal overfor sin familie. Den er fortrinlig med børn og elsker at lege. En god familiekat, specielt til allergikere.

Læs også: Derfor elsker din kat at sove nær dit hovede

7. Ragdoll

Hunde-katten, der minder allermest om en slaskedukke. Denne katterace har så mange vidunderlige egenskaber. For eksempel vil den, når du samler den op, blive slap i alle muskler og ”hænge og dingle” i dine arme. Ikke fordi den ikke bryder sig om det – tværtimod. En ragdoll vil lade dig bære den som en lille baby, liggende på ryggen med benene i vejret, så længe du tillader det. 

Det er en indekat, der egner sig perfekt til familier på grund af dens afslappede og kærlige temperament. Det er en stille race, som ikke giver meget lyd fra sig, andet end en konstant spinden, der fortæller dig at den nyder dit selskab.

Læs mere om ragdoll katten her: 10 silkebløde facts om ragdoll katten

8. Tonkiese

Denne katterace er en kat, der i den grad trives bedst i et hjem, hvor den kan få et tæt knyttet forhold til sin ejer. Det er en kat, der udviser stor hengivenhed mellem den selv og sine mennesker. Det er en intelligent kat, der gengælder al den opmærksomhed den får.

Tonkiese katten elsker at konversere og vil hellere end gerne føre lange samtaler med dig, hvor den uden tvivl regner med, at du forstår den fuldt og fast i dens miaven. For lige netop denne race er der intet vigtigere end familie og den vil bruge al sin tid, hvis den får lov, i familiens nærvær.

Læs også: 
Læs også: 10 uundgåelige og sjove sandheder om katte

Kilde: pet360.com

Mest læste artikler