Den virkelige grund til at katte er bange for vand

De fleste katte er utroligt bange for vand, men hvorfor er de egentligt det? Og hvorfor er der nogle katte, som stadig virker interesserede i vand?

Katte er bange for vand. Det vil de fleste katteejere ihvertfald påstå, og i de fleste tilfælde, er det også sandheden. Men hvorfor er det egentligt tilfældet?

Derfor er katte bange for vand

Ifølge en engelsk professor ved et universitet i Bristol, er der mere til kattens skræk, end bare frygten for en klumpet og slasket pels. Han mener at kattens reaktion på vand, stammer helt tilbage fra deres forfædre.

De katteracer vi kender i dag, stammer i høj grad fra arabiske vildkatte og grundet deres geografiske placering og de områder, de oftest levede i, har de ofte aldrig været i nærheden af store mængder vand.

Grundet fraværet af vand, har kattens forfædre aldrig haft en grund til at lære at svømme eller beskæftige sig med vand overhovedet. Af netop denne årsag er mange katte ikke blevet vant til vand.

Hvorfor synes katten at vand er frygteligt?

Ifølge professor Shaw fra universitetet i Bristol, er en af grundene til kattens afsky for vand, at deres let olierede og fine pels, ikke skyr vandet nemt. Det tager altså en del tid for en våd kat at blive tør og varm igen.

Katte er desuden vant til at føle sig let på tå og at kunne komme hurtigt omkring. I vand bliver deres bevægelser tunge og langsomme, hvilket kan føles rigtig ubehageligt.

Ikke alle katte hader vand

Nogle katteracer er dog en undtagelse. Der findes katteracer, som er undersøgende når det kommer til vand. I det østlige Tyrkiet findes der katteracer, som lærer at svømme helt fra de er små killinger.

Kilde: Mentalfloss

Mest læste artikler