Derfor elsker din kat at sove nær dit hoved

Nogle katte kan godt lide at sove tæt på deres ejers ansigt, og selvom det er en lidt spøjs opførsel, er der altså op til flere grunde til det.

Kat på hovedpuden

Hvis din kat sover inde hos dig, har du måske prøvet at vågne op til synet af en pelset kattemave – lige i ansigtet, altså. Der er masser af plads i sengen, men alligevel vælger din kat at sove på dit hoved – hvorfor?

En amerikansk katteadfærdsekspert, ved navn Marilyn Krieger, har op til flere teorier om, hvorfor katte gør det. Først og fremmest er dit hoved dejligt varmt, og derfor søger katten mod hovedet, da den har brug for varmen til at holde kroppen i gang uden at skulle arbejde så hårdt for det.

Derudover kan det også være, fordi mange mennesker har tendens til at bevæge sig og vende sig i sengen, og der er mindre bevægelse omkring hovedet end de spjættende ben. Sagt med andre ord kan din kats mærkelige sovevaner måske have noget at gøre med dine egne sovevaner.

Alternativt kan det være, fordi din kat godt kan lide din duft og duften af dit hår, og derfor føler sig mere tryg ved at sove omkring hovedet. Katte er desuden territoriale dyr, der godt kan lide at markere “deres” mennesker.

Tegn på tillid

Din kats soveposition kan også fortælle dig noget om, hvor meget de stoler på dig. Hvis de har den lettere ubehagelige vane at sove med bagdelen rettet mod dit ansigt, så er det faktisk et godt tegn – det betyder nemlig, at din kat er tryg ved dig og stoler på dig.

Så selvom kattens sovevaner er spøjse og måske endda lidt irriterende, så er det altså ikke bare for at irritere, men kan være tegn på tillid og tryghed – og det er jo trods alt meget godt.

Kilde: PetMD

Mest læste artikler