Endelig er det her: katte-matador

Hvem gider at eje hoteller og købe Rådhuspladsen, når man kan samle på katteracer? Det kan du nemlig i Cat-Opoly: brætspillet, hvor man får kattelopper i stedet for at skulle betale husleje. Læs mere om reglerne her. 

Matador med katte

Har du ikke lyst til at dyrke din egen indre kapitalist eller alt for tidligt vække børnenes spekulant-lyster? Og går du mere op i kælne katte og muntre missekatte end skøder og skibsrederier, så er Cat-Opoly muligvis noget for dig. 

Kattetwists på matadorreglerne

Firmaet bag det nye katte-matador, Late for The Sky, har omfortolket det klassiske Matador-spil, der daterer sig tilbage til 1935. I det nye spil handler alt om katte, og der er de mest spøjse kattetwist på reglerne:

  • Køb katteracer i stedet for ejendomme.
  • Kattebakker kan købes og senere for eksempel ombyttes til fiskeben.
  • I stedet for at betale husleje, når man lander på en kat, som en af modstanderne ejer, får man lopper.
  • Der er intet fængsel. Derimod kan man ryge i vandet, så man må bruge en omgang på at blive tør igen.
  • Man kan købe katteting som sardindåser, garnruller og mus.

Hunde-matador og bibel-matador

Er du ikke et kattemenneske, så fortvivl ej: Late for The Sky tilbyder nemlig en bred vifte af andre brætspil inspireret af Matador:

  • Dog-Opoly: Hunde-matador
  • Pug-Opoly: Mops-matador
  • Chocolate-Opoly: Chokolade-matador
  • Zombie-Opoly: Ja, gæt selv
  • Ja, selv en Bible-Opoly finder der: Bibel-matador. 

Brætspil på bestilling

Listen på matador-lignende spil er lang. Det skyldes, at Late for The Sky har specialiseret i at lave brætspil på bestilling. Enhver kan nemlig henvende sig til firmaet og bede dem om at udvikle et specialdesignet brætspil til dem.

Derfor findes der i den amerikanske brætspilsproducents bagkatalog blandt andet også et væld af brætspil udviklet til store amerikanske universiteter. 

Folkestorm mod Fætter BR?

Spillebræt til Cat-Opoly - Kattematador - foldet ud.  
Cat-Opoly fra “Late for The Sky” i spil.  

Cat-Opoly er endnu ikke kommet i en dansk version, så du må indtil videre nøjes med den engelsksprogede version. Den kan blandt andet bestilles via ebay.

Eller måske er tiden inde til at rejse en folkestorm mod Fætter BR, så legetøjskæden bare er NØDT til at komme med en dansk version af Cat-Opoly eller Dog-Opoly. Det burde egentlig ikke være så vanskeligt. Det drejer sig jo ikke om mærkelige, udenlandske vejnavne, som Illinois Avenue eller St. Charles Place. Katteracer er jode samme i alle lande. 

Vil du se spillet i aktion, så er her en lille video med en rundforvirret kat midt i et slag Cat-Opoly:

Læs også: Krydsord online – gratis kryds og tværs på nettet

Mest læste artikler