Får din kat vand nok?

Nøjagtigt, som det gælder mennesket, består kattens organisme af 60-70 procent vand. Men får den nu tilstrækkeligt med væske?

Sådan holder du øje med, om katten drikker nok vand

Er din kat en vandkat?

Det kan forekomme som et banalt spørgsmål. Min kat kan da selv sørge for at drikke vand, tænker du måske.

Men det er faktisk ikke sikkert. Vi mennesker kan selv styre vores indtag af vand, men katte er overladt til vores vurdering, med mindre de hele tiden har adgang til vand udendørs.

Sådan holder du øje med, om katten drikker nok vand

1. Sådan opdager du dehydrering

Et tegn på dehydrering er manglende appetit, sløvhed og indsunkne øjne, men for at det ikke kommer så vidt, kan du tjekke kattebakken. En voksen kat bør tisse to-tre gange om dagen.

2. Tjek pelsen og huden

Ligesom hos mennesker kan manglende væskeindtag ses på kattens hår og hud. Hvis pelsen er blank, og nakkeskindet er fleksibelt, får den sandsynligvis nok vand.

3. Skålen betyder mere, end du aner

Vandskålens materiale og udformning har en betydning. Nogle katte bryder sig simpelt hen ikke om at drikke af plastic og foretrækker keramik eller porcelæn, og andre vil hellere have en lav skål end en dyb. Og så videre. Man er nødt til at respektere disse præferencer. Tjek det ved at placere forskellige skåle rundt omkring i huset og se, hvilke katten foretrækker.

4. Måske skal katten have et drikkespringvand?

Hvis din kat elsker at drikke fra vandhaner eller andre ‘strømmende’ anordninger, skal du måske overveje at købe et lille drikkespringvand til den.

5. Vand og mad adskilt

Det kan virke fjollet, men prøv at stille vandskålen et andet sted end madskålen. Katte kan blive distraheret af maden og glemme vandet, og desuden hader de, når der kommer madrester i vandskålen.

Læs også: Danmarks 10 mest populære katteracer – facts om sundhed, pleje og temperament

6. Erstat tørfoder med dåsefoder

Tørfoder indeholder mellem 7 og 12 procent vand, mens dåsefoder rummer helt op til 80 procent. Derfor kan det være en fordel at vælge det sidste. Bland aldrig vand i tørfoder – det ødelægger måltidet fuldstændigt.

Kilde: Cuteness.com

Mest læste artikler