Fjern kattehårene fra din sofa med disse 6 geniale tricks

Vi elsker alle vores katte. Alligevel er det til stor frustration, når de efterlader et tæppe af fældet pels hver gang, de har taget en lur i sofaen. Heldigvis kan du komme problemet til livs med disse tricks.

1. Børste, børste og børste

Det første og mest indlysende trick er at børste, børste og børste! Din kat fælder løbende, og hvis du formår at fjerne de overskydende hår med børsten, undgår du, at de bosætter sig i din sofa.

Børst lidt hver dag så du ikke skal afsætte en hulens masse tid. Køb i øvrigt en børste af god kvalietet hos din dyrehandler.

2. Støvsug

Et andet indlysende råd til dig, der har sofaen overfyldt med kattehår er, at du bør støvsuge jævligt. Du er nødsaget til at støvsuge en del oftere end dem, som ikke har pelsede kæledyr. Det er bedre, at du løbende holder sofaen fri for hår, fremfor at du lader den gro helt til for derefter at tage den helt store støvsugertur. Det er nemlig sådan at hårene med tiden bliver sværere at fjerne. Det mest optimale er derfor, at du støvsuger lidt hver dag.

3. Karklud

Fugt en karklud af mikrofiber og tør sofaen af. Karkluden er genial til at fjerne hårene fremfor blot at flytte dem fra den ene ende af sofaen til den anden.

4. Tennisbolde og eddike

Hvis det er muligt at tage betrækket fra din sofa af, bør du vaske det i vaskemaskinen med tennisbolde og 1 dl eddike. Det fjerner ikke som sådan hårene fra din sofa, men til gengæld bliver betrækket mindre magnetisk, og vil derfor tiltrække færre hår for fremtiden.

5. Fnugrulle

Alle kæledyrsejere bør anskaffe sig en fnugrulle. Den er intet mindre end genial til at fjerne alle hårene på sofa, puder og tæpper.

6. En skraber

Har du ikke en fnugrulle, kan du anvende din vinduesskraber, der også i et snuptag fjerner alle overflødige hår.

En vægskraber, som du normalt bruger til at rengøre badeværelset, virker også. Kør skraberen hen over det område, hvor der har sat sig mange dyrehår og vupti – hårene er væk. Et sæt rengøringshandsker har samme effekt. 

Ajourført i 2023

Mest læste artikler