Her vil din kat allerhelst aes ifølge videnskaben

Katte er lunefulde dyr, og det kan være svært at tyde deres signaler, når man aer dem - kan de egentlig lide det, og hvor skal du helst ae dem?

Her vil katten kæles for

Det kan være svært at gøre katte glade, og nogle gange virker det, som om de skifter mening fra dag til dag. Men de er jo meget søde alligevel, og som katteejer gør man jo sit bedste for at gøre dem tilfredse – og nu kan videnskaben heldigvis give dig et skub i den rigtige retning.

Et hold britiske forskere har nemlig studeret katte og kortlagt, hvor katte reagerer mest positivt på at blive rørt. Undersøgelsen studerede først 34 katte, som var mellem 6 måneder og 12 år gamle, og det foregik i kattenes egne hjem.

Her blev de aet af deres ejer eller en fremmed, og det foregik omkring hage, kinder, haleroden, oven på hovedet, på ryggen og på brystet.

I et efterfølgende eksperiment blev kattene kun aet af deres ejer, og her var det kun omkring hovedet, ryggen og halen.

Positive og negative reaktioner

Eksperimenterne blev filmet, og kattenes reaktioner blev delt ind i positive og negative; hvis katten puffede blidt med hovedet, snusede eller blinkede langsomt, var det et positivt tegn, og hvis katten snappede, viftede med halen eller vippede med ørerne, blev det set som et negativt tegn.

Pudsigt nok udviste kattene flere negative tegn, når de blev aet af deres ejer, men det kan have noget at gøre med, at interaktionen var anderledes, end kattene var vant til og derfor blev irriterede.

Generelt foretrak kattene at blive strøget omkring hagen og kinderne eller mellem øjnene og ørerne, og de var mindst glade for at blive rørt omkring haleroden.

Kan katten lide det?

Videnskaben kan dog ikke give et endegyldigt svar på, om katte faktisk kan lide at blive berørt: “Vi forventer, at katte tolererer berøring og endda også nyder det, men der er ikke megen forskning på området,” bemærker forskerne i undersøgelsen.

Så på den front må du prøve at læse din kats signaler og så eventuelt afprøve, om forskernes beviser holder stik – måske har din kat det helt modsat.

Kilde: Mentalfloss

Mest læste artikler